NRK Meny
Normal

Klart for tidenes mest innbringende kamp

Floyd Mayweather Jr. (37) og Manny Pacquiao (36) bekrefter at de møter hverandre i Las Vegas 2. mai.

Mayweather

I RINGEN: Floyd Mayweather Jr. (t.v.) og Manny Pacquiao har endelig bekreftet at de skal møte hverandre.

Foto: Alastair Grant and Rick Bowmer / Ap

– Jeg er veldig glad for at Floyd Mayweather og jeg kan gi fansen kampen de har ønsket i så mange år, skriver Pacquiao på Twitter.

Meldingen har på noen få timer blitt retweetet 25.000 ganger. Det var nemlig litt av en boksedrøm som gikk i oppfyllelse i natt:

Ubeseirede Mayweather møter fenomenet Pacquiao, som har hatt VM-tittel i åtte forskjellige vektklasser.

Enorme summer

Det er denne kampen hele bokseverdenen har ventet på, og selv om mange vil mene at den kommer noen år for sent, slår kampen trolig alle rekorder.

Det ligger minst 250 millioner dollar eller knappe to milliarder kroner i potten, som er tidenes største uansett idrett, ifølge The Guardian. Amerikanske ESPN hevder potten er enda større, nemlig tre milliarder kroner, og sportskanalen skriver at Mayweather, også kalt «Money», er sikret 60 prosent av de samlede inntektene.

– Vil bli nummer 48

Mayweathers samarbeidspartner Showtime og Pacquiaos HBO samarbeider om TV-salget, eller rettere sagt pay-per-view-salget.

Det spekuleres i at det kan koste rundt 750 kroner for å få kampen hjem i stua. Det er uansett ventet at oppgjøret vil knuse både antall PPV-salg og total PPV-inntekt.

Her holder Mayweather allerede rekordene fra kampene mot Oscar De La Hoya (2,4 millioner seere) og Saúl Álvarez (150 millioner dollar).

– Dette vil bli den største begivenheten i idrettshistorien, sier Mayweather.

– Manny vil prøve å gjøre det 47 andre prøvd å gjøre før ham, men han vil ikke klare det. Han vil bli nummer 48, sier Mayweather, som altså har 47 strake seire i proffkarrieren.

Siste nytt

 • Disse går for Norge

  Lars Helge Birkeland, Henrik L'Abée-Lund, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø går skiskytterstafetten for Norge i Holmenkollen i morgen. Det bekrefter landslagssjef Egil Kristiansan til NRK. Martin Fourcade står over for Frankrike.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Haag og Jönsson legger opp

  Det svenske langrennsparet Anna Haag (31) og Emil Jönsson (32) avslutter sine karrierer med søndagens sesongavslutning i Falun, melder Aftonbladet.se. De tok beslutningen under OL i Pyeongchang. Jönsson har 13 verdenscupseirer i sprint, mens Haag er olympisk mester i stafett for Sverige.

  Haag
  Foto: NISSE SCHMIDT / SCANPIX / NTB scanpix
 • Haver-Løseth på fjerdeplass

  Nina Haver-Løseth kom på fjerdeplass i slalåmrennet i Åre i Sverige. Hun kjørte seg opp fra en syvende plass i første omgang. Løseth lå på tredjeplass helt til første omgangs beste, Mikaela Shiffrin, kjørte ned og vant suverent.

  Nina Haver-Løseth under verdenscupfinalen i slalåm i Åre
  Foto: Jonathan Nackstrand / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cupfinale skøyter
Sportslørdag: Raw Air Vikersund, Eliteserien Lillestrøm - Sarpsborg 08 og V-cup skøyter
V-cup hopp: Raw Air
V-cupfinale skøyter: 5000 m menn
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Rosenborg - Kristiansund
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang
Paralympics
Paralympics: Langrenn, stafetter