Klemetsen er redd for å hoppe for langt

Håvard Klemetsen frykter det kan skje ulykker nå som nye regler åpner for høyere fart i tilløpet. I tillegg er han lei av at langrenn har begynt å telle mest.

Her faller Klemetsen

VIDEO: Håvard Klemetsen falt stygt under et av rennene i Kuusamo. Nordmannen hopper så langt at han sliter med å stå i landingene.

SISTE ETTER HOPPRENNET: Magnus Moan går ut som nummer tre etter hoppingen i verdenscuprennet i kombinert i Østerrike lørdag. Moan, som hoppet 92 meter, går ut 30 sekunder bak den overraskende lederen Mario Seidl fra Østerrike. Håvard Klemetsen er nummer to etter 94 meter, men går ut bare to sekunder bak lederen. Mikko Kokslien har også et godt utgangspunkt. Med 89 meter går han ut som nummer ti. Han har bare 40 sekunder fram til teten.

– De beste hopperne må lide når man skal ha underholdning. Nå er farten så høy at alle hopper langt. Det er veldig frustrerende for oss som har hopp som vår beste øvelse, og som gjerne ønsker et forsprang før langrennet, sier Klemetsen til NRK.

Kombinertløperen fra Kautokeino har hatt en knallstart på sesongen, og vært kombinertsirkusets aller beste hopper så langt i vinter.

Hopper for langt

Magnus Moan og Håvard Klemetsen

Magnus Moan (t.v) og Håvard Klemetsen har begge hatt en god start på sesongen. Her jubler de for 1.- og 2.-plass på Lillehammer i november.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Men det har også sin pris.

For Klemetsen hopper nå så langt at han sliter med å stå i landingen. Det fikk han smertelig erfare i Kuusamo, der han ikke klarte å holde seg på beina etter et kjempehopp på 146,5 meter.

 • Se det dramatiske fallet i videovinduet over!

– Jeg var heldig som ikke skadet meg mer enn jeg gjorde da jeg falt i Kuusamo. Jeg har hatt vondt i knærne i en uke nå, men det er heldigvis ikke alvorlig, sier Klemetsen, før han legger til:

– Men dersom jeg hadde skadet meg alvorlig, hadde det blitt ramaskrik, det kan jeg love deg, sier Klemetsen.

Nordmannen strakk noen leddbånd i knærne, men er tilbake i hoppdressen i dag når kombinertløperne skal konkurrere i Ramsau.

 • Se kombinert-langrennet fra Ramsau fra kl 15.40!

– Vi får ikke det forspranget vi fortjener

Den økte farten i tilløpet gjør det altså lettere å hoppe langt i bakken. Dette kommer spesielt de svakere hopperne til gode, mener Klemetsen.

– Det er ikke bra at vi som hopper langt, er redd for å hoppe. De nye dressene gjør at man faller fortere ned og vi flyter dårligere. Det går utover sikkerheten, og for oss som hopper langt det vanskeligere å stikke av som vi vil i hoppbakken. Det er frustrerende, sier Klemetsen.

Den økte farten kommer imidlertid andre nordmenn til gode.

Magnus Moan - som har sin styrke i langrennssporet - har hoppet bedre enn på lenge i sesonginnledningen, noe som også har gitt ham to verdenscupseire denne sesongen.

VIDEO: Her går Moan i mål til sin andre seier i Lillehammer

Magnus Moan vant rennet og Håvard Klemetsen kom på 2. plass.

Dobbelt norsk i kombinert

– FIS må endre reglene

Før dagens renn i Ramsau, vet Klemetsen at det internasjonale skiforbundet (FIS) er kjent med problemene som de nye reglene skaper.

– Jeg vet at FIS ser problemet. De har hatt møte med trenerne, jeg føler dialogen er god. Jeg synes hopp og langrenn skal telle like mye, og sånn føler jeg ikke at det er per i dag, sier Klemetsen.

Klemetsen ligger på 3.-plass i verdenscupen før dagens renn i Ramsau. Magnus Moan er nummer to, mens franske Jason Lamy Chappuis leder.

Siste nytt

 • Grønt lys for Norge

  Wales stenger utesteder og butikker for å bekjempe spredningen av koronaviruset, men EM-kvalifiseringskampen mot Norge 27. oktober påvirkes ikke.

  Mandag kunngjorde myndighetene i Wales at det innføres en såkalt «branngatenedstenging» for å intensivere kampen mot viruset. Det innebærer at alle utesteder og de fleste butikker stenges fram til 9. november.

  Waliserne har fått beskjed om å holde seg hjemme og får ikke møte folk fra utenfor husstanden. Det blir også munnbindpåbud på offentlige steder, i tillegg til at videregående skoler går over til nettundervisning.

  Walisiske myndigheter opplyser at «kamper som involverer profesjonelle idrettsfolk vil fortsette å bli spilt bak lukkede dører».

  Landskamp fotball kvinner: Norge-England (2-1).
  Foto: Marit Hommedal
 • Negative tester før Vueltaen

  Samtlige ryttere har testet negativt for koronaviruset foran starten av Vuelta a Espana. Derimot har to medarbeidere på Bahrain-McLaren og Sunweb testet positivt.

  I alt 498 personer ble testet foran rittet søndag. Ingen nordmenn står på startstreken i Spania.

  Giro d'Italia, som skal avsluttes kommende helg, har vært hardt rammet av koronasmitte. Favoritter som Steven Kruijswijk og Simon Yates testet positivt, og lagene Jumbo Visma og Mitchelton-Scott valgte å trekke seg.

  Giroen avsluttes søndag, mens Vueltaen kjøres fra 20. oktober til 8. november. (NTB)

  Spain Cycling Spanish Vuelta Preview
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • Oppgitt Rooney isoleres

  Wayne Rooney har testet negativt på koronaviruset, men er ikke blid for at han må i karantene og selvisolering.

  Årsaken er at han hadde besøk av en kamerat som hadde blitt instruert til å teste seg og som senere testet positivt på koronaviruset.

  Vennen til Rooney kom på besøk for å gi ham en klokke forrige torsdag. Rooneys karanteneperiode gjør at han mister flere kamper for Derby i mesterskapsserien.

  34 år gamle Rooney var ikke klar over smittefaren da han spilte for Derby i 0–1-tapet hjemme for Watford sist fredag.

  – Jeg er glad for at jeg og familien er smittefrie, men åpenbart sint og skuffet fordi jeg må isolere meg, og at jeg dermed går glipp av viktige kamper, tvitret den tidligere Manchester United-spilleren. (NTB)

  FILE PHOTO: Championship - Derby County v Blackburn Rovers
  Foto: Jason Cairnduff / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal