Hopp til innhold

Klæbo lite imponert over svenskenes protest: – De gjør nå det de kan, stakkars

Johannes Høsflot Klæbo var igjen suveren og tangerte Johaug-rekord. Etter rennet var han lite imponert over at svenskene prøvde å få Anne Kjersti Kalvå disket fra sin seier.

Johannes Høsflot Klæbo

LITE IMPONERT: Johannes Høsflot Klæbo mente svenskene hadde en dårlig sak da de ville diske Kalvå.

Foto: Lise Åserud / NTB

Ingen kunne true Johannes Høsflot Klæbo i Lahti. Én kilometer før mål satte han inn en langspurt, som holdt helt inn til mål.

– Vi ender altså sesongen med at Klæbo går ifra andre underveis i løpet, sier Jann Post.

Dette var hans 20. verdenscupseier denne sesongen. En tangering av Therese Johaugs rekord.

Det betyr mye, det. Det har vært den klart beste sesongen jeg har gjort noen gang. Med 260 reisedøgn så er det utrolig godt å få betalt for det. Det er en stor dag, sier Klæbo til NRK.

GOD TID: Johannes Høsflot Klæbo kunne ta seg god tid over målstreken.

Svenskene la inn protest

Selv om Klæbo satte rekord i dag, så var det ikke han som var den store snakkisen i Lahti på avslutningsdagen i verdenscupen.

Før herrene startet sin fellesstart, hadde Anne Kjersti Kalvå gått inn til sin første verdenscupseier. Men flere svenske eksperter mente hun skøytet i den avgjørende utforbakken inn i Lahti-svingen og mente hun burde blitt disket.

Overfor NRK bekrefter FIS at svenskene faktisk oppsøkte juryen etter løpet.

– Etter løpet kom en svensk trener inn på juryrommet for å se på videoen, sier rennsjef Michal Lamplot til NRK.

SITUASJONEN: Her mener svenskene at Anne Kjersti Kalvå skøytet.

Det imponerer ikke Klæbo i særlig stor grad.

Svenskene må nå prøve å gjøre det de kan, stakkars. Det har vel ikke blitt noe mer av den i ettertid. Anne Kjersti har en fullt fortjent verdenscupseier, og den kommer til å stå seg godt, sier Klæbo.

FIS vurderte aldri å straffe Kalvå, og ga henne heller ikke et gult kort.

– Vi la ikke merke til situasjonen engang under løpet. Hele juryen så på avslutningen, men vi oppfatta ikke at det skjedde noe der, forteller Lamplot videre.

Les også Northug i brytekamp med svenske da Klæbo vant suverent: – Måtte bare få ham unna

– Skjønner ikke hvordan han får det til

Klæbo imponerte stort selv gjennom alle de 20 kilometerne i dag. Han overrasket til og med feltet med å skaffe seg en luke halvveis i løpet.

– Den tror jeg ikke Niskanen eller andre så komme, at det var Klæbo som skulle stikke etter 10 kilometer, kommenterte Torgeir Bjørn da Klæbo stakk ifra.

– Jeg prøvde å sette litt fart ut på tredjerunden for å få i gang maskineriet litt, sier Klæbo selv om rykket.

RYKKER TIDLIG: Johannes Høsflot Klæbo overrasket med å rykke tidlig.

Men konkurrentene hans klarer fortsatt ikke å forstå hvordan han får det til.

– Jeg skjønner ikke hvordan han får de meterne, sier Mikael Gunnulfsen om rykket.

Didrik Tønseth er ufattelig imponert over det Klæbo har holdt på med denne sesongen.

– Det er helt vanvittig å se det han holder på med. Han går flest renn, og det er han som går desidert flest gode renn, også. Og i dag så leker han jo. Han rykker nedover, han rykker oppover og han rykker litt bortover. Han har full kontroll, sier Didrik Tønseth som ble nummer sju.

Siste nytt

 • Hovland misset cuten – ute av British Open etter kriserunde

  Viktor Hovland var ikke i nærheten av å spille seg ut av trøbbel i British Open. Han fikk seks bogeyer på fredagens runde og røk ut.

  Med totalt ti slag over par var Hovland langt unna å klare cuten.

  Det er tredje gang i år at den norske golfproffen ikke tar seg til helgespillet i en majorturnering. Den ene gangen han greide det, slo han til med en 3.-plass i PGA-mesterskapet.

  Hovland var på etterskudd etter en åpningsrunde på 75 slag, og det skulle bli enda verre dagen derpå. Nordmannen pådro seg fire bogeyer på sine sju første hull og falt kraftig nedover resultatlistene. Tre av smellene kom etter hverandre.

  Åtte hull på par fulgte før det igjen kladdet skikkelig for Hovland. Han fikk bogey på både tredje og nest siste hull på den tøffe banen i skotske Troon. Det ga en 77-runde og delt 113.-plass.

  British Open er årets fjerde og siste majorturnering. Der har Hovland en 4.-plass fra 2022 som karrierebeste.

  Shane Lowry fra Irland er på topp før helgens to siste runder. Han leder med sju slag under par, mens engelskmennene Daniel Brown og Justin Rose er nærmest på -5.

  Om under to uker går Hovland i gang med OL-golfen. Håpet er at han skal kjempe om medalje, men 2024-formen er ikke er godt tegn før Paris-lekene.

  (NTB)

  Viktor Hovland
  Foto: AP
 • Carlsen med perfekt kvartfinale – satte rivalen i sjakk matt

  Magnus Carlsen tok seg lett av Jan Nepomnjasjtsjij i kvartfinalen i årets tredje Champions Chess Tour-turnering. Han vant tre strake partier.

  Carlsen gjorde unna duellen på et nettbrett. Vanligvis spiller han onlinesjakken på en datamaskin, men ikke denne gangen.

  Første parti så ut til å ebbe ut i remis, men i sluttfasen tippet det i Carlsens favør. Det neste avgjorde han på nådeløst vis med svarte brikker etter litt over 40 trekk.

  – Her er det sjakk matt på brettet! Veldig uvanlig, spillerne gir ofte opp før partiet avgjøres (på den måten), utbrøt TV 2s sjakkekspert Jon Ludvig Hammer.

  Carlsen fortsatte storspillet også i det tredje partiet. Han trengte bare remis for å ta kvartfinaleseieren, men vant overbevisende.

  – For en prestasjon av Magnus, sa Hammer.

  Nepomnjasjtsjij var utfordrer da Carlsen i 2021 forsvarte og vant VM-tittelen i langsjakk for siste gang.

  Årets tredje Champions Chess Tour-turnering spilles som et sluttspill og har et dobbelt utslagssystem. Det gjør at taperne får en ny sjanse til å ta seg videre.

  Carlsen vant årets første CCT-turnering, men tapte i mai den andre utgaven. Begge finalene var mot Alireza Firouzja

  (NTB)

  Magnus Carlsen
  Foto: NTB
 • Knutsen beklager etter massiv kritikk

  Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen innrømmer ovenfor TV 2 at han utøvde «dårlig ledelse» etter den mye omtalte situasjonen mellom han og Sandefjords lege lørdag.

  Knutsen ble kritisert for å ikke ta Jostein Gundersen av banen etter to hodesmeller i kampen mot Sandfjord, selv om legen til hjemmelaget mente han burde det.

  – Det er av og til sånn at du trenger litt betenkningstid. Jeg har ikke taklet det spesielt bra. Det er egentlig hele saken for meg: Jeg føler jeg setter vikarlegen til Sandefjord i en vanskelig situasjon. Det beklager jeg, sier Knutsen til TV 2.

  I et intervju med NRK tirsdag sa treneren følgende:

  – Han såkalte legen fra Sandefjord har jeg aldri sett før og aldri møtt før, før han er i min tekniske sone og fysisk holder tilbake vår spiller. Det er det jeg reagerer på.

  Før kveldens kamp mot Odd, tar Knutsen selvkritikk:

  – Jeg må understreke at jeg har aldri ment at det er en trener som skal vurdere en hodeskade på en spiller. Sånn som settingen ble, mener jeg spilleren burde blitt tatt ut, sier han til TV 2.

  kjetil Knutsen
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal