NRK Meny
Normal

OL-sensasjon ikke tatt ut: – Merkelig

Olympiatoppen har tatt ut de første utøvere til OL i Rio. Flere som har klart A-kravet, er utelatt.

Signe Marie Fidje Store

Bryteren Signe Marie Fidje Store ble historisk da hun for første gang sikret OL-plass for en norsk kvinne.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Mandag offentliggjorde Olympiatoppen sitt første uttak med utøvere som får delta i OL og Paralympics i Rio til sommeren. 16 utøvere er klare for lekene, men noen av de som har klart A-kravet, er likevel ikke tatt ut.

Det gjelder blant annet bryter Signe Marie Fidje Store (20), som sensasjonelt kvalifiserte seg i mai.

– Forbundet har sagt at grunnen er at jeg har usikkerhet med knærne og at jeg måtte sjekke det før jeg ble innstilt, sier Fidje Store til NRK.

Hun har en leddbåndskade, men er sikker på at OL ikke er i fare.

– Det er jo litt merkelig. Det er bare en slitasjegreie, så jeg vet ikke hva de har tenkt. Jeg er jo på treningssamling i Bulgaria nå og trener normalt. Jeg regner med jeg kommer med på neste uttak, ellers blir jeg veldig sjokkert, legger hun til.

Signe Marie Fidje Store

GRÅT AV GLEDE: Her skjønner Signe Marie Fidje Store at hun er klar for OL.

Sportssjef i bryteforbundet, Anders Hestdalen, understreker at de hadde innstilt Store, men han er likevel ikke overrasket over Olympiatoppens valg.

– Hun har fortsatt skadestatus, og man blir ikke tatt ut før man er skadefri. Det har hun fått beskjed om, og det er ikke så merkelig. Så sant kneet blir bra, så er det sannsynlig at hun blir tatt ut neste gang, forklarer han.

– Som forventet

Heller ikke svømmer Susann Bjørnsen er OL-klar ennå. Til tross for at hun tok kravet under EM i London.

Susann Bjørnsen

FÅR NY SJANSE: Susann Bjørnsen satser på at hun blir OL-klar ved neste uttak.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Det var litt som forventet. Jeg var klar over at i det første uttaket kom de mest sannsynlig til å ta ut først og fremst de som er medaljekandidater. Jeg stresser ikke av den grunn, forteller hun til NRK.

Ble du innstilt av Svømmeforbundet?

– Ja, Petter Løvberg jobber mot Olympiatoppen for at de skal ta meg med, så jeg regner med å bli tatt ut i senere uttak. Jeg trener som om jeg skal til OL, så får vi se hvordan uttaket blir. Jeg kommer til å ha is i magen.

– Tidlig i sesongen

Neste uttak kommer 19. juni.

– Vi skriver fortsatt mai, og for mange er det ennå svært tidlig i sesongen. De fleste sommeridrettene har hatt få konkurranser så langt, og for å dokumentere form, eller vise at man kan prestere i henholde til kravene, må man jo konkurrere. Olympiatoppen vil fremover ha en nær dialog med særforbundene om videre uttak til OL og Paralympics, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø.

– Utøverne som er tatt ut i dette første uttaket, er de som uomtvistelig har tatt kravet for deltakelse, eller dokumentert internasjonalt nivå i henhold til uttakskriteriene, sier Øvrebø videre.

Karoline Bjerkeli Grøvdal

KLAR: Karoline Bjerkeli Grøvdal tok OL-kravet på 10.000-meter på første forsøk i mai.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Disse utøverne er OL-klare:

 • Stig André Berge (bryting), Karoline Bjerkeli Grøvdal (friidrett), Håvard Haukenes (friidrett), Kjetil Borch (roing), Kristoffer Brun (roing), Nils Jakob Skulstad Hoff (roing), Are Strandli (roing), Olaf Tufte (roing), Maia Agerup (seiling), Ragna Agerup (seiling), Anders Pedersen (seiling), Kristian Ruth (seiling), Henrik Christiansen (svømming), Gunn-Rita Dahle Flesjå (terrengsykling), Tina Røe Skaar (teakwondo), Kristian Blummenfelt (triatlon). I tillegg er håndballandslaget for kvinner tatt ut som lag.
 • 19 utøvere er tatt ut til Paralympics: Aida Dahlen (bordtennis), Tommy Urhaug (bordtennis), Jens Lasse Dokkan (dressur), Tonje Lundqvist (dressur), Ann Cathrin Lübbe (dressur), Birgitte Reitan (dressur), Birgit Skarstein (roing), Bjørnar Erikstad (seiling), Per Eugen Kristiansen (seiling), Marie Solberg (seiling), Alexander Wang-Hansen (seiling), Amanda Dybendal (skyting), Paul Aksel Johansen (skyting), Monica Lillehagen (skyting), Heidi Sørlie-Rogne (skyting), Sonja Tobiassen (skyting), Andreas Bjørnstad (svømming), Sarah Louise Rung (svømming), Adam Ismael Wenham (svømming).

Siste nytt

 • Han kan smile for siste plassen

  FC København slo AGF 4-1 og tok Danmarks siste plass i kvalifiseringa til europaligaen neste sesong.

  Ståle Solbakkens klubb redda dermed årets sesong frå nærmast katastrofe, og kan framleis skryte av å ha vore i europa-kvalifisering kvart år sidan 2001.

  Ståle Solbakken
  Foto: Anders Kjærbye / NTB scanpix
 • Chris Froome vann og leiar

  Chris Froome stakk åtte mil før mål og vann dagens fjelletappe i Giro d'Italia med tre minutts margin. Han overtok også leiartrøya frå Simon Yates som kollapsa totalt.

  Froome leier no med 40 sekund på Tom Dumoulin som no er nr 2.

  Rittet blir avslutta søndag.

  Chris Froome
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Ruud møter Jordan Thompson

  Casper Ruud skal møte australske Jordan Thompson (24) i første runde i Roland Garros-turneringa i tennis. Thompson er rangert som nummer 85 i verda. Kampen går måndag eller tysdag.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppserien: Superhelg
Toppserien fotball kvinner: Røa - Arna-Bjørnar
Toppserien: Røa - Arna-Bjørnar
Toppserien: Superhelg
Toppserien: Kolbotn - Klepp
Toppserien fotball kvinner: Kolbotn - Klepp
4-4-2 med Schau og Aune
Toppserien: Superhelg
Toppserien: Stabæk - Sandviken
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune