NRK Meny
Normal

Klemetsen er redd for å hoppe for langt

Håvard Klemetsen frykter det kan skje ulykker nå som nye regler åpner for høyere fart i tilløpet. I tillegg er han lei av at langrenn har begynt å telle mest.

Her faller Klemetsen

VIDEO: Håvard Klemetsen falt stygt under et av rennene i Kuusamo. Nordmannen hopper så langt at han sliter med å stå i landingene.

SISTE ETTER HOPPRENNET: Magnus Moan går ut som nummer tre etter hoppingen i verdenscuprennet i kombinert i Østerrike lørdag. Moan, som hoppet 92 meter, går ut 30 sekunder bak den overraskende lederen Mario Seidl fra Østerrike. Håvard Klemetsen er nummer to etter 94 meter, men går ut bare to sekunder bak lederen. Mikko Kokslien har også et godt utgangspunkt. Med 89 meter går han ut som nummer ti. Han har bare 40 sekunder fram til teten.

– De beste hopperne må lide når man skal ha underholdning. Nå er farten så høy at alle hopper langt. Det er veldig frustrerende for oss som har hopp som vår beste øvelse, og som gjerne ønsker et forsprang før langrennet, sier Klemetsen til NRK.

Kombinertløperen fra Kautokeino har hatt en knallstart på sesongen, og vært kombinertsirkusets aller beste hopper så langt i vinter.

Hopper for langt

Magnus Moan og Håvard Klemetsen

Magnus Moan (t.v) og Håvard Klemetsen har begge hatt en god start på sesongen. Her jubler de for 1.- og 2.-plass på Lillehammer i november.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Men det har også sin pris.

For Klemetsen hopper nå så langt at han sliter med å stå i landingen. Det fikk han smertelig erfare i Kuusamo, der han ikke klarte å holde seg på beina etter et kjempehopp på 146,5 meter.

 • Se det dramatiske fallet i videovinduet over!

– Jeg var heldig som ikke skadet meg mer enn jeg gjorde da jeg falt i Kuusamo. Jeg har hatt vondt i knærne i en uke nå, men det er heldigvis ikke alvorlig, sier Klemetsen, før han legger til:

– Men dersom jeg hadde skadet meg alvorlig, hadde det blitt ramaskrik, det kan jeg love deg, sier Klemetsen.

Nordmannen strakk noen leddbånd i knærne, men er tilbake i hoppdressen i dag når kombinertløperne skal konkurrere i Ramsau.

 • Se kombinert-langrennet fra Ramsau fra kl 15.40!

– Vi får ikke det forspranget vi fortjener

Den økte farten i tilløpet gjør det altså lettere å hoppe langt i bakken. Dette kommer spesielt de svakere hopperne til gode, mener Klemetsen.

– Det er ikke bra at vi som hopper langt, er redd for å hoppe. De nye dressene gjør at man faller fortere ned og vi flyter dårligere. Det går utover sikkerheten, og for oss som hopper langt det vanskeligere å stikke av som vi vil i hoppbakken. Det er frustrerende, sier Klemetsen.

Den økte farten kommer imidlertid andre nordmenn til gode.

Magnus Moan - som har sin styrke i langrennssporet - har hoppet bedre enn på lenge i sesonginnledningen, noe som også har gitt ham to verdenscupseire denne sesongen.

VIDEO: Her går Moan i mål til sin andre seier i Lillehammer

Magnus Moan vant rennet og Håvard Klemetsen kom på 2. plass.

Dobbelt norsk i kombinert

– FIS må endre reglene

Før dagens renn i Ramsau, vet Klemetsen at det internasjonale skiforbundet (FIS) er kjent med problemene som de nye reglene skaper.

– Jeg vet at FIS ser problemet. De har hatt møte med trenerne, jeg føler dialogen er god. Jeg synes hopp og langrenn skal telle like mye, og sånn føler jeg ikke at det er per i dag, sier Klemetsen.

Klemetsen ligger på 3.-plass i verdenscupen før dagens renn i Ramsau. Magnus Moan er nummer to, mens franske Jason Lamy Chappuis leder.

Siste nytt

 • Klar for Tour de France-lag

  Anders Skaarseth skal sykle for det franske profflaget Cofidis fra 1. august. Det har TV 2 fått bekreftet av en rekke kilder tett på 23-åringen. – Det er en spennende mulighet for Anders, sier sykkelsjefen i Uno-x, Jens Haugland til TV 2.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Raw Air-deltakelse fremdeles uklart

  Det er fortsatt usikkert om hoppjentene får delta i Raw Air til vinteren. OL-vinner Maren Lundby håper Norges Skiforbund får inn nok penger til å ta med hoppjentene. – For oss som legger sjela vår i denne idretten, vil det bety svært mye, sier hun.

  Hopp landslagene menn og kvinner i VM-sesongen blir offentliggjort.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • NRK sender X Games

  X Games i Minneapolis starter i natt, med menn skateboard kvalifisering klokken 02.00 norsk tid. Alt fra skateboard, BMX og motorcross i X Games kan du se på NRK.no.

  Norske Hermann Stene skal i aksjon i menn skateboard street kvalifisering fredag. Det kan du se på NRK 3 fra klokken 21.45.

  X Games Oslo 2018: Street skate
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France: 11. etappe
Sport i dag
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical kvalifisering