Hopp til innhold

Klæbo gikk med ødelagt sko – turte ikke si noe til trenerne: – Jeg ble bekymret

LAHTI (NRK): Johannes Høsflot Klæbo gjorde akkurat som han ville med konkurrentene i avslutningen på stafetten. Men det ble ubehagelig dramatisk for skistjernen rett før start.

lh-KdLkGIDM

I EGEN KLASSE: For Johannes Høsflot Klæbo på oppløpet under stafetten i Lahti.

Foto: MARKKU ULANDER / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

For etter å ha satt både Sveits og Russland på plass på oppløpet, stod Klæbo i målområdet og hadde en samtale med allroundtrener Eirik Myhr Nossum. 23-åringen smilte, lo og pekte på skiskoene sine. Det var ikke uten grunn.

– Noe hadde skjedd før start. Jeg visste ikke om det, men den ene ankelstøtten var løs. Så det ble nærmest en klassisksko, sier Nossum og smiler.

– Jeg vet ikke hva som skjedde, men tror jeg sparket borti noe da jeg løp bort til stadion. Jeg snublet borti noe, så løsnet en skrue. Jeg hadde ikke noe støtte på innsiden da jeg stod på start. Jeg ble bekymret da jeg skulle gå ut, sier Klæbo.

– Og jeg turte ikke si noe før jeg var ferdig. Det var like greit.

cYdBnpGif-k

SESONGENS FØRSTE: Etter å ha blitt nummer tre under stafetten på Lillehammer i desember, smakte det godt med seier på øvelsen i Lahti for Sjur Røthe, Pål Golberg, Hans Christer Holund og Johannes Høsflot Klæbo.

Foto: MARKKU ULANDER / AFP

– Som en tvangstanke

Den observante TV-seer fikk kanskje med seg at Klæbo underveis hele tiden tittet på utstyret sitt. Også skiskoen han var usikker på.

– Det blir som en tvangstanke. Du kikker på alt og kikker ekstra på skoen, slik at den i hvert fall står i posisjon og ikke helt skjevt.

Den ufullstendige skiskoen gjorde også Hans Christer Holund betenkt.

– Vi var usikre på hvordan det skulle gå til slutt, innrømmer Lyn-løperen.

3Te1e05QVPI

RÅSTERK: Johannes Høsflot Klæbo hadde tid til å vinke til publikum idet han føk over målstreken under stafetten i Lahti.

Foto: Jussi Nukari

Måtte forsøke å rykke

Men det gikk bra.

For i mål var det bare smil og latter blant de norske gutta. Pål Golberg og Hans Christer Holund var tryggheten selv på de to første etappene.

Sjur Røthe gjorde heller ingen feil på den tredje, men lyktes ikke med å gi ankermann Klæbo det forspranget han hadde sett for seg. Til det var forholdene for vanskelige å skaffe en solid luke på.

Klæbo fikk det derfor også billig. De to første rundene var lekende lette for ham. Da Norge, Russlands første- og andrelag gikk ut på den avsluttende 2,5 kilometer lange runden, mente NRK-ekspert Torgeir Bjørn at noen måtte gå hardt til for i det hele tatt klare å riste av seg Klæbo.

Det var det ingen som gjorde.

– Jeg stusser litt, sier Klæbo.

– Jeg forstår på en side at de ikke gjør det. Det snør som bare det. Men likevel, da jeg fikk det som jeg ville, så nytter det ikke kjøre på litt i hundre meter og tenke at det er nok.

3bEdCXpr1xM

FORNØYD: Allroundtrener Eirik Myhr Nossum.

Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

– Kunne vunnet uten staver

I stedet lå flere lag samlet inn i den siste utforkjøringen inn mot stadion. Klæbo snek seg opp på siden til Russlands Andrej Melnitsjenko før oppløpet. Inn i den siste svingen akselererte han voldsomt og fikk plutselig 10-15 meter på russeren.

I spurten var han aldri truet – og sikret Norge sesongens første stafettseier etter at det ble en uvant tredjeplass på Lillehammer i desember. Sveits tok overraskende nok andreplassen, mens Russlands førstelag ble nummer tre.

FULL KONTROLL: Her avgjør Klæbo stafetten.

– Det ble gått rolig. Da tror jeg han kunne vunnet uten staver og med klassiskski, sier Holund om Norges ankermann.

– En ting er været. Det var nesten umulig å gå fra, men det er klart, skal du slå ham, da må du gå fra ham. Kjenner Johannes lukten av stadion på sisterunden, så slår du ham ikke. Ingen slår ham da, sier allroundtrener Nossum.

  • PS: Nossum, Golberg og Klæbo reiser allerede i midtuken videre til en ny verdenscupdestinasjon. Onsdag er det sprintrenn på Konnerud. Neste helg skal i hvert fall Holund og Røthe i aksjon. Da venter kraftprøven med 50 kilometer i Holmenkollen.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal