«Kyniske» Klæbo fleipet med Iversens finalekrefter

BEITOSTØLEN/OSLO (NRK) Emil Iversen (27) ga alt han kunne i semifinaleduellen med Johannes Høsflot Klæbo (22) og vant det heatet. Men da det virkelig gjaldt i finalen var rollene snudd på hodet. Det fikk Klæbo til å glise.

At Iversen tok ut mye krefter på semifinale-oppløpet, mens Klæbo tok de siste hundre meterne med knusende ro, ble naturligvis tema da duoen møtte NRK etter rennet.

– Han har nok lært nå, så dette vet han til neste gang, sier Klæbo mens han smiler bredt, etter sesongens første seier på snø.

Måtte være kynisk

Iversen havnet på andreplass i finalen, bare to tideler bak 22-åringen - og Klæbo er snar med på påpeke at han faktisk ikke hadde mer krefter selv da han gikk semifinalen.

– Jeg var ikke pigg nok til å kjempe med ham da. Jeg måtte være kynisk og spare meg til finalen. Men Emil har utømmelig med krefter, du så jo hvor mye han hadde i finalen også, sier Klæbo.

Eirik Brandsdal ble for øvrig nummer tre, mens overraskelsesmannen Gjøran Tefre tok fjerdeplassen. Sindre Bjørnestad Skar og Finn-Hågen Krogh ble nummer fem og seks.

Saken fortsetter under bildet.

Nasjonal åpning langrenn på Beitostølen.

SEMI-DUELL: Johannes Høsflot Klæbo tar det rolig, mens Emil Iversen titter bort på ham i semifinalen under sprinten på Eeitostølen. I finalen var rollene byttet om.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Mye nærmere

Iversen var imidlertid storfornøyd med sitt andre knallsterke resultat på to dager. Han ble også nummer to på 15 kilometeren fredag.

Også lørdag var han pigg. Han hang på det aller mest av Klæbos rykk, men den lille luken lagkompisen sikret i finalen var nok til å hekte av Meråker-gutten og henvise ham til nest øverste plass på pallen.

– Jeg er mye nærmere enn jeg har vært. Han merker det også, sier Iversen til NRK.

– Det Tefre gjør blir lagt merke til

Nasjonal åpning langrenn på Beitostølen.

VANT PROLOG, KVART OG SEMIFINALE: Men i finalen ble det stopp for seiersrekka til Gjøran Tefre.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

En som imponerte stort i dag er Førde-løper Gjøran Tefre (23). Tefre vant prologen, og hadde full kontroll i kvartfinalen og i semifinalen. I finalen, omkranset av landslagsløpere, prøvde gjennombruddsmannen seg nok en gang.

Og Tefre er en mann av sitt ord. Han kjørte samme taktikk i finalen, og gikk hardt til halvveis. Da klarte kun Johannes Høsflot Klæbo å henge med.

Klæbo svarte på Tefres rykk med å kjøre i den siste bakken før mål. Først da ble det for mye for Tefre, som også ble hentet av Emil Iversen og Eirik Brandsdal. Til slutt ble Førde-løperen nummer fire.

– Det Gjøran Tefre gjør i dag blir lagt merke til, sier sprinttrener Arild Monsen.

Northug-exit i prologen

De fleste landslagsløperne som stilte til start hadde en god dag, med unntak av Petter Northug. Northug, som ble slått ut allerede i prologen, var svært kritisk til egen innsats under sprinten på Beitostølen.

Northug, som ikke skal gå neste helgs verdenscupåpning, står foran en skjebnemåned som kan avgjøre hele sesongen.

Siste nytt

 • Én nordmann i semifinale

  Norge har én utøver i aksjon i finalesekvensen i kortbane-VM i svømming fredag.

  Niksa Stojkovski svømmer semifinale på 50 meter butterfly. Han satte norsk rekord med 23.02 natt til fredag.

  Semifinalen svømmes 12.33, norsk tid.

  EM svømming
  Foto: Christine Olsson/tt / NTB scanpix
 • Ny norsk rekord

  Niksa Stojkovski har sett ny norsk rekord på 50 meter butterfly og samtidig kvalifisert seg til semifinalen. Dette skjedde under svømme-VM på kortbane i Kina natt til fredag. Den nye norske rekorden er på tida 23.02. Finalen skal svømmast fredag.

  EM svømming
  Foto: Christine Olsson/tt / NTB scanpix
 • Rosenborg ute av Europaligaen

  Til tross for et hederlig uavgjortresultat borte mot tyske Leipzig torsdag var Rosenborg langt unna kvalifisering til sluttspillet i Europaligaen. Med ett poeng på seks kamper i gruppespillet havnet trønderne helt sist i gruppe B. Celtic og Salzburg avanserer til utslagsrundene.

  Foto: Michael Sohn / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Vinterstudio
VM svømming kortbane
V-cup alpint: Super-G menn
NRK Sport Live: V-cup alpint og V-cup skiskyting
NRK Sport Live: V-cup alpint og V-cup skiskyting
Vinterstudio
NRK Sport Live: V-cup alpint og V-cup skiskyting
V-cup skiskyting: Sprint menn
NRK Sport Live: V-cup alpint og V-cup skiskyting
VM-minner
VM-minner