Brennhet Klæbo frykter VM-løypa

LAHTI/OSLO (NRK): Johannes Høsflot Klæbo var helt suveren i Lahti, men frykter VM-sprinten i Seefeld kan bli «litt bingo».

Johannes Høsflot Klæbo etter sprintseieren i Lahti

BEST: Johannes Høsflot Klæbo tok en ny verdenscupseier i Lahti.

Foto: Martin Habbestad / NRK

Laster innhold, vennligst vent..

– Løypen i Seefeld er vanskelig. Det er mange utforkjøringer som krever mye av deg. Det kan bli litt bingo, sier Klæbo til NRK.

– Du må være veldig på hugget og ha en maksdag. Jeg synes det var vanskelig der i fjor også, selv om det gikk bra, sier Klæbo og sikter til fjorårets seier på sprinten i Seefeld.

Lørdagens sprint ble en ny duell mot Federico Pellegrino. Italieneren var passiv i semifinalen, kanskje med deplasseringen i Dresden midt i januar i bakhodet, og gikk bare til finalen på tid som «lucky loser».

I finalen gikk italieneren bedre.

– Han gir seg aldri, så han må man ha rundt seg hele tiden. Han viser at han er i bra form, så det blir tungt i Seefeld, sier Klæbo om Pellegrino.

Falla vant

Maiken Caspersen Falla viste at hun også er i VM-form. Hun vant kvinnenes finale foran Sophie Caldwell og Maja Dahlqvist.

Lahti Ski Games 2019

HOPPENDE GLAD: Maiken Caspersen Falla.

Foto: Markku Ulander/lehtikuva / NTB scanpix

– Det betyr så mye. Min beste plassering på en skøytesprint denne sesongen var en 5. plass. VM er i skøyting, så dette var oppløftende, sier Falla til NRK.

Mari Eide ble nummer fem i finalen, mens Tiril Udnes Weng endte sist.

Siste sjanse før VM-uttaket

Lørdagens sprint var siste sjanse til å vise seg fram før VM-uttaket.

Fredag, mindre enn to uker før VM-sprinten i Seefeld, avslørte sprintlandslagstrener Arild Monsen at det blant herrene bare er Johannes Høsflot Klæbo og Sindre Bjørnestad Skar som har fått grønt lys til å gå sprinten i Seefeld.

Klæbo tok seg til finalen. Det gjorde også Emil Iversen, Eirik Brandsdal og Finn-Hågen Krogh.

– Det ble en «rysare» med fire nordmenn og alle mer eller mindre i forskjellig grad innblandet i VM-diskusjonen. Det ble tett, sier Monsen til NRK etter rennet.

– Det blir ikke noe enkelt uttak.

Løperne selv er imidlertid ganske sikre på hvem som får gå i VM.

– Jeg var innstilt på at jeg måtte opp på pallen hvis jeg skulle få en plass på VM-laget, så da er det surt å bli nummer fire, sier Brandsdal, som endte på 4. plass i finalen, til NRK.

– Nå er jeg 99,9 prosent sikker på at jeg er med på laget, så da kan jeg ha fullt fokus på VM, sier Krogh, som tok den siste pallplassen, til NRK.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Nilsen tok nok en VM-medalje

  Vilde Nilsen har vært i storform i para-VM i Canada. Onsdag kveld tok hun sin tredje medalje i mesterskapet, denne gangen bronse på skiskyttersprinten. Fra tidligere i mesterskapet har hun to VM-gull i langrenn, fra både sprint og 7,5 kilometer.

  Para-VM
  Foto: Norges Skiforbund / NTB scanpix
 • Atlético vant etter VAR-drama

  Atlético Madrid mistet en straffe og en scoring etter videodømming, men var likevel sterkest og slo Juventus 2–0 i den første åttedelsfinalen i mesterligaen. Med 2–0 har Madrid-klubben et knallsterkt utgangspunkt før returoppgjøret i Torino 12. mars.

  Spain Soccer Champions League
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • City vant med ti mann

  Manchester City tok oppskriftsmessig ledelsen borte mot Schalke 04, men så snudde kampen. Det tyske hjemmelaget ble tildømt to straffespark, og satte begge. I andre omgang fikk Nicolas Ottamendi sitt andre gule kort og marsjordre, men City ga seg ikke. Leroy Sané satte et herlig frispark, og i sluttminuttene slet Raheem Sterling seg fri og bredsidet inn seiersmålet.

Sendeplan

Kl. Program Kanal