NRK Meny
Normal

Klæbo-trøbbel før han spurtet til nok en seier: – Nå trenger jeg hvile

OSLO/RUKA (NRK): Seks kilometer før mål så Johannes Høsflot Klæbo ferdig ut, men unggutten spurtslo Martin Johnsrud Sundby og tok sin tredje seier på tre dager.

Laster innhold, vennligst vent..

– Dette var tøft. Etter tre runder så jeg at de kom raskt bakfra, så jeg måtte vente på dem. Jeg var sliten. Beina skjelver nå. Det er utrolig å komme først over målstreken. Nå trenger jeg noen dagers hvile, sa Klæbo i det første intervjuet kort tid etter målgang.

Trønderen gikk inn til sammenlagtseier i Ruka-trippelen med triumfen på søndagens jaktstart - den tredje på tre dager.

– Nå er jeg sliten. Dette var brutalt. Jeg var egentlig glad da jeg ble tatt igjen, og heldigvis hadde jeg gode ski. Jeg er glad jeg hadde noen sekunder på forhånd i dag, sier Klæbo.

21-åringen gikk ut nesten 40 sekunder foran Alexander Bolsjunov fra Russland, men drøyt halvveis så lederen ferdig ut. Klæbo klarte likevel å henge seg på en større gruppe løpere hele veien inn, og i spurten var han nok en gang sterkest.

– Verdens beste langrennsløper i øyeblikket. Det er litt Bjørn Dæhlie og Petter Northug over ham, sier NRK-ekspert Torgeir Bjørn.

Kalles diamant

– Jeg er mektig imponert. Det er en diamant vi får fått i langrenssporten nå. Han kan alt, sier landslagstrener Tor-Arne Hetland til NRK.

– Veldig snilt sagt. Det er vel å ta i, men det har vært en bra start på sesongen, sier hovedpersonen selv.

Andremann Martin Johnsrud Sundby påpeker smilende at man ikke må gi unge Klæbo for mange komplimenter for tidlig i karrieren.

– Nå herjer han fælt med oss. For øyeblikket tar han internasjonalt herrelangrenn til nye nivåer. Det er litt ydmykende for oss andre, men samtidig er det ekstremt inspirerende å se hva han gjør i sitt andre år som senior. Det er drita gøy å ha en sånn fyr på laget, sier Sundby.

Stoppet opp

Klæbo så ut til å ha fin kontroll første halvdel av jaktstarten, men ved passering 8,6 kilometer begynte skikometen å slite voldsomt.

En pigg Martin Johnsrud Sundby kastet seg over lederen sammen med ti andre løpere, men Klæbo kom seg til hektene og hang seg på.

Fire kilometer før mål skilte 5,5 sekunder de 12 beste. Sundby satte opp farten etter 13,6 kilometer, men fikk ingen luke. I spurten var han kun nest best.

– Jeg var sinnssykt stiv. Den siste bakken var grusom å komme seg opp, sier Sundby.

Siste nytt

 • Viviani med sin fjerde seier

  Elia Viviani tok sin fjerde etappeseier under Giro d'Italia onsdag. Han er dermed den første italieneren på fire år til å vinne fire etapper i én og samme utgave av Giro d'Italia.

  Alle sammenlagtfavorittene kom seg helskinnet til mål, og Simon Yates er fortsatt mannen som innehar den rosa ledertrøya etter den 17. etappen over 155 kilometer fra Riva del Garda til Iseo.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Storaksjon mot kampfiksing

  Midt i forberedelsene til mesterligafinalen i Kiev rystes ukrainsk fotball av det som kan være en stor kampfiksingsskandale. Topplagene Vorskla Poltava og Zorja Lugansk er på listen over i alt 35 klubber som politiet mener har vært involvert i kampfiksing.

 • Lovren klar for Ronaldo-test

  Dejan Lovren vet han har en tøff oppgave i vente mot Cristiano Ronaldo i mesterligafinalen: – Ronaldo har spilt denne typen kamper i 12-15 år. Han scorer over 30 mål hver sesong. Men vi møter verdens beste spisser i Premier League, så vi vet hvordan vi skal forsvare oss som lag.

  Dejan Lovren
  Foto: Glyn Kirk / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal