Hopp til innhold

Klaveness med varsko om dommere: – Sliter med rekrutteringen

President i Norges Fotballforbund, Lise Klaveness, beskriver flaskekastingen mot Rohit Saggi mandag kveld som «en alvorlig enkethendelse», men er likefullt bekymret for dommerne.

– Vi vet at vi sliter med dommerrekruttering. En sånn hendelse som den i går kan kaste en større skygge over denne rollen enn en enkelthendelse skulle si. Vi sliter med mobbing, trusler og trakassering i medier og sosiale medier, og det er det alles ansvar å snu, sier Klaveness til NRK.

Det var etter Stabæks 2-1-seier mot Vålerenga at kampleder Saggi, på vei inn spillertunnelen, fikk en gjenstand i hodet.

Klaveness er opptatt av å understreke at dette var en alvorlig enkelthendelse, men at det ikke hjelper på den allerede vanskelige rekrutteringen av dommere.

– Vi har ikke per i dag et stort problem med fysisk vold mot dommere, men vi har et mye større frafall av dommere etter pandemien, større utfordringer med rekruttering og vi har en klar tendens til mer mobbing, trakassering, hets og trusler. Vi skal være forsiktig med å tolke den enkelthendelsen i det lyset, men likevel er det bakteppet, sier Klaveness, som understreker:

– Handlingen i seg selv er uakseptabel. All vold og kasting av ting inn på flater vil ødelegge fotballen.

Saggi
Foto: Skjermdump/TV 2 og NRK/Hans Solbakken

Siste nytt

 • Sikret sølv på målforskjell

  Bodø/Glimt kunne juble for seriemesterskap allerede før siste serierunde, men bak de suverene seriemesterne kjempet både Brann, Tromsø og Viking om medalje.

  Alle tre lagene hadde mulighet til å sikre sølv, men ingen av dem klarte å vinne siste serierunde.

  Brann tapte 3-0 borte mot Strømsgodset, Viking tapte 4-1 hjemme mot Rosenborg og Tromsø spilte uavgjort 1-1 borte mot Vålerenga.

  Dermed sikret Brann sølvet foran Tromsø på målforskjell.

  Både Brann og Tromsø endte på 61 poeng etter 30 serierunder, men Brann har fem bedre plussmål. Viking følger på fjerdeplass med 58 poeng.

  Fredrik Børsting
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Norsk duo på delt sjuendeplass etter første omgang

  Thea Louise Stjernesund og Mina Fürst Holtmann ligger på delt sjuendeplass i storslalåmrennet i canadiske Tremblant.

  Petra Vlhova er i ledelsen. Den slovakiske alpinisten er 5 hundredelerforan Mikaela Shiffrin, men sveitsiske Lara Gut-Behrami holder tredjeplassen.

  Stjernesund og Holtmann er 1,28 bak Vlhova.

  Ragnhild Mowinckel var litt mer beskjeden i sin kjøring. Molde-kvinnen er 1,98 sekunder bak lederen på sin 18. plass.

  Kristin Lysdahl kjørte ned til 19. plass fra et sent startnummer (58). Hun er 2,00 sekunder bak.

  2. omgang starter 20.15.

  (©NTB)

  Thea Louise Stjernesund ned Mount Tremblant i Canada.
  Foto: AP
 • Ny Kraft-seier på Lillehammer – Lindvik tok 6.-plassen

  Stefan Kraft hoppet best igjen og tok sin fjerde strake verdenscupseier i hopp på Lillehammer. Marius Lindvik ble beste nordmann på 6.-plass.

  Kraft har virket utilnærmelig i sesongåpningen, og søndag var han best i begge omganger. Østerrikeren vant med 318,2 poeng etter svev på 134 og 141,5 meter.

  Tyskeren Andreas Wellinger tok 2.-plassen i rennet, mens Krafts lagkamerat Jan Hörl ble nummer tre. De ble slått med henholdsvis 5,9 og 6,9 poeng.

  Marius Lindvik forsvarte sin 6.-plass fra første omgang da han hoppet 138,5 meter. Det er beste norske plassering i mennenes verdenscup denne sesongen.

  Halvor Egner Granerud skuffet igjen og ble nummer 17. Kristoffer Eriksen Sundal ble nummer 19, Johann Forfang nummer 20 og Daniel-André Tande nummer 28.

  (NTB)

  Stefan Kraft
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal