Hopp til innhold

Klæbo-skaden verre enn først antatt: – Vi har ikke funnet noen forklaring

Sommeren til Johannes Høsflot Klæbo har vært alt annet enn problemfri. Trønderen er likevel ikke bekymret før sesongstart.

Johannes Høsflot Klæbo ved Sjusjøen

SKADET: Johannes Høsflot Klæbo trener alternativt for ikke å irritere skaden øverst i hamstringen.

Foto: Fredrik Tombra / NRK

215 deltagere fra 24 nasjoner hadde funnet veien til Sjusjøen for å få en tjuvstart på vintersesongen. Mandag stod klassisk sprint på programmet. Og i strålende solskinn var selveste sprintkongen, Johannes Høsflot Klæbo, på plass for å kaste glans og dele ut sine beste råd.

Han innrømmet at han aller helst skulle stått på startstreken. Men akkurat nå må han smøre seg med tålmodighet. En skade på baksiden av låret gjør at han ikke kan trene som planlagt, i hvert fall ikke før i september.

Det går nå som det går. Det har ikke vært så mye progresjon så langt. Jeg har fått beskjed om at det tar tid og det er noe jeg er forberedt på. Nå får jeg bare være tålmodig og stå i det, sier langrennsesset til NRK.

Hvordan oppsto skaden?

Det kom egentlig over natta. Jeg skulle ut og springe en løpetur en dag, og på den løpeturen så ble det sakte, men sikkert vondere. Det var sånn det kom. Vi har ikke funnet noen forklaring på hvorfor det har blitt som det har blitt. Det har jeg heller ikke tenkt til å bruke så mye tid på. Jeg hadde gjort det samme igjen. Det er en del av gamet. Vi balanserer på en knivsegg og trener mye. Det her er kanskje en form for slitasje, hvem vet, svarer han.

69FA0B4A-D010-4C94-A38D-26D4CB7DF80D

OMRINGET: Johannes Høsflot Klæbo tok seg tid til unge talenter i jakt etter råd og en selfie med skistjernen.

Foto: Fredrik Tombra / NRK

Har is i magen

Og verst av alt – muskelen er helt sentral om han skal få utnyttet sitt fremste våpen i VM-sprinten i klassisk: Klæbo-klyvet.

Klæbo mener at å gå klassisk diagonal nå er tilnærmet umulig.

Jeg kan ikke dra i gang den (Klæbo-klyvet) enda. Da hadde jeg nok blitt stående fast i bakken. Jeg er nok et stykke unna det. Jeg hadde nok ikke vunnet skirenn i den formen jeg er i nå. Jeg håper det slipper opp sakte, men sikkert og at jeg kommer meg i gang igjen.

For når trønderen jakter sitt femte strake mesterskapsgull i VM-sprinten i Planica, skjer det i klassisk stilart. Likevel er han ikke bekymret før verdensmesterskapet.

Jeg har nok is i magen enn så lenge. Jeg prøver å leve litt uke til uke nå. Jeg har egentlig et høydeopphold som var planlagt mot slutten av måneden. Jeg skal ta en ny runde nå på fredag med evaluering og med en ny sjekk. Så blir det egentlig å holde på sånn helt frem til rett før høyden om vi reiser eller ikke. Det blir neste viktige beslutning å ta, sier Klæbo.

Overrasket hvis han er rundingsbøye

Landslagstrener Eirik Nossum er ikke bekymret for trønderen før VM-starten i Slovenia.

Per nå så kjenner jeg ikke skadeomfanget og alvorlighetsgraden av det. Det er ikke hvitt (snø) her enda og ikke Planica heller. Jeg blir overrasket hvis han er rundingsbøye i Planica. Jeg tror han er en «man to beat» der og, sier han til NRK.

Nossum

HÅPEFULL: Nossum er sikker på at Klæbo, sammen med sitt støtteapparat, kommer seg godt gjennom skaden.

Foto: Fredrik Tombra

Nossum skjønner likevel at Klæbo er frustrert.

Skade og sykdom er en del av toppidretten. Den som er mest frustrert er jo selvfølgelig han. Han er ikke laget for å sitte i ro eller gjøre noe annet enn det som er planen. Det som kjennetegner enerne, som han definitivt er, er at han er fryktelig god på å gjøre kloke valg når ting først skjer.

Siste nytt

  • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

    Det bekrefter Nilsson til SVT.

    – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

    For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

    – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

    Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

    – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

    Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

    – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

    Stina Nilsson
    Foto: BILDBYRÅN
  • Sky Sports: Haaland ikke på City-trening

    Manchester City-spiss Erling Braut Haaland var ikke å se på trening i forberedelsene til Premier League-kampen mot Brighton.

    Det opplyser Sky Sports, som også melder at Phil Foden ikke var til stede.

    Haaland ble byttet ut før ekstraomgangene da Manchester City røk ut i Mesterligaens kvartfinale mot Real Madrid forrige onsdag.

    City-manager Pep Guardiola uttalte siden at Haaland hadde et muskulært problem, og lørdagens 1-0-seier over Chelsea i FA-cupsemifinalen gikk uten nordmannen.

    Manchester City er i førersetet i gullkampen i Premier League og møter Brighton torsdag kveld. De lyseblå ligger ett poeng bak Arsenal og Liverpool, men har én kamp mindre spilt.

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Carl Recine / Reuters
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

    Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

    Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

    Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

    Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

    Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

    Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

    Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
    Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal