NRK Meny
Normal

Klæbo spurtslo Halfvarsson: – Artig at vi får den duellen

OSLO/TRONDHEIM (NRK): Johannes Høsflot Klæbo hektet av Calle Halfvarsson med et mektig rykk i sprintfinalen i Trondheim og sikret hjemmeseier under Toppidrettsveka.

Johannes Høsflot Klæbo rykket fra Calle Halfvarsson i finalen.

– Jeg og Calle har hatt dueller hele veien i dag. Vi startet med en spurtpris i morges som knakk oss begge to. Det er artig at vi går mot hverandre og får den duellen. Det blir litt mer spenning da, sier Klæbo til NRK.

Tidligere på dagen var Dario Cologna best i den klassiske fellesstarten i Aure. Sveitseren vant foran svenske Halfvarsson og finske Iivo Niskanen, men på sprinten i Trondheim ble det derimot helnorsk seierspall. Nærmest Klæbo fulgte Ragnar Andresen og Even Northug.

– Det er ganske hardt, men utrolig artig å gå slike showrenn. At det er så mye folk sørger for at vi får litt ekstra tenning, sier Klæbo.

Weng mot seier

Heidi Weng vant den 24 kilometer lange klassiske etappen i Toppdrettsveka og sikret seg en klar ledelse i sammendraget. Med tredjeplass på begge sprintene har hun nærmest avgjort sammenlagtstriden før jaktstarten lørdag.

Weng jager sin tredje sammenlagtseier på rad. Fredag formiddag vant hun etter en smart manøver mot slutten av rulleskirennet.

Skiløperen Johannes Høsflot Klæbo planlegger å overraske langrennseliten med nye teknikker kommende sesong.
20-åringen løp fra konkurrentene i motbakkene sist sesong, nå vil Klæbo prøve å fornye andre stilarter.

Det var lenge fire løpere med Weng, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og svensken Anna Haag og Ebba Andersson i tet. I en sving falt Andersson, og Weng utnyttet det og rykket fra de andre.

Jacobsen fulgte på annenplassen, 3,5 sekunder bak, mens Haag ble nummer tre.

Northug på 66. plass

I sprintfinalen i Trondheim seiret Barbro Kvåle foran svenske Linn Sömskar og Heidi Weng. Jacobsen røk ut tidlig, og dermed økte Weng sin sammenlagtledelse ytterligere.

Petter Northug havnet helt nede på 66.-plass i klassiskrennet, slått med over seks minutter.

I sprinten ble han sammen med Emil Iversen og Finn Hågen Krogh kvotert inn i utslagsrundene. Det hjalp ikke at de fikk stå over kvalifiseringen. Iversen og Northug røk ut i kvartfinalene, Krogh i semifinalen.

Siste nytt

 • Zucca involvert da Rangers vant

  Mats Zuccarello bidro med to assist da New York Rangers slo Ottawa Senators 3-0 natt til mandag. Etter tap i de to siste kampene kunne Rangers nå juble for seier. Første periode var målløs, men fire minutter ut i andre periode scoret Kevin Hayes.

  SPO-HKO-HKN-OTTAWA-SENATORS-V-NEW-YORK-RANGERS
  Foto: BRUCE BENNETT / AFP
 • Norsk siger i curling-EM

  Thomas Ulsruds lag slo Nederland 6-2 i sin tredje kamp i curling-EM i Sveits. Dermed har Norge to sigrar og eitt tap hittil.

  Måndag møter Norge både Slovakia og Italia.

 • Stiller for sin sjette periode

  Gian Franco Kasper (73) stiller til val som FIS-president for sin sjette periode neste år, melder insidethegames.biz. Kasper har leia FIS sidan 1998.

  Det internasjonale skiforbundet har berre hatt fire presidentar sidan opprettinga i 1924.

  Gian-Franco Kasper
  Foto: GEORG HOCHMUTH / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal