Hopp til innhold

Klar tale fra Nordås etter VM-skuffelsen: – Har ikke så mye å gjøre her

Det eneste Narve Gilje Nordås ville ta med seg fra VM-deltakelsen var at løpet var ferdig. Det svaret mener trener Gjert Ingebrigtsen er grunnen til at det ikke gikk bedre.

Narve Gilje Nordås

SKUFFET: Narve Gilje Nordås var ikke fornøyd med hverken form eller løping etter VM-forsøket på 5000 meter.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Etter at han røk ut i OL-forsøket i Tokyo var Narve Gilje Nordås klar på at han ikke ville til mesterskap uten å ha tatt kvalifiseringskravet. Likevel dro han også til VM på rankingplass, og kalte seg selv en hykler.

– Hva tenker du om at du dro hit nå?

Sett i etterkant så har jeg nok kanskje ikke så mye å gjøre her. Det kan man si. Jeg uttalte meg jo allerede i fjor, så om jeg skal til VM neste år så må jeg ikke bare ta steg på trening, men jeg må vise i mesterskap at jeg kan fungere i løp og det gjør jeg ikke per dags dato.

– Sier noe om hvor problemet ligger

Nordås' dom over seg selv etter en 13.-plass med 13.37,14 i forsøket på 5000 meter er med andre ord ganske klar. Han klarte ikke å henge på når farten gikk opp mot slutten av løpet, og kom i mål 13 sekunder bak heatvinner Oscar Chelimo.

Dette er langt under pari, men uansett så hadde det blitt for tøft i dag. Det er som fortjent, det er nivåforskjell. De beste er fortsatt best, fastslår 23-åringen.

Les også: Trenar-Gjert veit ikkje korleis han kan hjelpe VM-debutanten: – Han klarer ikkje å handtere det

Gjert Ingebrigtsen og Narve Gilje Nordås
Gjert Ingebrigtsen og Narve Gilje Nordås

– Er det noe du kan ta med deg herfra?

At jeg er ferdig med løpet. Det er ganske digg.

Den kommentaren fikk trener Gjert Ingebrigtsen med seg der han fulgte løpet fra Europa.

– At han er mer fornøyd med å være ferdig enn å delta, sier noe om hvor problemet ligger, skriver han i en SMS til NRK.

Frister ikke med EM

Før løpet fortalte Nordås at treneren hadde rådet han til å løpe med lave skuldre. Men det hjalp lite.

Det er litt symptomatisk med hele sesongen min. Det er noe som lugger og ikke funker. Når du ikke får hull på denne byllen, så blir det vanskelig, sier rogalendingen, som satte personlig rekord på 13.15,82 under Bislett Games.

Om bare tre uker er det EM i München. Han regner med at han stiller der, og håper ting kanskje kan snu litt.

Narve Gilje Nordås

KOSTET KREFTER: Narve Gilje Nordås forsøkte å tette flere luker underveis i løpet. Det kostet krefter.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Nå kommer det et EM, og det er kanskje ikke det som frister mest nå, så jeg håper at jeg får til ett eller annet på en konkurransearena, for det begynner fanken meg å bli lenge siden sist opptur nå.

Hva tror du Gjert vil si etter løpet nå?

Det er ikke så mye å si. Jeg tror jeg skal ligge lavt, så får vi se hva jeg finner på, svarer Nordås.

Siste nytt

 • Keepertabbe ødela mektig engelsk snuoperasjon

  Luke Shaw, Mason Mount og Harry Kane scoret da England snudde 0-2 til 3-2 mot Tyskland i nasjonsligaen mandag. En keepertabbe ga så 3-3 i en ellevill kamp.

  Premier League-stjernene Ilkay Gündogan og Kai Havertz scoret hvert sitt mål i første halvdel av annen omgang og så ut til å ha påført England en ny tung nedtur i generalprøven foran sluttspillet i Qatar. Så tok kampen fullstendig fyr.

  En forrykende avslutning på kampen ga det engelske laget solid og etterlengtet vind i VM-seilene, selv om seieren glapp på tampen.

  Først dukket Manchester United-backen Luke Shaw opp på bakerste stolpe og satte inn reduseringen til 1-2. Deretter kombinerte innbytterne Bukayo Saka og Mason Mount fint, før sistnevnte hamret inn utligningen fra litt distanse. Da var det et kvarter igjen å spille på Wembley.

  Ni minutter før full tid var snuoperasjonen et faktum da dommeren måtte ha VAR-hjelp for å avdekke straffesparket Jude Bellingham hadde skaffet i duellen med en tysk forsvarsspiller.

  Fra krittmerket var Harry Kane iskald.

  Da så kampen ut til å være avgjort, men den gang ei. Like etter det engelske ledermålet ga Englands keeper Nick Pope en svak retur på en avslutning og forærte Kai Havertz muligheten til å utligne. Tyskeren takket for tilbudet og slo til. (NTB)

  Britain England Germany Nations League Soccer
  Foto: Alastair Grant / AP
 • Stjerneduellen avlyst: - Feiging

  Tungvektsboksaren Tyson Fury seier det ikkje blir noko britisk stjernemøte mellom han sjølv og Anthony Joshua fordi kontraktsfristen er gått ut.

  Joshua sa så seint som søndag at han akta å signere kontrakten som vil realisere tungvektsduellen mot Fury. Samtidig sette Fury måndag klokka 17 britisk tid som frist for at papira måtte vere underteikna.

  Då den omtalte fristen var gått ut, var etter seiande ingenting på plass.

  – Det er offisielt. D-dagen har kome og gått. Det har passert klokka 17 måndag, og ingen kontrakt er underteikna. Det er offisielt over for Joshua, seier Fury i eit innlegg på Instagram.

  – Han er no ute i kulda saman med ulveflokken. Gløym det. Idiot. Feiging, heldt tungvektstjerna fram.

  Vidare ønskte han Joshua lykke til med den vidare karrieren og livet.

  Joshua var på si side tydeleg søndag på at ting ville ta noko tid. Han viste til at juridiske rådgivarar jobba med kontrakten.

  Tyson Fury og Anthony Joshua
  Foto: FAYEZ NURELDINE] [RINGO CHIU / AFP
 • Treigt dansk billettsal til fotball-VM

  Det danske herrelandslaget i fotball er populært, men førebels er det berre selt 2000 billettar til danske fans før det omstridde VM-sluttspelet i Qatar.

  Det gir eit snitt på færre enn 700 billettar fordelt på dei tre gruppespelkampane til Danmark. Direktør Jakob Jensen i Det danske fotballforbundet (DBU) opplyser om billettsalet til Ekstra Bladet.

  – Vi gir gjerne danskane rettleiing om opphaldet, men vi arrangerer ingen fanzoner eller har andre aktivitetar i Qatar, for vi ønsker ikkje å støtte opp om landet, seier Jensen til avisa.

  Det er under to månader til fotball-VM. Kritikken av Qatar, i tillegg til dyre hotellprisar, har vore med på å skremme vekk danske supporterar, skriv nyheitsbyrået Ritzau.

  Ifølge Ekstra Bladet kan danske supporterar i teorien legge beslag på mellom 3000 og 5000 billettar til kvar kamp. DBU har fråssagt seg rettane til å distribuere billettane.

  Danmark jubler
  Foto: RITZAU SCANPIX DENMARK / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 62 klipp
Sport
Spiller nå
Haaland om anklagene mot City-eierne: – Drøye ord 01:20
Neste