Hopp til innhold

Klæbo vekker oppsikt: Har reist hjem til Norge midt i smittekaoset

SEISER ALM (NRK): Johannes Høsflot Klæbo har fredag tatt et fly rett til Norge fra smittekaoset i Italia. Skistjernen lander dermed på norsk jord et døgn eller to før lagkameratene, før han reiser til OL i Kina på mandag.

Ch_k9xb50Cg

Johannes Høsflot Klæbo, her under en treningstur i italienske Seiser Alm, der landslaget er på treningssamling før OL.

Foto: Felice Calabro' / AP

Den oppsiktsvekkende reisen ble gjort kjent gjennom en pressemelding fra pappa Haakon Klæbo fredag kveld og skjer etter at 25-åringen testet negativt på en PCR-test for andre gang denne uken.

Dermed har han fullført sin fem dager lange karantene etter at treneren hans, Arild Monsen, testet positivt søndag for en snau uke siden.

Siden den gangen har ikke Klæbo ønsket å svare på noen mediehenvendelser underveis i høydeoppholdet i Italia den siste uken.

– Ikke slik vi har ønsket det

I pressemeldingen sier han imidlertid at det har vært noen urolige timer og dager siden Monsen testet positivt.

zzcJgyCfKDQ

HAR VÆRT SPENT: Johannes Høsflot Klæbo og sprinttrener Arild Monsen, her avbildet for noen år tilbake.

Foto: Terje Pedersen / NTB

– Det mangler ikke på spenning og risiko i hverdagen nå. Samtidig er det for tidlig å tro at faren er over. Det skal tas tester hver dag – og det er bare å krysse fingrene for at testene går bra i dagene fremover. Vi har ingen garantier for at dette går bra, men vi gjør vårt beste innen smittevernet.

Han beskriver situasjonen på følgende måte.

– Det er klart at situasjonen er uoversiktlig. Ja, ikke rent lite kaos. Det er vel feil å si at man har kontroll, for det har vi absolutt ikke. Det er i alle fall ikke slik vi har ønsket det. Men vi på skilandslaget står sammen.

– Her har alle gjort sitt beste for å holde seg smittefri. Det gjelder både ledelse og utøvere – og ikke minst Arild som var så uheldig å få den første positive testen. Vi står sterkt sammen. Alt godt til Arild, Simen, Anne Kjersti og Heidi.

Sponsor sørget for fly

Italy Norway Olympians Virus

MENTE KLÆBO MÅTTE REISE ALENE: Allroundtrener Eirik Myhr Nossum, her under et intervju utenfor utøverhotellet i Seiser Alm.

Foto: Felice Calabro' / AP

Det er Klæbos hovedsponsor som har muliggjort transporten til Norge. Flyet lettet fra flyplassen i Verona i Italia i ettermiddag – og satte kursen for Gardermoen.

Det heter også at «skiforbundet ved landslagstrener Eirik Myhr Nossum og landslagslege Øystein Andersen anbefalte at det ikke var flere enn Klæbo med i privatflyet da det kan være smitte i troppen».

– Trenger ro

Dermed fløy 25-åringen hjem til Norge alene, selv om han i pressemeldingen mener det hadde vært fint med flere utøvere på flytyren.

– Men landslagsledelsen anbefalte kun en løper i det lille flyet. De andre herreløperne skal komme seg trygt hjem i morgen. Det beste hadde vært om vi alle kunne ha reist hjem samtidig i et større fly, men det lot seg ikke gjøre, sier manager og far Haakon Klæbo.

– Vi ber om at media har respekt for at Johannes trenger ro når han nå kommer hjem til Norge før han reiser videre til OL. Johannes og de øvrige løperne har vært og er under et stort press.

Følger etter på lørdag

RFc-Psrcpn8

KLAR FOR HJEMREISE: Emil Iversen, her på en økt i italienske Seiser Alm.

Foto: Felice Calabro' / AP

Klæbo og de norske herreløperne skulle etter planen egentlig reist hjem til Norge på søndag. Men nå har de klart å komme seg hjem tidligere.

Der Klæbo reiste hjem fredag følger de andre etter lørdag. Hans Christer Holund, Emil Iversen, Sjur Røthe, Håvard Solås Taugbøl, Pål Golberg, Erik Valnes får billett til Norge før ventet.

Smittede Simen Hegstad Krüger blir naturlig nok igjen i isolasjon, det samme gjør Harald Østberg Amundsen, som har bodd på rom med Krüger gjennom treningssamlingen i Italia.

Sportsnyheter

Erlend Hustad

Full kok etter rødt kort – Jerv-treneren slakter dommeren

Det var dramatisk i Stavanger da Jerv-spiller Erlend Hustad fikk sitt andre gule kort. Eksperter mener Hustad har en god sak, men hoveddommeren står på sitt.

Siste nytt

 • Vindheim ferdig i Schalke

  Andreas Vindheim (26) er ferdig i Schalke etter å ha rykket opp til Bundesliga med den tyske storklubben.

  – Det var ingen enkel beslutning, spesielt etter et så suksessrikt år med opprykk og seriemesterskap i 2. Bundesliga, sier Schalke-direktør Rouven Schröder i en pressemelding.

  Vindheim vender tilbake til Sparta Praha. Bergenseren dro på lån i januar og spilte syv kamper for Schalke. Store deler av våren ble ødelagt av en skade i leggen.

  Vindheim
  Foto: INA FASSBENDER / AFP
 • Uenighet i Sveriges landslag

  Flere svenske langrennsløpere har ikke skrevet under på en ny avtale med skiforbundet foran kommende sesong, til tross for at lagene ble presenterte tirsdag.

  Med der var som ventet Frida Karlsson, som har noe å revansjere etter en svak OL-sesong.

  – Til neste år handler det om å finne en stabil form som kan holde sesongen ut. Jeg skal aldri mer være på bunnen, sa Karlsson på tampen av sist sesong.

  Tirsdag ble hun presentert blant de 14 som skal kjempe om edelt metall i VM i Planica i månedsskiftet februar/mars.

  Ifølge svenske medier er det imidlertid flere løpere som ikke er enig med skiforbundet foran sesongen. Fra før er det klart at sprintstjernen Linn Svahn skal satse mot VM utenfor landslaget.

  Veteranen Calle Halfvarsson er en av dem som ikke har skrevet under ennå.

  – Det er noen punkter i avtalen vi ikke er fornøyde med. Vi kan ikke bare akseptere alt, men jeg håper at vi ror noen ting i land i dag, sier han til Aftonbladet. (NTB)

  Vinter-OL i Beijing 2022: Langrenn 15 km klassisk menn
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Ingen Zucca-hjelp for Norge

  Norges største ishockeystjerne Mats Zuccarello reiser ikke til Finland for å slutte seg til den norske VM-troppen, sier landslagssjef Petter Thoresen til TV 2.

  Zuccarello og hans Minnesota Wild røk ut av NHL-sluttspillet i den første runden, og nordmannen var derfor aktuell for en reise til Finland for å delta i resten av verdensmesterskapet for Norge.

  Tirsdag bekrefter landslagssjef Petter Thoresen overfor TV 2 at det ikke blir noe av. «Zucca» har levert en god sesong i NHL, der han på veien har slått flere av sine egne poengrekorder.

  Før helgen uttalte Thoresen at det fantes «en liten sjanse» for at 34-åringen ville slutte seg til resten av hans tropp i Finland, men nå er løpet kjørt. Sist Zuccarello var på isen i en landskamp var i OL-kvalifiseringen i august i fjor.

  Da røk OL-drømmen for Norge med tap for Danmark i siste kamp. I etterkant avslørte NHL-stjernen at det kanskje var hans siste landskamp.

  Norge spiller sin neste VM-kamp mot Østerrike onsdag, før Tsjekkia, Sverige og USA venter i de tre siste. Norge kjemper for å unngå å rykke ned fra elite-VM. (NTB)

  NHL: Stanley Cup Playoffs-Minnesota Wild at St. Louis Blues
  Foto: Jeff Le / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste