«Smådau «Klæbo knust – ga nesten opp på oppløpet

BEITOSTØLEN/OSLO (NRK): Johannes Høsflot Klæbo var som vanlig favoritt i herrenes finale på Beitostølen, men Erik Valnes viste krefter på oppløpet og vant knusende.

h909-xHpV-k Johannes Høsflot Klæbo og Erik Valnes på Beitostølen.

SMADRET: Johannes Høsflot Klæbo sendte lange blikk i retning av vinner Erik Valnes. Klæbo ble nummer fem i sprintfinalen på Beitostølen.

Foto: Terje Pedersen

Nummer fem i en finale er sjeldent kost, Johannes. Hvordan var dette?

– Jeg var ikke noe pigg i dag. Sånn er det. Det er fryktelig mange som går fort på ski. Nivået er skyhøyt og da blir jeg nummer fem, sier Johannes Høsflot Klæbo.

– Hva er det som gjør at det ikke funker for deg i dag?

– Nei, det er vanskelig å si. Jeg har ikke en kjempedag, føler meg litt «smådau» og da er det så enkelt at man ikke henger med i dette gamet. Nå er det bare å komme hjem for å samle krefter til neste helg.

Det var i den siste bakken Erik Valnes viste rå kraft på den klassiske sprinten. Han klarte å holde verdens raskeste sprinter bak seg, og sikret seg en stor luke. Den var det ingen tvil om at han ville klare å opprettholde hele veien til målstreken.

NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn virket tydelig overrasket, og kommenterte at Klæbo var sjeldent anonym og spak på Beitostølen.

På oppløpet kommenterte sidemannen:

– Det er langt bak til Klæbo. Han er ikke i nærheten av sitt beste. Mannen i gul lue vinner. Denne premieren sendte Klæbo og de andre ordentlig på plass, kommenterte NRKs Jann Post.

Ristet av Klæbo i siste bakke

Det er langt fra noen overraskelse at Erik Valnes vant Beito-sprinten, ifølge Klæbo, som mener at han har sett skremmende gode tendenser i opptakten til sesongen av sin overmann.

– Det er rått, og det har vi sett i sommer og høst. Han har vært sterk. Jeg er ikke overrasket over at han vinner her i dag, sier 23 år gamle Klæbo.

– Det var veldig artig. Jeg kom inn i siste bakken og tenkte «nå kan jeg ikke ser mer bak». Det var bare å gå, og jeg så i sidesynet at det ikke kom noen opp, sier Erik Valnes.

– Det er vanskelig å beskrive, men det er sesongstarten så det er ikke verdens viktigste renn, men jeg tar med meg en seier. Jeg er veldig fornøyd med at jeg klarte å gjennomføre alle heat uten noe tull, sier vinneren.

 • Erik Valnes gir sitt første seiersintverju for sesongen i langrennsåpningen på Beitostølen

Aukland: – God tur til Ruka

Det vanket en haug med gratulasjoner til vinneren av Beito-sprinten, Erik Valnes.

«God tur til Ruka» smalt det fra kommentatorboksen, og i intervjusonen etter løpet var NRKs langrennsekspert frempå med samme melding.

– Han går en god prolog, en god kvartfinale, en god semifinale og holder løpet ut i finalen. Det er bare å si «god tur til Ruka», sier Aukland.

– Jeg håper Arild hørte det, bryter Valnes ut.

Før sprintfinalen spurte NRKs reporter sprinttrener Arild Monsen om han var klar for Ruka-laget nå?

– Nei, det kan jeg ikke svare på nå. Nei, nei, nei. Vi skal gjøre tre skirenn, svarte Monsen.

Siste nytt

 • LSK Kvinner tilbake på tabelltopp

  LSK Kvinner klatra forbi Rosenborg etter ein jamn kamp heime mot Arna-Bjørnar.

  LSK fekk ein draumestart på kampen når Emilie Woldvik kombinerte med Emilie Haavi etter ein corner. Førstnemnde sendte ballen opp i nettaket frå bortimot død vinkel, og sørga for at heimelaget leda til pause.

  I andre omgang slo Arna-Bjørnar tilbake etter at Kristian Erman fekk stå heilt aleine på ein corner og stonga ballen i mål.

  Men berre fire minutt seinare var Haavi nok ein gong på plass etter eit flott LSK-angrep, og sørga for at det enda 2–1 i LSK Hallen. Dermed klatrar LSK Kvinner til topps i Toppserien etter seks serierundar.

  LSK Kvinner - Emilie Haavi og Emilie Woldvik
  Foto: Fredrik Hagen
 • Molde møter finsk motstand

  Molde møter finske KuPS i første runde av mesterligakvalifiseringen. Kampene ble trukket søndag ettermiddag.

  Arne Erlandsen er trener for den finske klubben. Molde fikk hjemmekamp i kvalifiseringsrunden. Påp grunn av korona, skal det kun spilles én kamp. Kampen spilles 18. eller 19. august.

  Molde
  Foto: Fredrik Hagen / Fredrik Hagen
 • Supertalentet til spansk basket

  Harald Frey har herjet i den amerikanske college-basketen de siste årene. Nå har nordmannen skrevet under sin første profesjonelle kontrakt med den spanske klubben Oviedo Baloncesto, skriver han selv på Instagram.

  – Neste kapittel. Begeistret for å ha blitt en del av Oviedo-familien og signere min første proffkontrakt, skriver nordmannen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal