Brennhet Klæbo frykter VM-løypa

LAHTI/OSLO (NRK): Johannes Høsflot Klæbo var helt suveren i Lahti, men frykter VM-sprinten i Seefeld kan bli «litt bingo».

Johannes Høsflot Klæbo etter sprintseieren i Lahti

BEST: Johannes Høsflot Klæbo tok en ny verdenscupseier i Lahti.

Foto: Martin Habbestad / NRK

Laster innhold, vennligst vent..

– Løypen i Seefeld er vanskelig. Det er mange utforkjøringer som krever mye av deg. Det kan bli litt bingo, sier Klæbo til NRK.

– Du må være veldig på hugget og ha en maksdag. Jeg synes det var vanskelig der i fjor også, selv om det gikk bra, sier Klæbo og sikter til fjorårets seier på sprinten i Seefeld.

Lørdagens sprint ble en ny duell mot Federico Pellegrino. Italieneren var passiv i semifinalen, kanskje med deplasseringen i Dresden midt i januar i bakhodet, og gikk bare til finalen på tid som «lucky loser».

I finalen gikk italieneren bedre.

– Han gir seg aldri, så han må man ha rundt seg hele tiden. Han viser at han er i bra form, så det blir tungt i Seefeld, sier Klæbo om Pellegrino.

Falla vant

Maiken Caspersen Falla viste at hun også er i VM-form. Hun vant kvinnenes finale foran Sophie Caldwell og Maja Dahlqvist.

Lahti Ski Games 2019

HOPPENDE GLAD: Maiken Caspersen Falla.

Foto: Markku Ulander/lehtikuva / NTB scanpix

– Det betyr så mye. Min beste plassering på en skøytesprint denne sesongen var en 5. plass. VM er i skøyting, så dette var oppløftende, sier Falla til NRK.

Mari Eide ble nummer fem i finalen, mens Tiril Udnes Weng endte sist.

Siste sjanse før VM-uttaket

Lørdagens sprint var siste sjanse til å vise seg fram før VM-uttaket.

Fredag, mindre enn to uker før VM-sprinten i Seefeld, avslørte sprintlandslagstrener Arild Monsen at det blant herrene bare er Johannes Høsflot Klæbo og Sindre Bjørnestad Skar som har fått grønt lys til å gå sprinten i Seefeld.

Klæbo tok seg til finalen. Det gjorde også Emil Iversen, Eirik Brandsdal og Finn-Hågen Krogh.

– Det ble en «rysare» med fire nordmenn og alle mer eller mindre i forskjellig grad innblandet i VM-diskusjonen. Det ble tett, sier Monsen til NRK etter rennet.

– Det blir ikke noe enkelt uttak.

Løperne selv er imidlertid ganske sikre på hvem som får gå i VM.

– Jeg var innstilt på at jeg måtte opp på pallen hvis jeg skulle få en plass på VM-laget, så da er det surt å bli nummer fire, sier Brandsdal, som endte på 4. plass i finalen, til NRK.

– Nå er jeg 99,9 prosent sikker på at jeg er med på laget, så da kan jeg ha fullt fokus på VM, sier Krogh, som tok den siste pallplassen, til NRK.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Zidane signaliserer Bale-exit

  Real Madrid-trener Zinédine Zidane går langt i å antyde at Gareth Bales tid i den spanske storklubben er over. Søndag avsluttet Real Madrid med 0-2-tap hjemme for Real Betis, der Bale ble sittende på benken.

  – Jeg har stolt mer på andre spillere de siste ukene, sa Zidane.

  La Liga Santander - Real Madrid v Real Betis
  Foto: Juan Medina / Reuters
 • Rankingrekord for Ruud

  Casper Ruud klatret til 63.-plass og karrierebeste på verdensrankingen i tennis mandag. I den stjernetunge Masters-turneringen i Roma sist uke vant 20-åringen 2.runde mot Nick Kyrgios og tapte etter en gjevn kamp mot Juan Martin del Potro som er ranket ni.

  Tennisproffen Casper Ruud
  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
 • Koepka vant PGA-mesterskapet

  Tittelforsvarer Brooks Koepka vant USAs PGA-mesterskap i golf søndag. Amerikaneren hadde en ledelse på sju slag før sisterunden, men rotet det nesten til før han vant med ett fattig slag foran verdenseneren Dustin Johnsen, som delte andreplassen med tre andre.

  Brooks Koepka
  Foto: Seth Wenig / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal