Hopp til innhold

Klæbo ble slått – forbannet over rotete dag: – Skjønner ikke hva jeg holdt på med

RUKA (NRK): Johannes Høsflot Klæbo måtte gi tapt for et nytt russisk stjerneskudd i sesongdebuten. Etter rennet var han også sinna på seg selv for en dag der overraskende mye gikk helt annerledes enn planlagt.

Mest irritert var han fordi han måtte gi tapt for en råsterk russer i finalen. Klæbo måtte ta til takke med andreplassen bak russiske Aleksandr Terentjev og foran lagkompis Erik Valnes.

– I dag gjorde jeg alt motsatt av det jeg burde gjort, sier Klæbo til NRK etter rennet.

– Det er rett og slett en russer som er bedre enn oss, og som gikk mye fortere i bakken. Det er sånn det er, er det ikke den ene av dem, er det den andre. Vi hadde ikke sjanse til å kjempe mot ham i dag, det er bare å ta av seg hatten.

vXQML1rN108

KLARTE IKKE GÅ TIL TOPPS: Aleksandr Terentev strekker armene i været etter å ha slått Johannes Høsflot Klæbo og Erik Valnes i Ruka fredag.

Foto: Torstein Bøe / NTB

– Jeg var forbannet

Det ble i det hele tatt en dag med berg og dalbane-dag for Klæbo i Ruka fredag. For det var ikke engang gitt at Norges sprint-ess skulle komme til finalen. I semifinalen ble han bare nummer fire i sitt heat, blant annet etter svak posisjonering inn i den siste knalltøffe bakken.

Han måtte med andre ord håpe at tiden hans var bra nok for å ta seg videre. I målområdet gikk Klæbo utålmodig rundt og mumlet ting for seg selv.

– Jeg var forbannet, jeg skjønte ikke hva jeg holdt på med. Jeg skjønner ikke hvorfor jeg skulle være idiot og havne bak (Richard) Jouve, det er ikke vits, man vet at han fort kan få det tøft. Og da må man prøve å lære, sier Klæbo.

Sjanseløse mot «godstog» fra Russland

Etter å ha pint seg gjennom det andre semifinaleheatet, ble det endelig klart at finaleplassen var sikret for storfavoritten fra Trondheim.

I finalen ble det igjen spennende. Pål Golberg hadde allerede varslet at både Klæbo og Valnes måtte forberede seg på å puste godt i møte med det han omtalte som et russisk godstog.

Golberg skulle få veldig rett.

Klæbo virket imidlertid å ha en viss kontroll i den siste lange bakken der, han en rekke ganger har benyttet seg av det såkalte Klæbo-klyvet.

1pwg8jrlZeM

RUSSERNES NYE STJERNESKUDD: Aleksandr Terentev, her etter sprintfinalen i Ruka fredag.

Foto: Torstein Bøe / NTB

Men denne gangen hadde Aleksandr Terentjev enda mer sprut i bein og armer. Russeren svarte på Klæbos rykk. Inn på oppløpet var han utilnærmelig. NRK-ekspert Torgeir Bjørn kommenterte at trønderen og Valnes var sjanseløse. Det var de og sesongens første verdenscupseier gikk til Russland.

– Det var en ny standard, egentlig. Det var ufattelig hvor rask han var opp der, sier Erik Valnes til NRK.

NRK-ekspert Torgeir Bjørn fulgte ikke bare rennet, men også intervjuene med de norske sprintstjernene etter målgang.

– Det er ingen tvil om at det Terentjev har gjort i dag, det har ikke gjort bare inntrykk på mange av oss som har fulgt fra utsiden. Både Valnes og Klæbo, som er tett innpå Terentjev når det skjer, de er enige om at dette er en ny standard, det russeren viste fram i dag. Den så vi ikke komme helt på forhånd, men det gjør denne vinteren enda mer spennende.

fVCTkpDE36I

NRK-EKSPERT: Torgeir Bjørn, her avbildet tidligere i år.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Iversen ut i prologen

Det ble for øvrig en grei norsk dag i Ruka bak både Klæbo og Valnes. Håvard Solås Taugbøl ble nummer fem i finalen.

Pål Golberg røk ut i semifinalen, Aron Aakre Rysstad sa takk for seg i kvartfinalen, mens Emil Iversen ikke var god nok for noe mer enn prolog fredag.

Falla nummer tre

Maiken Caspersen Falla hadde et lite favorittstempel hos kvinnene før dagens sprint i Ruka, men det var en svenske som stjal showet.

Maja Dahlqvist vant sin første klassiske sprint og kunne juble i mål under sprinten i Ruka fredag ettermiddag. Johanna Hagström ble nummer to foran Maiken Caspersen Falla som tok tredjeplassen.

Falla slet i kvart- og semifinalen. Sprintspesialisten klarte ikke å gå direkte videre fra noen av heatene og var avhengig av god nok tid ved begge anledninger.

Verdenscupen i Langrenn, Ruka

Siste nytt

 • Haaland: – Alltid drømt om Champions League-finale

  Erling Braut Haaland er bare noen dager unna å oppfylle en av sine aller største fotballdrømmer.

  Han og Manchester City møter italienske Inter i Champions League-finalen i Tyrkia lørdag. City har allerede sikret seg ligagullet og FA-cupseieren i England denne sesongen.

  – Jeg har alltid drømt om å spille i en Champions League-finale. Det vil være en ære å spille denne kampen, sier Haaland til Manchester Citys hjemmeside.

  – Vi må være på vårt aller beste mot et meget godt Inter-lag. Vi har hatt en utrolig sesong, men må avslutte den på best mulig måte, legger han til. (NTB)

  Champions League - Final - Manchester City Media Day
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters
 • Golf-sjef: – Forstår om folk kaller meg en hykler

  PGA Tour-sjefen Jay Monahan skjønner at han blir kalt en hykler etter den kontroversielle avtalen om å slå golfturneringen sammen med LIV-touren.

  Det sier han i et intervju med den engelske avisen The Independent. Monahan forteller om et møte med flere av PGA-spillerne som han betegner som «intenst og opphetet».

  – Hver gang jeg har sagt noe, har jeg sagt det med den informasjonen jeg hadde på det tidspunktet. Jeg sa det som en som prøvde på å konkurrere på vegne av PGA-touren og våre spillere, sier Monahan til avisen.

  Golforganisasjonene PGA og LIV Golf offentliggjorde tirsdag til alles overraskelse at de har begravd stridsøksen. De har i stedet stiftet et felles selskap der de skal pleie felles kommersielle interesser og «forene golfen på global basis».

  Lukrative og omdiskuterte LIV er anklaget for å være et forsøk på sportsvasking fra saudiarabisk side, og nå blir PGA-touren anklaget for å ta imot skitne penger. (NTB)

  Saudi Tours Golf
  Foto: Seth Wenig / AP
 • Spansk motorsyklist døde under løp

  Den spanske motorsyklisten Raul Torras Martinez (46) døde tirsdag kveld under motorsykkelløpet Isle of Man TT.

  Det er BBC som melder om ulykken.

  46-åringen var den raskeste spanske føreren som deltok i årets løp, som er regnet som det farligste i verden.

  Martinez var en rutinert fører. Han debuterte i 2017 og hadde deltatt i til sammen 21 TT-løp.

  Ifølge BBC døde han under en bratt seksjon på den siste av tre omganger tirsdag. Nettopp tirsdag kjørte han sin raskeste omgang i TT-løpet på Isle of Man med en gjennomsnittsfart på 202 kilometer i timen. Hver enkelt omgang er 61 kilometer lang. (NTB)

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste