Hopp til innhold

Klæbo seiret i nær 40 varmegrader – forventer bank på supersprint i Beijing

Johannes Høsflot Klæbo (22) gikk helt til topps i den første av tre konkurranser i verdenscupåpningen på rulleski i den kinesiske hovedstaden. Men han han levner ikke seg selv mange sjansene under fredagens 200 meter «supersprint».

Klæbo

Johannes Høsflot Klæbo, sammen med resten av pallen i både dame- og herreklassen etter sprinten i Beijing torsdag.

Foto: Privat

Han vant sprintkonkurransen i Beijing torsdag formiddag norsk tid foran Ragnar Bragvin Andresen og Alexander Dyrberg Ek.

Klæbo og resten av feltet gikk som normalt en halvannen kilometer lang kvalifisering og deretter kvart-, semifinaler og finale til slutt.

– Vondt å gå sprint

Til slutt var det altså det norske sprintesset som vant – kanskje ikke overraskende for noen. Men det var såvidt det holdt inn i spurtduell med Bragvin Andresen. Klæbo sier til NRK at det var morsomt å vinne i nesten 40 varmegrader. Ikke minst mot så mange rulleski-spesialister.

– Jeg føler jeg er i rute og der jeg skal være. Det er vondt å gå sprint og ekstra vondt i varmen, men det er likt for alle. Jeg føler at jeg har begynt å få en del trening i kroppen og det er slik det skal være i starten av juli, sier han – og forteller at reisen rundt halve kloden ikke bare handler om selve konkurransene.

– Dette er en god blanding av markedsføring av langrenn, trening og konkurranseforberedelser. Det er viktig å vise seg frem utenfor Europa ogå på sommeren. Og Kina satser på å få frem langrennsløpere mot OL i Beijing. Da er det fint å få vist frem sporten her også, påpeker Klæbo.

Saken fortsetter under bildet.

Klæbo

HÅRFINT: Klæbo går inn til en knapp seier foran Ragnar Bragvin Andresen under sprintkonkurransen i Beijing torsdag.

Foto: Ole Magnus Kinapel/Norges Skiforbund / NTB scanpix

Verdenscup til september

Verdenscupen i rulleski skal pågå helt frem til midten av september. Først ut er altså denne langhelgen i Beijing.

Den fortsetter med fire konkurranser i Latvia i begynnelsen av august. Mot slutten av samme måned går det tre konkurranser i russiske Khanty-Mansisjk.

Rulleski- verdenscupen avsluttes i midten av september med fire konkurranser på italiensk jord, ifølge oversikten til Det internasjonale skiforbundet.

Saken fortsetter under bildet.

Klæbo

POPULÆR: Johannes Høsflot Klæbo, her sammen med en som ønsket å bli avbildet med ham etter sprintkonkurransen torsdag.

Foto: Privat

Forventer bank

Men først skal altså Klæbo gjennomføre flere konkurranser under «verdenscuphelgen» i Beijing. Fredag går han og resten av feltet en supersprint over 200 meter i Beijing. Helgen avsluttes med en 20 kilometer lang fellesstart i gigantbyens gater.

– Jeg kan ikke si at jeg gleder meg til morgendagens 200 meter. Der tror jeg at jeg får bank av rulleskispesialistene. Det er noe helt annet enn å ha snø under skia, men jeg skal gjøre mitt beste, sier Klæbo.

I kvinneklassen ble det seier til svenske Linn Sömskar. Hun vant foran Anniken Gjerde og Moa Olsson. Astrid Uhrenholdt Jacobsen er den andre store norske profilen på plass i Kina. Hun ble nummer syv på torsdagens sprint.

Siste nytt

  • Helseth og Kavlie rett til finale i ro-EM

    Thea Helseth og Inger Kavlie rodde Norges dobbeltsculler til heatseier og booket finaleplass på EMs første dag.

    Den nykomponerte duoen fikk tiden 6.51,81 og vant det andre heatet med over ett sekunds margin på Romania.

    Resultatet betyr at Helseth og Kavlie slipper å ro oppsamling og kan se fram mot søndagens A-finale i ungarske Szeged.

    Nylig var Helseth på pallen med Jenny Rørvik i verdenscupen, men i EM ble Rørvik byttet ut med Kavlie. Trioen kjemper om to plasser i båten i OL. (NTB)

    sq1_1fpr_pQ
    Foto: NTB
  • TV 2: Patrick Thoresen sier ja til å spille for Norge i ishockey-VM

    Det bekrefter hovedpersonen selv til TV 2.

    Thoresen sier han og landslagssjef Tobias Johansson har hatt tett kontakt den siste tiden.

    – Det har tent en liten glød i meg. Jeg kjente for to, tre år siden at jeg var ferdig med landslaget og at jeg hadde gjort mitt. Men nå har jeg har hatt en veldig god sesong i en alder av 40, og når landslagsledelsen ser noe i meg, og sier jeg kan bidra med noe både på og utenfor isen, så vekker det noen følelser jeg trodde var borte, sier han til TV 2..

    Thoresen ga seg på landslaget før VM i 2022, men har nå snudd.

    Patrick Thoresen
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Tenåring pågrepet etter terrormelding mot Paris-OL – ville dø som en martyr

    En 16 år gammel gutt har blitt arrestert i Frankrike etter at han skal ha planlagt en terrordåd under OL i Paris.

    Tenåringen skal ha fremmet et budskap i sosiale medier om at han ved hjelp av et selvmordsbelte ønsket å dø som en martyr under de olympiske lekene i Frankrike denne sommeren. Gutten skal ha truet med å sprenge seg selv i luften.

    16-åringen ble arrestert tirsdag som følge av terrormeldingen, ifølge AFP. Deretter skal det ha blitt iverksatt etterforskning av saken.

    Under en ransaking av foreldrenes hjem ble det oppdaget håndskrevne papirer der tenåringen hadde lovet troskap til den islamske staten, har en politikilde sagt til AFP. Den samme kilden har informert om at tenåringen skal ha innrømmet å ha planlagt en terrorhandling ved hjelp av pistol eller selvmordsbelte.

    Arbeidet med å fastslå tenåringens eksakte intensjoner pågår fortsatt. Frankrikes sikkerhetstjeneste (DGSI) gjennomfører en etterforskning.

    Frankrike er vertskap for de olympiske lekene i Paris fra 26. juli til 11. august. I mars hevet regjeringen beredskapsnivået til det høyeste nivået.

    (©NTB)

    BFo3Dgwqg8I
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal