Hopp til innhold

Klæbo vant sprinten suverent: – Han er en ordentlig rockestjerne

DRAMMEN (NRK): Hele fem nordmenn stod på startstreken på sprintfinalen onsdag. Men ingen kunne stoppe Johannes Høsflot Klæbo. Trønderen er dermed ubeseiret i klassisk sprint denne sesongen.

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn

SUVEREN: Se Johannes Høsflot Klæbo gjøre rent bord på oppløpet her.

– Han vinner alt som er Klæbo. Han er en ordentlig rockestjerne. Han er verdens beste klassiske sprinter, sier NRKs ekspert Torgeir Bjørn.

Johannes Høsflot Klæbo, Eirik Brandsdal, Sindre Bjørnestad Skar, Emil Iversen, Kasper Stadaas og russiske Aleksander Bolsjunov utgjorde finaleheatet under sprinten i Drammen.

Verdenscupleder og OL-vinner Klæbo var helt overlegen på oppløpet under den klassiske sprinten, og bukket pent til motstanderne da han gikk over målstreken.

klæbo

FANS: Johannes Høsflot Klæbo tok seg tid til å hilse på fans som hadde møtt opp med skilt hvor det stod: Løp, Klæbo løp.

Foto: Anders Skjerdingstad

– Hva synes du om at du er ubeseiret på klassisk sprint?

– Det visste jeg faktisk ikke før du sa det. Det må jeg ta med meg. Å få muligheten til å vinne her i dag er stort. Jeg har slitt litt med å motivere meg etter OL og syntes Lahti var fryktelig tung. Jeg har vært sulten og har hatt lyst til å få fort her i dag, sier Klæbo.

– Jeg skal nok finne noe å pirke på

Til tross for at Klæbo gjorde rent bord på sprinten, ser han fortsatt ting han han kan bli bedre på.

– Det er nok alltids noe jeg kan bli bedre på. Slik Bolshunov går i dag så må man virkelig prøve å gjøre alt for å henge med. Utholdenheten er nok noe man må fortsette å jobbe med og så må man ikke glemme de egenskapene man har vært god på. Jeg skal nok alltid finne noe å pirke på, sier Klæbo.

Nå er planen å gå femmila i Kollen på lørdag, som blir Klæbos første internasjonale femmil.

– Gruer du deg eller gleder du deg?

– Jeg gruer meg. det er ikke så mye mer å si. det kommer til å bli fryktelig vondt. Nå er det bare å lade batteriene i to dager, så få vi se. Erfaringen blir viktig å få med seg, men jeg tror ikke femmila er mulig å vinne for meg i år.

monsen

IMPONERT: Sprinttrener Arild Monsen var mektig imponert over Klæbo.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Han er helt utrolig sterk

Sprinttrener Arild Monsen lot seg imponere over Klæbo som har vunnet samtlige sprinter i klassisk denne sesongen.

– Det skulle kanskje ikke være mulig, men han har greid det. Han er helt utrolig sterk. Det er ikke noe mer å si. Jeg har sagt det mange ganger, sier Monsen som sliter å finne noe Klæbo kan bli enda bedre på i klassisk sprint.

– Han er et menneske han også

Fjorårsvinner Eirik Brandsdal klarte også å ta seg forbi russeren på oppløpet, og knep andreplassen på sprinten onsdag.

– Jeg hadde skikkelig trua før finalen, men Klæbo var litt for sterk. Jeg nølte litt på starten av oppløpet. Hvis jeg skulle hatt sjans måtte jeg angrepet med en gang jeg kom ut av svingen, men jeg synes jeg ga han en god kamp i dag.

eirik

ANDREPLASS: Eirik Brandsdal tok andreplassen på sprinten.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Jeg har vært i bra form lenge og synes kroppen har vært bra siden OL. I dag hadde jeg fantastiske ski og alt klaffet, sier Brandsdal.

– Er det mulig å ta igjen Klæbo neste vinter?

– Han virker jo helt ustoppelig. Men alt er jo mulig så klart. Han er et menneske han også, sier en lattermild Brandsdal.

Emil Iversen endte sist i sprintfinalen, men manglet det siste giret for å få til et superløp.

– Jeg er fornøyd med meg selv og har vært ganske stabil. Men det handler om å lure til seg de siste prosentene. Jeg må bruke våren godt for å legge en slagplan på hvordan jeg skal heve meg litt, sier Iversen som nå ser han frem til femmila i Kollen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Alvorlig kneskade tvinger Sandefjord-spiller til å legge opp

    Sandefjord-spiller Andreas van der Spa (25) har tatt den tunge beslutningen om å avslutte fotballkarrieren etter at en kneskade har skapt komplikasjoner.

    Eliteserieklubben opplyser om beslutningen på sine nettsider fredag.

    Der heter det at van der Spa skulle gjennomgå det som på forhånd var antatt å være en enkel kneoperasjon. Det viste det seg ikke å være.

    – Samtalen med legen i etterkant var nedslående – og det var naturlig for meg å få noen flere synspunkter. Derfor har noen av de fremste ekspertene her i landet kommet med sine konklusjoner. Det er bare å krype til korset og slutte med toppfotballen, sier van der Spa.

    – Det har selvsagt vært blytungt, og jeg har vært helt i kjelleren, sier han videre og forteller at han rømte landet etter beskjeden.

    Beskjeden han fikk fra legene var krystallklar. Mer toppfotball kunne gitt varige skader.

    – Da jeg fikk «dommen» kom det som et sjokk. Jeg hadde ingen problemer da jeg kom til Sandefjord, sier nordlendingen.

    Forsvarsspilleren ble hentet inn som erstatter etter at kaptein Sander Moen Foss forsvant til Lillestrøm. Han var tiltenkt en sentral rolle i Sandefjord etter overgangen fra Sogndal. (NTB)

    Andreas van der Spa
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Maanum kan gjøre comeback etter kollapsen søndag

    Arsenal-sjef Jonas Eidevall opplyser at Frida Maanum kan bli å se i søndagens kamp mot Leicester etter en lang periode på sidelinjen.

    Maanum falt om og ble liggende på gresset på overtid i ligacupfinalen mot Chelsea for snart tre uker siden. Hendelsen satte en støkk i både lagvenninner og andre.

    Svenske Eidevall forklarer at Maanum overvåkes medisinsk mens hun gradvis gjør seg klar for å komme tilbake på banen.

    – Alt går bra for øyeblikket, men vi må holde oss til protokollen og prosessen. Og så håper vi selvsagt at hun kan være tilgjengelig for å spille søndag, sa Eidevall på fredagens pressekonferanse.

    Søndag tar Arsenal imot Leicester som ligger på 9.-plass på tabellen.

    Arsenal ligger på 3.-plass i serien med seks poeng opp til tittelrivalene Manchester City og Chelsea. (NTB)

    Frida Maanum i aksjon i ligacupfinalen mot Chelsea
    Foto: ADRIAN DENNIS / AFP
  • Gulbrandsen tilbake i Molde-troppen til storkampen

    Molde-trener Erling Moe kan glede seg over å ha spissen Fredrik Gulbrandsen tilbake i troppen til søndagens storkamp mot Bodø/Glimt i Eliteserien.

    – Det blir vel én forandring, og det er at Martin Linnes ikke er med oss oppover. Fredrik Gulbrandsen er tilbake i troppen. Ellers ser det helt likt ut (som sist), sier Moe til TV 2.

    Gulbrandsen ble skadd allerede i serieåpningen mot Strømsgodset og har siden jobbet hardt for å komme tilbake. Det er uklart hvor mye han kan spille av søndagens toppkamp.

    Linnes startet i 1-2-tapet mot Odd onsdag og gikk av etter en time.

    For Glimts del er eneste endring at Ulrik Saltnes er tilbake i troppen. Han sto over mot Lillestrøm (5-0-seier) sist helg på grunn av sykdom.

    Kampstart på Aspmyra søndag kveld er klokken 19.15. (NTB)

    UEFA Europa Conference League 2023/2024: Molde - Club Brugge (2-1)
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal