NRK Meny
Normal

Klæbo (20) tok første distanseseier – hylles av konkurrentene

QUEBEC/OSLO (NRK): Fredag ble Johannes Høsflot Klæbo (20) tidenes yngste sprintcupvinner. Lørdag vant han sitt første distanserenn. Det overrasker ikke konkurrentene.

Johannes Høsflot Klæbo

OVERRASKER IKKE: Ingen av konkurrentene er overrasket over at Johannes Høsflot Klæbo slår dem, selv om han bare er 20 år.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Fredag sikret 20 år gamle Johannes Høsflot Klæbo sprintkula, som den yngste noensinne. Lørdag vant han sitt første distanserenn i verdenscupen, samtidig som han tok ledelsen i minitouren i Canada før søndagens avgjørende jaktstart.

– Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. En utrolig følelse å komme først, sier Klæbo selv.

Konkurrentene har adskillig mer å melde.

– Han er det største talentet jeg noensinne har sett, sier en imponert Niklas Dyrhaug, etter at han ble slått av sin ni år yngre lagkamerat i spurten på lørdagens 15 kilometer.

Dyrhaug hadde en liten luke før oppløpet, men Klæbo bet seg fast og hang med til spurten. Der var 20-åringen knallsterk.

– På et slikt oppløp er det ingen som slår ham, konstaterer Dyrhaug etter andreplassen.

Klæbo, altså kun 20 år gammel, står nå med tolv individuelle verdenscupresultater. Seks av dem er pallplasser, to ganger har han stått helt øverst på pallen.

Hylles av konkurrentene

Før rennet ledet Alex Harvey fra Canada minitouren på hjemmebane, med Klæbo 10,9 sekunder bak.

Men da trønderen vant rennet og tok 42 av 45 bonussekunder, går han ut 22,8 sekunder foran akkurat Dyrhaug på jaktstarten.

– Planen var å ligge langt fremme og få med meg flest mulig bonussekunder. Det å få med 42 sekunder er viktig med tanke på sammenlagtstillinga. Det blir en brutal kamp i morgen, men jeg får prøve å bite fra meg da også, sier Klæbo.

Rett bak Dyrhaug følger Alex Harvey. Canadieren er ikke overrasket over at Klæbo nå har slått seg opp i verdenstoppen i en alder av 20 år.

– Det er ikke overraskende. Han har imponert på juniornivå, så det var på tide, sier han.

– Kudos til ham, men jeg tror mange av oss så det komme, legger Harvey til.

Pipa har samme låt fra Dario Cologna.

– Han er veldig imponerende. Han er allerede på toppen og han kan gjøre alt, sier den sveitsiske langrennsløperen.

– Man kan tenke seg hvordan det blir

Verken konkurrentene eller lagkameraten Dyrhaug er overrasket over suksessen til 20-åringen Klæbo.

Dyrhaug så ham først på trening i sommer og i høst, og bet seg merke i den unge jyplingen.

– Han er allerede en av verdens desidert beste skiløpere både i distanse og sprint, i en alder av 20 år. Da kan man tenke seg selv hvordan det blir, sier Dyrhaug.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Beskyldes for seksuell trakassering

  Carlo Tavecchio, som mandag gikk av som fotballpresident i Italia, blir beskyldt for seksuell trakassering av en tidligere ansatt. En kvinne forteller om en hendelse som skal ha funnet sted på Tavecchios kontor i et intervju med avisen Corriere della Sera.

  – Han ga meg ikke tid til å si «hei» før han sa: «Du ser bra ut, jeg kan se at du har et aktivt sexliv. Kom hit, så jeg kan kjenne på brystene dine», forklarer kvinnen.

  Italian Football Federation (FIGC) President Tavecchio looks on during a news conference in Rome
  Foto: Max Rossi / Reuters
 • Minde klar for Wolfsburg

  Den norske fotballprofilen Kristine Minde blir lagvenninne med Caroline Graham Hansen i tyske Wolfsburg fra neste sesong. Tirsdag bekreftet den tyske storklubben signeringen. Minde opplyste selv i forrige uke at hun forlater svenske Linköping.

  Kampen Norge - Belgia under EM fotball kvinner.
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Tre FIFA-toppar utestengde

  FIFAs etiske komité utestengjer Richard Lai frå Guam, Julio Rocha frå Nicaragua og Rafael Esquivel frå Venezuela for livstid. Dei tre FIFA-toppane har sagt seg skuldig i korrupsjon under rettssaka som pågår i New York.

  Julio Rocha og Sepp Blatter
  Foto: Esteban Felix / Ap

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Vi er landslaget - fra gutter til menn