«Smådau «Klæbo knust – ga nesten opp på oppløpet

BEITOSTØLEN/OSLO (NRK): Johannes Høsflot Klæbo var som vanlig favoritt i herrenes finale på Beitostølen, men Erik Valnes viste krefter på oppløpet og vant knusende.

h909-xHpV-k Johannes Høsflot Klæbo og Erik Valnes på Beitostølen.

SMADRET: Johannes Høsflot Klæbo sendte lange blikk i retning av vinner Erik Valnes. Klæbo ble nummer fem i sprintfinalen på Beitostølen.

Foto: Terje Pedersen

Nummer fem i en finale er sjeldent kost, Johannes. Hvordan var dette?

– Jeg var ikke noe pigg i dag. Sånn er det. Det er fryktelig mange som går fort på ski. Nivået er skyhøyt og da blir jeg nummer fem, sier Johannes Høsflot Klæbo.

– Hva er det som gjør at det ikke funker for deg i dag?

– Nei, det er vanskelig å si. Jeg har ikke en kjempedag, føler meg litt «smådau» og da er det så enkelt at man ikke henger med i dette gamet. Nå er det bare å komme hjem for å samle krefter til neste helg.

Det var i den siste bakken Erik Valnes viste rå kraft på den klassiske sprinten. Han klarte å holde verdens raskeste sprinter bak seg, og sikret seg en stor luke. Den var det ingen tvil om at han ville klare å opprettholde hele veien til målstreken.

NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn virket tydelig overrasket, og kommenterte at Klæbo var sjeldent anonym og spak på Beitostølen.

På oppløpet kommenterte sidemannen:

– Det er langt bak til Klæbo. Han er ikke i nærheten av sitt beste. Mannen i gul lue vinner. Denne premieren sendte Klæbo og de andre ordentlig på plass, kommenterte NRKs Jann Post.

Ristet av Klæbo i siste bakke

Det er langt fra noen overraskelse at Erik Valnes vant Beito-sprinten, ifølge Klæbo, som mener at han har sett skremmende gode tendenser i opptakten til sesongen av sin overmann.

– Det er rått, og det har vi sett i sommer og høst. Han har vært sterk. Jeg er ikke overrasket over at han vinner her i dag, sier 23 år gamle Klæbo.

– Det var veldig artig. Jeg kom inn i siste bakken og tenkte «nå kan jeg ikke ser mer bak». Det var bare å gå, og jeg så i sidesynet at det ikke kom noen opp, sier Erik Valnes.

– Det er vanskelig å beskrive, men det er sesongstarten så det er ikke verdens viktigste renn, men jeg tar med meg en seier. Jeg er veldig fornøyd med at jeg klarte å gjennomføre alle heat uten noe tull, sier vinneren.

 • Erik Valnes gir sitt første seiersintverju for sesongen i langrennsåpningen på Beitostølen

Aukland: – God tur til Ruka

Det vanket en haug med gratulasjoner til vinneren av Beito-sprinten, Erik Valnes.

«God tur til Ruka» smalt det fra kommentatorboksen, og i intervjusonen etter løpet var NRKs langrennsekspert frempå med samme melding.

– Han går en god prolog, en god kvartfinale, en god semifinale og holder løpet ut i finalen. Det er bare å si «god tur til Ruka», sier Aukland.

– Jeg håper Arild hørte det, bryter Valnes ut.

Før sprintfinalen spurte NRKs reporter sprinttrener Arild Monsen om han var klar for Ruka-laget nå?

– Nei, det kan jeg ikke svare på nå. Nei, nei, nei. Vi skal gjøre tre skirenn, svarte Monsen.

Siste nytt

 • Trippel OL-vinnar i friidrett død

  Den triple OL-vinnaren Peter Snell frå New Zealand er død, 80 år gammal.

  Snell er ein av New Zealands største idrettsheltar, med OL-gull på 800 m i 1960 og på 800 og 1500 m i 1964. Han heldt også verdsrekorden på 800 meter og ei engelsk mil.

  Peter Snell
  Foto: AP
 • OL-surfing på Tahiti

  OL-arrangørane i Frankrike valde torsdag å legge surefekonkurransane i OL i 2024 til stillehavsøya Tahiti. Det er 15.700 km og 20 flytimar unna Paris, som er vertsby for sommarleikane.

  Ifølgje arrangørane vil dette ikkje ha betydning for kostnadene, eller skape ekstra problem for klima og miljø.

  Valet er gjort fordi det er nesten garantert ideelle bølgjer for surfing.

  Men det er også kontroversielt, fordi bølgjene er rekna som farlege for kvinnene. derfor står ikkje Tahiti på kvinnenes verdscupliste.

  – Vi set opp kvinnenes konkurransar på den tida på dagen når bølgjene er minst, seier Lionel Teihotu i Tahitis surfeforbund.

  Tahiti er ein del av øygruppa Fransk Polynesia, som er rekna som ein del av Frankrike, men med indre sjølvstyre.

  Den amerikanske surferen Benji Brand ved Teahupoʻo på Tahit
  Foto: BRIAN BIELMANN / AFP
 • Klopp forlengjer med Liverpool

  Manager Jürgen Klopp har forlenga sin kontrakt med Liverpool til 2024, melder klubben på sine nettsider.

  Klopp har leia Liverpool sidan 2015, og førte dei til topps i meisterligaen i vår.

  Klopp
  Foto: Jon Super / Jon Super

Sendeplan

Kl. Program Kanal