Her får Klemetsen sin revansje

I går fikk ikke Håvard Klemetsen være med på grunn av uenighet om en regeltolkning. I dag slo han kraftig tilbake med beste hoppet i kombinertkonkurransen.

Håvard Klemetsen var best i det kombinerte hopprennet i Seefeld.

Herlig revansje: I går fikk han ikke være med. I dag var han best i bakken

Klemetsen smelte til med 103 meter i den lille bakken i Seefeld. Det var ikke dagens lengste hopp, men det var det beste. Han starter dermed 12 sekunder foran Taihei Kato i langrennet klokka 15.

Fordi Klemetsen ikke deltok i kvalifiseringsomgangen fredag, fikk han ikke starte i lørdagens renn . Dette til tross for at han da var nummer åtte i verdenscupen sammenlagt, og at de ti beste er automatisk kvalifisert i rennene.

Derfor var nok finnmarkingen ekstra tent. Med sine gode stilkarakterer fikk han 3,1 poeng mer enn Kato, selv om japaneren hoppet 2,5 meter lengre.

Moan langt bak også i dag

Bernhard Gruber endte på tredjeplass og starter 15 sekunder bak nordmannen. Gårsdagens vinner Eric Frenzel endte på sjuendeplass og starter 32 sekunder etter Klemetsen på 10-kilometeren.

Gårsdagens toer Magnus Moan fikk det heller ikke i dag helt til i bakken. Han landet på noe skuffende 93,5 meter. Det holdt bare til en 18.-plass, og han går ut 1.19 bak sin lagkamerat.

Bare fire sekunder foran ham går Mikko Kokslien ut. Kokslien gikk også et godt langrenn i går og ble nummer fire fra omtrent samme utgangspunkt. Kokslien hoppet 95 meter.

Nest best av de norske var imidlertid Jan Schmid (nummer 9). Han har 44 sekunder å ta igjen på Klemetsen. Magnus Krog starter 1.35 etter, Jørgen Graabak 1.39 og Truls Sønstehagen Johansen 1.44.

Langrennet starter klokka 15.00, og du kan følge det direkte på NRK.no og NRK2.

Siste nytt

 • – Klarte nesten ikke å puste

  Juventus-stjernen Paulo Dybala er på bedringens vei etter å ha fått påvist koronaviruset. Han forteller om dager med sterke symptomer og trøbbel med pusten.

  Argentineren omtaler framgangen og hvordan virussykdommen har påvirket ham i klubbens sosiale medier:

  – Jeg føler meg bra, mye bedre faktisk. Jeg prøvde å trene de dagene symptomene var sterke, og da følte jeg meg ukomfortabel med én gang og klarte nesten ikke å puste. Etter fem minutter måtte jeg stoppe, sier Dybala.

  H1myFs-ACmk
  Foto: Laurent Cipriani / Laurent Cipriani
 • Svahn hoppet ut vinduet for å trene

  I gårsdagens «Skavlan» forteller den svenske sprintyndlingen Linn Svahn at hun var svært ivrig på å trene. I en alder av 20 år vant Svahn årets sprintcup.

  I intervjuet gjengitt av Aftonbladet forteller hun at hun som ung løper på skigymnas gikk over «grensen» flere ganger og ble advart. De rundt henne ønsket at hun skulle hvile i en periode hun var overtrent.

  Det hindret henne likevel ikke. På kveldstid hoppet hun bare ut gjennom vinduet for å smugtrene.

  – Jeg forsøkte å fortrenge det. Tenke at det går over på en uke, at jeg behøver å ligge på sofaen og se på serier. Men jeg forstod at jeg måtte forandre tankesettet, for det handler ikke bare om å trene mest uten å trene best. Det har pushet meg til det jeg er i dag, sier Svahn.

  kVwnm-ADKy8
  Foto: Terje Pedersen / NTB sc
 • Lampard innrømmer trøbbel

  Frank Lampard innrømmer at Chelsea-spillerne har slitt med å være motiverte og fokuserte den siste tiden grunnet koronaviruset.

  Han sier det er tøffe tider for spillerne fordi de ikke vet hva som skjer i fremtiden.

  – Vi har sett at ting forandrer seg veldig kjapt. Vi må bare forholde oss til datoene som har blitt satt. Men det er vanskelig. Det siste jeg vil er å bare pushe spillerne til å gjøre det og det, uten noe særlig plan, sier Lampard.

  smLxs8JsphI
  Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS

Sendeplan

Kl. Program Kanal