Hopp til innhold

Klæbo står over Tour de Ski: – Et år for tidlig

LA CLUSAZ/OSLO (NRK): Johannes Høsflot Klæbo (20) prioriterer å forberede seg til et mulig Lahti-VM, og skikometen får støtte av landslagsledelsen.

Klæbo

GJENNOMBRUDD: Johannes Høsflot Klæbo

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Løfshus

ENIG: Landslagssjef Vidar Løfshus støtter Johannes Høsflot Klæbo.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Planen er å være hjemme, trene og gå lokale skirenn. Så drar jeg til Lahti for å gå Skandinavisk Cup, sier Klæbo til NRK.

Trønderen er blitt kalt «nye Northug» etter gjennombruddet i verdenstoppen denne sesongen.

Etter å ha fått solide resultater på både sprint og distanse, seilet han også opp som en mulig joker i Tour de Ski.

Men den muligheten setter han på vent.

Vil kjempe for VM-plass

– Tour de Ski går uten meg. Jeg må prioritere det som går etter jul, og Tour de Ski kommer et år for tidlig, sier Klæbo.

Tour de Ski-laget er foreløpig ikke tatt ut, og selv om han avfeier å gå, ønsker han å holde døren på gløtt før han har snakket med landslagsledelsen.

Men landslagssjef Vidar Løfshus følger tankegangen til Klæbo.

– Ja, han sier det egentlig selv, det blir litt tidlig for ham. Hvis det hadde vært en mellomsesong uten mesterskap, ville han vært aktuell. Det er viktig å forvalte talent godt, og vi tror det er best for ham. Han er jo aktuell for Lahti-troppen, sier Løfshus til NRK.

– Er han egentlig god nok allerede nå?

– Ja, det vil jeg si. Men Johannes kommer til å gå touren senere, sier landslagssjefen.

Stortalentet satte favorittene på plass under sprinten på Beitostølen.

– Du må være kynisk

Rennene i VM-løypene fra 6.-8. januar blir ekstra viktig for Klæbo, som vil vise seg frem i kampen om en VM-plass.

Samtidig ønsker trønderen, som nå har vært ute med sjukdom, å komme tilbake til verdenscupen så fort som mulig.

Men også han tror Tour de Ski vil passe ham godt – i fremtiden.

– Hvis det ikke hadde vært mesterskap, ville man vurdert det. Det passer nok bra, men jeg er fortsatt ung og har mange år igjen av karrieren. Du skal ikke bite over for mye. Du må være kynisk og hard med prioriteringene, sier Klæbo.

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal