Hopp til innhold

Klart når Bjørndalen gir seg

Ole Einar Bjørndalen snakker ut til NRK om fremtidsplanene. Hva han skal gjøre etter karrieren, hvor han skal bo og planene om barn.

Ole Einar Bjørndalen viser frem de fire gullmedaljene han vant i VM i Hochfilzen i 2005.

Ole Einar Bjørndalen viser frem de fire gullmedaljene han vant i VM i Hochfilzen i 2005.

Foto: CALLE TOERNSTROEM / AFP

- Jeg planlegger frem til Sotsji i 2014. Da er jeg 40 år og har holdt på seriøst med dette siden jeg var 12 år. Da tror jeg det er over, sier Ole Einar Bjørndalen til NRK.

Tidligere har Bjørndalen sagt at han vil gå i 2014-OL, men i et lengre intervju med NRK i påsken avslører skiskytterstjernen for første gang at han gir seg etter OL i Sotsji.

Har planene klare

Nathalie Santer og Ole Einar Bjørndalen giftet seg i Nathalies fødeby Dobbiaco 27. mai 2006.

Nathalie Santer og Ole Einar Bjørndalen giftet seg i Nathalies fødeby Dobbiaco i Nord-Italia 27. mai 2006.

Foto: Scanpix / SCANPIX

- Da skal jeg prøve å ta vare på familien. Da er det på tide å tenke litt annerledes og kanskje ta en pause fra idretten, sier Bjørndalen om hva han skal gjøre etter at han har lagt opp.

Selv om det er fem år til så har Bjørndalen begynt å tenke på livet etter idretten.

- Det er viktig å planlegge det som skjer i etterkant også. Jeg kommer helt sikkert til å trene veldig mye, men jeg kommer til å ta pause fra den type konkurranseidrett og det trykket som er på strukturering av hverdagen, sier mannen med fem OL- og 14 VM-gull.

Sammen med kona Nathalie Santer har Bjørndalen planene, eller i hvert fall drømmene, ganske klare.

Nathalie Santer og Ole Einar Bjørndalen feiret jul sammen i 2001.

Nathalie Santer og Ole Einar Bjørndalen feiret jul sammen i 2001.

Foto: Törnström, Calle / SCANPIX

- Det er å ha en liten hestefarm. Nathalie er jo helt giret på dette med hester og dyr. Jeg kommer jo fra går jeg også og trives med dyr og er vant med det, sier Ole Einar Bjørndalen.

Barn i Norge eller Italia?

Når det gjelder rekrutteringen røper han at det kan komme noen fremtidige Bjørndalener på skiskyttersporet en gang i fremtiden.

- Vi må nok ha noen småtroll. Jeg tror det er viktig i livet å prøve å få til det etterhvert, forteller 35-åringen.

Hvor paret skal slå seg ned, og hvilket land småtrollene eventuelt skal representere har skiskytterkongen ikke bestemt ennå.

- Det er mange fine plasser og det kommer litt an på hva vi har tenkt å gjøre i etterkant. Vi trives veldig godt i Italia, men samtidig har jeg sterke bånd i Norge så det blir vanskelig, sier Ole Einar Bjørndalen til NRK.

Siste nytt

 • Hovland på par halvveis på fredagens runde

  Viktor Hovland fortsetter å spille brukbar golf i det amerikanske PGA-mesterskapet, men har etter halvannen runde ikke greid å komme seg under par.

  Etter å ha gått torsdagens åpningsrunde på 70 slag med en birdie, en bogey og resten par, er han på vei mot noe lignende på 2. runde. Etter ni hull har han en birdie, en bogey og resten par.

  Det gir ham foreløpig delt 20.-plass, seks slag bak Justin Thomas som er i ledelse etter to strake 67-runder. Mange spillere er i likhet med Hovland i gang med sin fredagsrunde.

  Hovland fikk sin birdie på 4. hull. Etter godt spill senket han putten fra tre meters hold.

  Det ble bogey på det neste hullet. Både utslaget og det tredje slaget havnet i roughen, og han misset en parputt fra åtte meter.

  Ellers berget han både på 2. og 6. hull par med gode putter etter å ha havnet i en sandgrav.

  PGA Championship Golf
  Foto: Eric Gay / AP
 • Målløs generalprøve for Real Madrid

  Real Madrid gnistret på ingen måte en drøy uke før mesterligafinalen mot Liverpool. Den spanske seriemesteren fullførte sin hjemlige sesong med 0-0 mot Betis.

  I en ellers sjansefattig kamp mellom seriemester og cupmester hadde hovedstadslaget en kjempesjanse til å ordne sin 27. seier på 38 seriekamper da Karim Benzema og Rodrygo kom til en gigantisk dobbeltsjanse i det 51. minutt, men gjestene sto imot.

  I det 87. minutt kunne Betis ha avgjort kampen da Joaquin fikk ballen rett foran mål, men også hans avslutning strøk tverrliggeren.

  Real Madrid møter Liverpool i mesterligafinalen lørdag 28. mai.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Jose Breton / AP
 • Carlsen slo tilbake etter tabbe og tap

  Magnus Carlsen tapte fredagens første parti i Champions Chess-turneringen etter en kjempetabbe, men slo tilbake og vant to av de tre neste.

  Carlsen kom skjevt ut mot Rameshbabu Praggnanandhaa i dagens første parti. Inderen fikk et stort overtak, men verdensmesteren hadde utlignet det og så ut til å ha sikret remis med svarte brikker da han med dårlig tid gjorde et grovt feiltrekk med springeren. Det var bare å gi opp partiet etter 41 trekk.

  Han viste ingen nåde mot amerikanske Sam Shankland i dagens siste parti. Det ble vunnet etter 41 trekk, og med 15 av 24 mulige poeng er Carlsen i tetsjiktet etter to dager. Wei Yi fra Kina leder fortsatt med 18.

  Dermed ligger han fortsatt godt an vel halvveis i grunnspillet i onlineturneringen. De åtte beste tar seg videre til kvartfinale.

  Dubai World Chess Championship
  Foto: Jon Gambrell / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste