Hopp til innhold

Carlsens plan mislyktes

Det endte med remis for Magnus Carlsen mot Sergej Karjakin mandag. Dette er Karjakins åttende remis i turneringen i Aserbajdsjan.

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen spilte remis mot Sergej Karjakin mandag.

Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

Sergej Karjakin

Sergej Karjakin er remis-kongen i denne turneringen.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

– Jeg forsøkte med en plan, men lyktes ikke. Derfor var det greit med remis, sa Carlsen på pressekonferansen etter partiet.

Partiet var over etter tre timer, det korteste Carlsen har spilt i turneringen. Verdensmesteren åpnet forsiktig, til tross for at han spilte med hvitt.

– Jeg er ikke fornøyd. Jeg prøvde å angripe, men det fungerte ikke, sa han.

– Var kanskje bedre forberedt

Han la lite press på sin motstander og var lite offensiv. Karjakin hadde derfor små problemer med å holde stillingen.

Han er rangert som verdens sjuende beste sjakkspiller.

– Vi må nok innrømme at Karjakin kanskje var bedre forberedt enn oss, sa Carlsens sekundant Peter Hein Nielsen til TV 2.

– Men vi skal ikke være altfor skuffet over et remis her. Husk at nå går Magnus inn i de to siste rundene som leder av turneringen, sa sekundanten like før partiet var avgjort.

I det forrige møtet mellom de to i turneringen varte partiet i nesten seks timer før det endte med remis.

Gikk tidlig mot remis

Ekspertene "så" tidlig at dette gikk mot remis. Den helt faste situasjonen løste seg riktignok litt opp etterhvert, men ingen klarte å få noe gjennombrudd.

To runder gjenstår i turneringen. Carlsen står med fem poeng etter åtte spilte partier.

Carlsen skal nå møte Teimour Radjabov tirsdag og Fabiano Caruana. Radjabov ligger på foreløpig andreplass i Vugar Gasjimovs minneturnering.

– Om jeg spiller på et greit, godt nivå, skal jeg slå Radjabov, sier Carlsen.

Carlsen hadde før denne kampen vunnet to partier der han snudde vanskelige situasjoner til seier. Før det hadde han uvanlig nok tapt to strake matcher .

Siste nytt

 • Målløs Botheim debuterte mot Roma

  Erik Botheim fikk sin serie A-debut for Salernitana. Han eller lagkameratene klarte ikke å hindre Romas stjernegalleri som vant 1-0.

  Botheim startet på topp sammen med Federico Bonazzoli. 22-åringen var relativt usynlig gjennom kampen, men han klarte å tvinge fram et gult kort til Chris Smalling, som gikk gjennom hele sesongen i fjor uten å få en eneste advarsel.

  Botheim ble tatt av etter en drøy time.

  Bryan Cristante scoret kampens eneste mål. Hans avslutning fra kanten av 16-meteren tok innom et bein før den seilte i mål bak Salernitana-keeper Luigi Sepe.

  Julian Kristoffersen ble byttet inn med 17 minutter igjen av kampen. Emil Bohinen er det tredje norske innslaget på Salernitana, men midtbanespilleren har en kneskade som setter ham ut i spill trolig til september. (NTB)

  Fotball, menn, U21, EM-kvalifisering Norge - Aserbajdsjan (2-1)
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • 16-åring stoppet Vålerengas seiersrekke

  Vålerenga så lenge ut til å ta sin sjette strake seier, men en sen scoring fra HamKams Benjamin Farraas sørget 1-1 og poengdeling i Hamar.

  Tre minutter på overtid i førsteomgang ble Henrik Udahl spilt igjennom med en flott stikker fra Petter Strand. HamKam-keeper Hagen kom ut, men Udahl lobbet ballet lekker over HamKam-keeperen. En elegant scoring fra Vålerengas spiss.

  Hamar-laget satte inn nysigneringen Marcus Pedersen i håp om å få en utligning, og tre minutter på overtid kom scoringen.

  Et klønete forsvarsspill fra Vålerenga, hvor Oldrup Jensen sparket ballen i Benjamin Faraas og i mål ble utslagsgivende. Det er 16-åringens første scoring i Eliteserien.

  – Å gjøre mitt første mål er veldig gøy. Alle mål og alle poeng må vi ta med oss. Det er ekstremt gøy, sier Faraas til Discovery etter kampen.

  Eliteserien 2022: Hamkam - Vålerenga
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Hovland avslutta med minus 2

  Viktor Hovland gjekk siste runde av PGA-turneringa i Nashville tre slag under par, og enda på minus ni samanlagt.

  Han fekk birdie på første hol, og fekk det også på hol 10, 11 og 15. Men bogeyar på hol 12 og det aller siste øydela ei god avslutning.

  Han innleia turneringa med ein runde på minus 3 torsdag, var litt meir rufsete og enda på par fredag, og fekk ein ny fin runde på minus 3 i går.

  Då han var ferdig, låg han på 22.-plass, men ikkje alle andre var ferdige med runden.

  Viktor Hovland
  Foto: ANDY LYONS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste