NRK Meny
Normal

Klæbo spurtslo Halfvarsson: – Artig at vi får den duellen

OSLO/TRONDHEIM (NRK): Johannes Høsflot Klæbo hektet av Calle Halfvarsson med et mektig rykk i sprintfinalen i Trondheim og sikret hjemmeseier under Toppidrettsveka.

Johannes Høsflot Klæbo rykket fra Calle Halfvarsson i finalen.

– Jeg og Calle har hatt dueller hele veien i dag. Vi startet med en spurtpris i morges som knakk oss begge to. Det er artig at vi går mot hverandre og får den duellen. Det blir litt mer spenning da, sier Klæbo til NRK.

Tidligere på dagen var Dario Cologna best i den klassiske fellesstarten i Aure. Sveitseren vant foran svenske Halfvarsson og finske Iivo Niskanen, men på sprinten i Trondheim ble det derimot helnorsk seierspall. Nærmest Klæbo fulgte Ragnar Andresen og Even Northug.

– Det er ganske hardt, men utrolig artig å gå slike showrenn. At det er så mye folk sørger for at vi får litt ekstra tenning, sier Klæbo.

Weng mot seier

Heidi Weng vant den 24 kilometer lange klassiske etappen i Toppdrettsveka og sikret seg en klar ledelse i sammendraget. Med tredjeplass på begge sprintene har hun nærmest avgjort sammenlagtstriden før jaktstarten lørdag.

Weng jager sin tredje sammenlagtseier på rad. Fredag formiddag vant hun etter en smart manøver mot slutten av rulleskirennet.

Skiløperen Johannes Høsflot Klæbo planlegger å overraske langrennseliten med nye teknikker kommende sesong.
20-åringen løp fra konkurrentene i motbakkene sist sesong, nå vil Klæbo prøve å fornye andre stilarter.

Det var lenge fire løpere med Weng, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og svensken Anna Haag og Ebba Andersson i tet. I en sving falt Andersson, og Weng utnyttet det og rykket fra de andre.

Jacobsen fulgte på annenplassen, 3,5 sekunder bak, mens Haag ble nummer tre.

Northug på 66. plass

I sprintfinalen i Trondheim seiret Barbro Kvåle foran svenske Linn Sömskar og Heidi Weng. Jacobsen røk ut tidlig, og dermed økte Weng sin sammenlagtledelse ytterligere.

Petter Northug havnet helt nede på 66.-plass i klassiskrennet, slått med over seks minutter.

I sprinten ble han sammen med Emil Iversen og Finn Hågen Krogh kvotert inn i utslagsrundene. Det hjalp ikke at de fikk stå over kvalifiseringen. Iversen og Northug røk ut i kvartfinalene, Krogh i semifinalen.

Siste nytt

 • Høyring curling-dopingsaka torsdag

  Den internasjonale idrettsdomstolen CAS melder i dag at høyringa i dopingsaka mot den rusiske curlingspelaren Aleksandr Krusjelnitsjki tek til i morgon kl 06, norsk tid.

  Han har avgitt positiv dopingprøve. Om han blir dømd, kan OUR miste bronsen i miks-double, som Norge i så fall vi få i staden.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Kristoff spurtet til seier

  Ingen kunne gjøre noe med Alexander Kristoff spurtet til seier foran italienske Andrea Guardini på den første etappen av Abu Dhabi Tour

  – En herlig seier for meg og laget. Jeg vil takke lagkameratene mine for hjelpen. Det er en god følelse å åpne rittet med å vinne, sa Kristoff etter etappen.

  Alexander Kristoff
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP
 • Sundby satser til OL i Beijing

  Til NRK bekrefter Martin Johnsrud Sundby at han fortsetter satsningen til OL i Beijing i 2022.

  – I hodet har jeg planlagt de tre neste sesongene, så da er det klønete å gi seg sesongen før OL, sier Sundby.

  CCOUNTRY-OLY-2018-PYEONGCHANG
  Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin
OL-profiler: Johannes Høsflot Klæbo