Klar for verdenscup i Sotsji

Magnus Carlsen skal spille verdenscupen i sjakk i Sotsji i Russland i juli, opplyser FIDE i en pressemelding.

Turneringen i Sotsji er en av veiene inn til kandidatturneringen hvor man møter verdensmesteren om man går til topps. Om Carlsen taper sin VM-kamp mot Jan Nepomnjastsji i Dubai senere i år, vil han likevel være kvalifisert til kandidatturneringen.

Nepomnjastsji og Carlsen kommer ikke til å møtes i Sotsji. Russeren har takket nei til å delta for å forberede seg til VM-kampen mot nordmannen.

Magnus Carlsen
Foto: Carina Johansen / NTB

Siste nytt

 • Slik skal de hedre Eriksen

  I det 10. minutt mellom Belgia og Danmark skal Christian Eriksen hylles. De skal nemlig sparke ut ballen og applaudere for Eriksen sammen.

  – I det 10. minutt skal vi sparke ballen ut av spill og applaudere. Vi skal applaudere sammen med danskene. Dette er normalt, sier Belgias Romelu Lukaku.

  Christian Eriksen er fortsatt innlagt på Rigshospitalet rett i nærheten av EM-arenaen Parken.

  Euro 2020 - Group B - Denmark v Finland
  Foto: Friedemann Vogel / Reuters
 • Federer-fiasko i Tyskland

  Roger Federer fikk en elendig start på gressesongen. Tennislegenden mistet overtaket og tapte for Felix Auger-Aliassime i ATP-turneringen i tyske Halle onsdag.

  Den 39 år gamle sveitseren vant første sett 6-4, men ble deretter overrumplet og så sin canadiske motstander snu kampen. Auger-Aliassime slo til med 6-3 og 6-2 i de to siste settene. (NTB)

  Germany Halle Tennis
  Foto: Friso Gentsch / AP
 • Russland slo tappert Finland

  Finland var nære på å kopiere bragden mot Danmark da Joel Pohjanpalo avsluttet et flott angrep få minutter ut i kampen. Finnene var i ekstase, men det ble annullert etter en VAR-sjekk.

  I stedet sikret Aleksej Mirantsjuk russisk seier etter et nydelig skudd som fant vinkelen bak keeper Hradecky.

  Finland kom til noen mindre og større sjanser, i tillegg til at de forsvarte seg godt. Men det var russerne som stakk av med alle tre poengene.

  Neste utfordring for Finland er giganten Belgia. Der er det godt mulig de må ta poeng for å ha mulighet til å ta seg videre fra gruppespillet.

  For russernes del, må de trolig klare seg uten høyreback Mario Fernandes. Han pådro seg en stygg nakkeskade da han falt på ryggen etter en duell. Han er sendt til sykehus.

Sendeplan

Kl. Program Kanal