NRK Meny
Normal

Klart for tidenes mest innbringende kamp

Floyd Mayweather Jr. (37) og Manny Pacquiao (36) bekrefter at de møter hverandre i Las Vegas 2. mai.

Mayweather

I RINGEN: Floyd Mayweather Jr. (t.v.) og Manny Pacquiao har endelig bekreftet at de skal møte hverandre.

Foto: Alastair Grant and Rick Bowmer / Ap

– Jeg er veldig glad for at Floyd Mayweather og jeg kan gi fansen kampen de har ønsket i så mange år, skriver Pacquiao på Twitter.

Meldingen har på noen få timer blitt retweetet 25.000 ganger. Det var nemlig litt av en boksedrøm som gikk i oppfyllelse i natt:

Ubeseirede Mayweather møter fenomenet Pacquiao, som har hatt VM-tittel i åtte forskjellige vektklasser.

Enorme summer

Det er denne kampen hele bokseverdenen har ventet på, og selv om mange vil mene at den kommer noen år for sent, slår kampen trolig alle rekorder.

Det ligger minst 250 millioner dollar eller knappe to milliarder kroner i potten, som er tidenes største uansett idrett, ifølge The Guardian. Amerikanske ESPN hevder potten er enda større, nemlig tre milliarder kroner, og sportskanalen skriver at Mayweather, også kalt «Money», er sikret 60 prosent av de samlede inntektene.

– Vil bli nummer 48

Mayweathers samarbeidspartner Showtime og Pacquiaos HBO samarbeider om TV-salget, eller rettere sagt pay-per-view-salget.

Det spekuleres i at det kan koste rundt 750 kroner for å få kampen hjem i stua. Det er uansett ventet at oppgjøret vil knuse både antall PPV-salg og total PPV-inntekt.

Her holder Mayweather allerede rekordene fra kampene mot Oscar De La Hoya (2,4 millioner seere) og Saúl Álvarez (150 millioner dollar).

– Dette vil bli den største begivenheten i idrettshistorien, sier Mayweather.

– Manny vil prøve å gjøre det 47 andre prøvd å gjøre før ham, men han vil ikke klare det. Han vil bli nummer 48, sier Mayweather, som altså har 47 strake seire i proffkarrieren.

Siste nytt

 • Ronaldo ble årets spiller

  Cristiano Ronaldo ble kåret til årets spiller under FIFAs prisutdelingsgalla i London mandag. Real Madrid-stjernen har vunnet priser på løpende bånd de siste sesongene. Mandag stakk han av med en ny gjev utmerkelse – i kamp med Barcelonas Lionel Messi og Paris Saint-Germains Neymar.

  FBL-FIFA-AWARDS
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Real Madrid-tungt «årets lag»

  Årets lag ble ikke overraskende svært Real Madrid-tungt. Forrige sesongs mesterligavinnere var representert med seks spillere: Gianluigi Buffon - Dani Alves, Sergio Ramos, Leonardo Bonucci, Marcelo - Luka Modric, Toni Kroos, Andres Iniesta - Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar.

  Britain The Best FIFA Awards
  Foto: Alastair Grant / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal