Hopp til innhold

Tidligere lagkamerat: – Nesten demotiverende å trene med Klæbo

HOLMENKOLLEN (NRK): Johannes Høsflot Klæbo forlot sprintlandslaget. Det har også positive sider for laget, avslører Sindre Bjørnestad Skar.

Sindre Bjørnestad Skar

TRIUMFERTE: Sindre Bjørnestad Skar slo alle i Holmenkollen Skishow torsdag, men har følt seg sjanseløs på sprintøkter med Johannes Høsflot Klæbo.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

For et år siden var Johannes Høsflot Klæbo og Petter Northug, to av de største norske langrennsprofilene gjennom tidene, blant ansiktene når sprintlandslaget møttes til samling.

Når sprinterne møtes på samling i Bø mandag, er ingen av dem der. Northug måtte som kjent kaste inn håndkleet og avslutte en eventyrlig karriere i desember i fjor.

Klæbo har tatt steget over til allroundlandslaget, og er nå på samling på Lillehammer (selv om han ikke har signert ny landslagsavtale) for å bli en bedre distanseløper.

Det innebærer en ny hverdag for sprinterne.

For god

– Vi mangler jo verdens beste sprinter, og det er jo litt synd, sier Sindre Bjørnestad Skar til NRK etter å ha vunnet Holmenkollen Skishow på rulleski torsdag kveld.

Der så han aldri noe til Klæbo, som var langt bak. Men på sprintlandslagssamlingene hadde den regjerende sprintmesteren fra både VM og OL ikke for vane å være langt bak.

Johannes Høsflot Klæbo

VERDENS BESTE: Johannes Høsflot Klæbos plass langt bak i rekke under Oslo Skishow er ikke representativ for hvor han normalt ligger på trening og i viktige konkurranser.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Tvert imot.

– Det var ofte han var så mye bedre enn oss på trening at det nesten var demotiverende, erkjenner Skar – som dermed antyder at det kanskje ikke er bare negativt at laget nå må klare seg uten Klæbo.

Hvilke økter var demotiverende?

– Sprintøkter og hurtighetsøkter, der vi har sett at han har herjet i verdenscupen, VM og OL. Det var ikke sjelden at han vant sånne økter med litt for mye. Når det ble litt lenger, var han ikke nødvendigvis best, men det var noen økter han var skummelt god på, fastslår Skar.

– Ingen krise

Også trener Arild Monsen ser at Klæbos fravær har to sider.

Monsen og Klæbo

SUVEREN: I Johannes Høsflot Klæbo har Arild Monsen hatt verdens desidert beste sprinter på laget de to siste sesongen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Det er etter hvordan man ser det. Alle ønsker på ett vis å ha verdens beste skiløper på laget, men det er absolutt ingen krise av den grunn. Nå er det ikke Johannes som viser vei hvor lista skal ligge, og vi skal strekke oss etter han. Nå settes det mer krav til hver enkelt om at vi må bruke hverandre, fastslår Monsen.

Ved siden av Sindre Bjørnestad Skar, består sprintlaget nå av rutinerte karer som Finn-Hågen Krogh, Eirik Brandsdal, Pål Golberg, Sondre Turvoll Fossli, samt nykommerne Erik Valnes og Mattis Stenshagen.

I sin fjerde sesong på laget føler Skar, som står med to verdenscupseirer, at han er klar til å bidra.

– Det er et par som er mer ringrever enn meg, men jeg føler selvfølgelig at jeg begynner å få en fin plass i laget. Jeg kan begynne å bidra med litt mer erfaring. Så har vi fått opp et par sultne unggutter som bidrar med mye iver, sier vinneren av skishowet.

Siste nytt

  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

    Det bekrefter Nilsson til SVT.

    – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

    For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

    – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

    Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

    – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

    Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

    – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

    Stina Nilsson
    Foto: BILDBYRÅN
  • Sky Sports: Haaland ikke på City-trening

    Manchester City-spiss Erling Braut Haaland var ikke å se på trening i forberedelsene til Premier League-kampen mot Brighton.

    Det opplyser Sky Sports, som også melder at Phil Foden ikke var til stede.

    Haaland ble byttet ut før ekstraomgangene da Manchester City røk ut i Mesterligaens kvartfinale mot Real Madrid forrige onsdag.

    City-manager Pep Guardiola uttalte siden at Haaland hadde et muskulært problem, og lørdagens 1-0-seier over Chelsea i FA-cupsemifinalen gikk uten nordmannen.

    Manchester City er i førersetet i gullkampen i Premier League og møter Brighton torsdag kveld. De lyseblå ligger ett poeng bak Arsenal og Liverpool, men har én kamp mindre spilt.

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal