Hopp til innhold

Klæbo ble slått – forbannet over rotete dag: – Skjønner ikke hva jeg holdt på med

RUKA (NRK): Johannes Høsflot Klæbo måtte gi tapt for et nytt russisk stjerneskudd i sesongdebuten. Etter rennet var han også sinna på seg selv for en dag der overraskende mye gikk helt annerledes enn planlagt.

Mest irritert var han fordi han måtte gi tapt for en råsterk russer i finalen. Klæbo måtte ta til takke med andreplassen bak russiske Aleksandr Terentjev og foran lagkompis Erik Valnes.

– I dag gjorde jeg alt motsatt av det jeg burde gjort, sier Klæbo til NRK etter rennet.

– Det er rett og slett en russer som er bedre enn oss, og som gikk mye fortere i bakken. Det er sånn det er, er det ikke den ene av dem, er det den andre. Vi hadde ikke sjanse til å kjempe mot ham i dag, det er bare å ta av seg hatten.

vXQML1rN108

KLARTE IKKE GÅ TIL TOPPS: Aleksandr Terentev strekker armene i været etter å ha slått Johannes Høsflot Klæbo og Erik Valnes i Ruka fredag.

Foto: Torstein Bøe / NTB

– Jeg var forbannet

Det ble i det hele tatt en dag med berg og dalbane-dag for Klæbo i Ruka fredag. For det var ikke engang gitt at Norges sprint-ess skulle komme til finalen. I semifinalen ble han bare nummer fire i sitt heat, blant annet etter svak posisjonering inn i den siste knalltøffe bakken.

Han måtte med andre ord håpe at tiden hans var bra nok for å ta seg videre. I målområdet gikk Klæbo utålmodig rundt og mumlet ting for seg selv.

– Jeg var forbannet, jeg skjønte ikke hva jeg holdt på med. Jeg skjønner ikke hvorfor jeg skulle være idiot og havne bak (Richard) Jouve, det er ikke vits, man vet at han fort kan få det tøft. Og da må man prøve å lære, sier Klæbo.

Sjanseløse mot «godstog» fra Russland

Etter å ha pint seg gjennom det andre semifinaleheatet, ble det endelig klart at finaleplassen var sikret for storfavoritten fra Trondheim.

I finalen ble det igjen spennende. Pål Golberg hadde allerede varslet at både Klæbo og Valnes måtte forberede seg på å puste godt i møte med det han omtalte som et russisk godstog.

Golberg skulle få veldig rett.

Klæbo virket imidlertid å ha en viss kontroll i den siste lange bakken der, han en rekke ganger har benyttet seg av det såkalte Klæbo-klyvet.

1pwg8jrlZeM

RUSSERNES NYE STJERNESKUDD: Aleksandr Terentev, her etter sprintfinalen i Ruka fredag.

Foto: Torstein Bøe / NTB

Men denne gangen hadde Aleksandr Terentjev enda mer sprut i bein og armer. Russeren svarte på Klæbos rykk. Inn på oppløpet var han utilnærmelig. NRK-ekspert Torgeir Bjørn kommenterte at trønderen og Valnes var sjanseløse. Det var de og sesongens første verdenscupseier gikk til Russland.

– Det var en ny standard, egentlig. Det var ufattelig hvor rask han var opp der, sier Erik Valnes til NRK.

NRK-ekspert Torgeir Bjørn fulgte ikke bare rennet, men også intervjuene med de norske sprintstjernene etter målgang.

– Det er ingen tvil om at det Terentjev har gjort i dag, det har ikke gjort bare inntrykk på mange av oss som har fulgt fra utsiden. Både Valnes og Klæbo, som er tett innpå Terentjev når det skjer, de er enige om at dette er en ny standard, det russeren viste fram i dag. Den så vi ikke komme helt på forhånd, men det gjør denne vinteren enda mer spennende.

fVCTkpDE36I

NRK-EKSPERT: Torgeir Bjørn, her avbildet tidligere i år.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Iversen ut i prologen

Det ble for øvrig en grei norsk dag i Ruka bak både Klæbo og Valnes. Håvard Solås Taugbøl ble nummer fem i finalen.

Pål Golberg røk ut i semifinalen, Aron Aakre Rysstad sa takk for seg i kvartfinalen, mens Emil Iversen ikke var god nok for noe mer enn prolog fredag.

Falla nummer tre

Maiken Caspersen Falla hadde et lite favorittstempel hos kvinnene før dagens sprint i Ruka, men det var en svenske som stjal showet.

Maja Dahlqvist vant sin første klassiske sprint og kunne juble i mål under sprinten i Ruka fredag ettermiddag. Johanna Hagström ble nummer to foran Maiken Caspersen Falla som tok tredjeplassen.

Falla slet i kvart- og semifinalen. Sprintspesialisten klarte ikke å gå direkte videre fra noen av heatene og var avhengig av god nok tid ved begge anledninger.

Verdenscupen i Langrenn, Ruka

Siste nytt

 • Chelsea-sal kan bli godkjent tysdag

  Dei siste og avgjerande godkjenningane rundt salet av den engelske fotballklubben Chelsea kan kome på plass allereie tysdag, ifølge fleire britiske medium.

  Både Daily Mail og BBC melder måndag kveld at den britiske regjeringa kan godkjenne oppkjøpet i løpet av 24 timar.

  Det blir sagt vidare at portugisiske styresmakter også har måtta godkjenne handelen, all den tid Chelsea-eigar Roman Abramovitsj også har portugisisk pass. Det skal ha bidratt til at prosessen har trekt ut i tid.

  Det er eit konsortium leidd av amerikanske Todd Boehly som blir London-klubbens nye eigarar. Avtalen som er inngått skal vere verdt 4 milliardar pund – tett oppunder 50 milliardar kroner – har The Telegraph og andre medium tidlegare meldt.

  Chelsea
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Carlsen til semifinale

  Magnus Carlsen avgjorde kvartfinalen mot David Anton i Champions Chess-turneringen og er klar for tirsdagens semifinale.

  Carlsen vant kampen 2,5-0,5 etter at han vant begge sin partier med hvite brikker. I det siste partiet med svarte brikker endte det med remis mellom nordmannen og spanjolen.

  I semifinalen venter kineseren Ding Liren. Han slo Shakhriyar Mamedyarov fra Aserbajdsjan i sin kvartfinale med 2,5-1,5.

  – På papiret blir en semifinale mot Ding det absolutte tøffeste jeg kunne få i denne turneringen, sa Carlsen til TV 2.

  Aryan Tari var i en kvartfinale i en turnering av dette formatet for første gang etter godt spill i gruppespillet gjennom helgen.

  Men i kvartfinalen stoppet det opp for den unge nordmannen, og det ble tap 0,5-2,5 mot nederlenderen Anish Giri. Giri er ranket klart bedre enn nordmannen, og seieren var ventet.

  Det er semifinaler tirsdag, mens finalen avvikles over to dager onsdag og torsdag.

  Magnus Carlsen
  Foto: Christian KRÅKENES / NRK
 • Hertha slapp unna nedrykk

  Hertha Berlin skal halde fram i Bundesliga også neste sesong. Det er klart etter 2-0 borte mot Hamburg måndag, og 2-1 samanlagt.

  Hertha stilte med eit dårleg utgangspunkt til kampen i Hamburg etter 0-1 heime i første kamp.

  Men det utlikna Didryck Boyata etter berre fire minutt. Marvin Plattenhardt dobla etter 63 minutt, og heimelaget heldt unna.

  Fredrik Bjørkan fekk 15 minutt for Hertha på slutten. Laget fekk også Lucas Tousart utvist seks minutt på overtid, men det bryr dei seg neppe om i kveld.

  Rune Almenning Jarstein pelar også i Hertha, men er enno ikkje kampklar etter sjukdom og skade.

  Oliver Christensen, Hertha
  Foto: ANNEGRET HILSE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste