NRK Meny
Normal

Pellegrino slo Klæbo: – Dette skal jeg fortelle barnebarna mine

DRESDEN/OSLO (NRK): Johannes Høsflot Klæbo var favoritten under bysprinten i Dresden, men det var en italiensk ringrev som stakk av med seieren.

Johannes Høsflot Klæbo klarte bare nesten å kontrollere sprinten fra start til slutt

INNSPURTEN: Klæbo lå godt an, men Pellegrino tok seieren på slutten.

Laster innhold, vennligst vent..

– Når jeg blir bestefar skal jeg fortelle barnebarna mine at jeg slo Klæbo, sier Pellegrino til NRK etter løpet.

For Johannes Høsflot Klæbo har vært uslåelig denne sesongen. Han var også storfavoritt under bysprinten i Dresden. Klæbo så også sterkest ut i både kvartfinalen og semifinalen, men i finalen verdensmesteren i sprint fra Lahti, Federico Pellegrino, sterkest.

– Jeg er fornøyd med andreplass. Det kommer en ny dag i morgen, sa Klæbo om å bli slått.

Smal løype

Løypene var smale i Dresden, og det ble tidlig klart at det var en løype hvor det var en fordel å ligge foran.

Det var vanskelig å avansere i feltet, og det ble flere fall i løpet av sprinten når løpere som kom bakfra ble sperret av de foran.

I finalen klarte likevel Pellegrino å manøvrere seg forbi Klæbo på mesterlig vis.

– Han var smart. Han gikk sånn både i semifinale og finale. Vi hadde to litt forskjellige taktikker, sa Klæbo om sin overmann.

Klæbo i Dresden

POPULÆR: Også de som jobbet under bysprinten i Dresden ville ha bilde med langrennssportens nyeste superstjerne.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Uheldig Northug

I finalen var også Even Northug. Northug skulle egentlig ikke gå i Dresden, men ble hentet inn som reserve etter at Håvard Solås Taugbøl ikke følte seg optimal på NM-sprinten.

Lillebror-Northug grep muligheten med begge hender og tok seg til en finale. Der var han derimot meget uheldig og brakk staven ved første stavtak.

– Det var veldig kjedelig, men sånt skjer. Jeg tipper at når jeg får tenkt litt er jeg fornøyd likevel, sier Northug til NRK om situasjonen.

Lucas Chanavat tok tredjeplassen i herrenes sprintfinale.

Finalen var over med en gang den begynte for uheldige Even Northug

STAVBREKK: Her brekker Even Northug staven

Svensk jubel for kvinnene

I kvinnenes stafett gikk verken finalen eller semifinalen med noen nordmenn. Mari Eide lå lenge godt an i sitt heat, men ble hindret og falt fra et mulig avansement.

Dermed var det duket for svensk dominans i Dresden.

Der var Stina Nilsson den store favoritten, men også hun falt i de smale løypene. Det ble likevel svensk jubel. Hanna Falk vant foran Maja Dahlqvist og sikret svensk dobbeltseier.

Amerikanske Sophie Caldwell tok tredjeplassen.

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal