Hopp til innhold

Klæbo vekker oppsikt: Har reist hjem til Norge midt i smittekaoset

SEISER ALM (NRK): Johannes Høsflot Klæbo har fredag tatt et fly rett til Norge fra smittekaoset i Italia. Skistjernen lander dermed på norsk jord et døgn eller to før lagkameratene, før han reiser til OL i Kina på mandag.

Ch_k9xb50Cg

Johannes Høsflot Klæbo, her under en treningstur i italienske Seiser Alm, der landslaget er på treningssamling før OL.

Foto: Felice Calabro' / AP

Den oppsiktsvekkende reisen ble gjort kjent gjennom en pressemelding fra pappa Haakon Klæbo fredag kveld og skjer etter at 25-åringen testet negativt på en PCR-test for andre gang denne uken.

Dermed har han fullført sin fem dager lange karantene etter at treneren hans, Arild Monsen, testet positivt søndag for en snau uke siden.

Siden den gangen har ikke Klæbo ønsket å svare på noen mediehenvendelser underveis i høydeoppholdet i Italia den siste uken.

– Ikke slik vi har ønsket det

I pressemeldingen sier han imidlertid at det har vært noen urolige timer og dager siden Monsen testet positivt.

zzcJgyCfKDQ

HAR VÆRT SPENT: Johannes Høsflot Klæbo og sprinttrener Arild Monsen, her avbildet for noen år tilbake.

Foto: Terje Pedersen / NTB

– Det mangler ikke på spenning og risiko i hverdagen nå. Samtidig er det for tidlig å tro at faren er over. Det skal tas tester hver dag – og det er bare å krysse fingrene for at testene går bra i dagene fremover. Vi har ingen garantier for at dette går bra, men vi gjør vårt beste innen smittevernet.

Han beskriver situasjonen på følgende måte.

– Det er klart at situasjonen er uoversiktlig. Ja, ikke rent lite kaos. Det er vel feil å si at man har kontroll, for det har vi absolutt ikke. Det er i alle fall ikke slik vi har ønsket det. Men vi på skilandslaget står sammen.

– Her har alle gjort sitt beste for å holde seg smittefri. Det gjelder både ledelse og utøvere – og ikke minst Arild som var så uheldig å få den første positive testen. Vi står sterkt sammen. Alt godt til Arild, Simen, Anne Kjersti og Heidi.

Sponsor sørget for fly

Italy Norway Olympians Virus

MENTE KLÆBO MÅTTE REISE ALENE: Allroundtrener Eirik Myhr Nossum, her under et intervju utenfor utøverhotellet i Seiser Alm.

Foto: Felice Calabro' / AP

Det er Klæbos hovedsponsor som har muliggjort transporten til Norge. Flyet lettet fra flyplassen i Verona i Italia i ettermiddag – og satte kursen for Gardermoen.

Det heter også at «skiforbundet ved landslagstrener Eirik Myhr Nossum og landslagslege Øystein Andersen anbefalte at det ikke var flere enn Klæbo med i privatflyet da det kan være smitte i troppen».

– Trenger ro

Dermed fløy 25-åringen hjem til Norge alene, selv om han i pressemeldingen mener det hadde vært fint med flere utøvere på flytyren.

– Men landslagsledelsen anbefalte kun en løper i det lille flyet. De andre herreløperne skal komme seg trygt hjem i morgen. Det beste hadde vært om vi alle kunne ha reist hjem samtidig i et større fly, men det lot seg ikke gjøre, sier manager og far Haakon Klæbo.

– Vi ber om at media har respekt for at Johannes trenger ro når han nå kommer hjem til Norge før han reiser videre til OL. Johannes og de øvrige løperne har vært og er under et stort press.

Følger etter på lørdag

RFc-Psrcpn8

KLAR FOR HJEMREISE: Emil Iversen, her på en økt i italienske Seiser Alm.

Foto: Felice Calabro' / AP

Klæbo og de norske herreløperne skulle etter planen egentlig reist hjem til Norge på søndag. Men nå har de klart å komme seg hjem tidligere.

Der Klæbo reiste hjem fredag følger de andre etter lørdag. Hans Christer Holund, Emil Iversen, Sjur Røthe, Håvard Solås Taugbøl, Pål Golberg, Erik Valnes får billett til Norge før ventet.

Smittede Simen Hegstad Krüger blir naturlig nok igjen i isolasjon, det samme gjør Harald Østberg Amundsen, som har bodd på rom med Krüger gjennom treningssamlingen i Italia.

Siste nytt

 • Molde-tap i Europaligaen

  Molde møtte Qarabag under spesielle omstendigheter. Det aserbajdsjanske laget hører egentlig hjemme i Nagorno-Karabakh, hvor det på nytt brøt ut krig denne uka.

  Da gikk Aserbajdsjan til angrep, med mål om å integrere terreroritet i deres landområder. Store deler av befolkningen i området er armenere.

  Les mer om konflikten her.

  Qarabag har lenge spilt hjemmekampene sine i hovedstaden Baku, 350 kilometer fra krigssonen. Og det var her de møtte Molde til dyst i Europaligaen.

  Det norske laget fikk tidlig store problemer, og etter 55 minutter klarte de ikke lenger stå imot. Da sendte Leandro Andrade vertene i føringen med en volley i det lengste hjørnet.

  Romsdalsklubben hadde noen brukbare sjanser på tampen av andre omgang, men måtte se seg slått i gruppespillets første kamp. Häcken og Leverkusen er også i deres gruppe.

  ecUPVIzcaMg
  Foto: AP
 • Kolstad-tap i mesterligaen

  Kolstad hevet seg etter en svak periode før pause og ga polske Kielce kamp i 30-32-nederlaget hjemme i Champions League.

  Tapet kom i trønderlagets første CL-oppgjør foran eget publikum i Trondheim Spektrum. Det skjedde mot sist sesongs tapende mesterligafinalist.

  VnoGGbxVzeA
  Foto: NTB
 • – Kvinnelandslaget er blitt systematisk diskriminert

  Alexia Putellas demper ikke den skarpe tonen foran fredagens kamp mot Sverige. Hun mener syndene i Spanias fotballforbund går langt tilbake i tid.

  Den dobbelte Ballon d'Or-vinneren holdt ikke igjen da hun møtte pressen dagen før nasjonsligapremieren i Göteborg.

  – Kvinnelandslaget er blitt systematisk diskriminert i flere tiår, sa Putellas.

  Barcelonas midtbanespiller var i sommer med på å vinne VM-gull med Spania. Siden har det vært kaos rundt laget og det spanske fotballforbundet.

  Bråket ble utløst da daværende fotballpresident Luis Rubiales kysset Jennifer Hermoso på munnen under VMs medaljeseremoni. Etter skandalen varslet nesten hele vinnerlaget at de ville boikotte Spanias neste landskamper om det ikke ble gjort en skikkelig ryddejobb i forbundet.

  Etter langvarige møter valgte 21 av de 23 uttatte i troppen å ta del i samlingen til nasjonsligakampene mot Sverige og Sveits. Fotballforbundet i Spania har lovet større endringer, og onsdag fikk generalsekretæren sparken. (NTB)

  GjIB8L7fP_Q
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Ødegaard med perlescoring i Mesterligaen - Bilder fra TV 2 00:38
Neste