Klæbo sikret kula tross kjempesprekk: – Det føles uvirkelig

FALUN/OSLO (NRK): Johannes Høsflot Klæbo startet som nummer to, men ramlet ned til en 25. plass i Falun. Det holdt likevel til seier i verdenscupen sammenlagt.

 Johannes Høstflot Klæbo

«ENDELIG!»: Johannes Høsflot Klæbo med krystallkula som bevis på at han vant verdenscupen sammenlagt.

Foto: Uld Palm/tt / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er godt vi er ferdige nå. Det kjennes bra ut. Jeg ble glad da jeg hørte at Bolsjunov økte og økte. Da forsto jeg at det ikke går an å rote det bort. Det er en lettelse å stå med kula nå, sier Klæbo til NRK.

Han var dyktig sliten da han ruslet over målstreken, og sier at han ikke maktet å gi alt da han skjønte at seieren var sikret.

– Det er fantastisk å ta det sammenlagt. Jeg følte meg ikke bra i dag, det var helt umulig å følge Bolsjunov, sier Klæbo.

Men han smilte godt for å ta krystallkula.

– Det er fantastisk. Å stå igjen med kula er uvirkelig for meg, sier Klæbo.

Laster innhold, vennligst vent..

Sengeliggende

Sesongen har vært over all forventning. Han står igjen med tre OL-gull, seier sammenlagt i sprintcupen og verdenscupen sammenlagt.

– Målet var å ta sprintkula, og gå fort i OL. Nå har jeg fått til alt jeg har drømt om. De som står ved siden av meg på pallen gikk fort i Tour de Ski. Dette har vært et eventyr, sier Klæbo.

Nå gleder han seg til å starte fotballsesongen, og slappe av i et par dager. Han ser også fram til å dra til sydligere strøk.

– Nå begynner det nok å synke inn. Jeg har måttet komme meg gjennom denne helgen. Så blir jeg nok sengeliggende et par dager nå, sier Klæbo.

Johannes Høstflot Klæbo

LANGT BAK: Johannes Høsflot Klæbo.

Foto: Uld Palm/tt / NTB scanpix

Suveren Bolsjunov

Alex Harvey ble nummer to, Dario Cologna ble nummer tre. Klæbo ble til slutt nummer 25, og ruslet over mål helt tom for krefter.

– Han fikk det tungt i den siste bakken, da konkurrentene skrudde opp farten. Men for en sesong han har hatt, sier Fredrik Aukland.

Aleksandr Bolsjunov

BEST: Russiske Aleksandr Bolsjunov.

Foto: Ulf Palm / AFP

Ingen kunne gjøre noe med suverene Aleksandr Bolsjunov. Han startet 38 sekunder foran Johannes Høsflot Klæbo, men forspranget are økte og økte. Med en kilometer igjen hadde han over halvannet minutt, men han ga likevel alt i de siste bakkene.

– Her ser vi hva han har å svare med hvis noen skulle komme opp, sa ekspert Torgeir Bjørn.

Siste nytt

 • Tyskland slo Nederland i EM-kvalik

  Tyskland vant 3-2 over Nederland i EM-kvalifiseringen søndag. Gjestene ledet 2-0 til pause i Amsterdam, men i den andre omgangen scoret Nederland to ganger. Det gikk mot poengdeling, men ett minutt før slutt ble Nico Schulz matchvinner for Tyskland.

  Nico Schulz og lagkameratene feirer etter Tysklands 3-2-scoring mot Nederland
  Foto: Emmanuel Dunand / AFP
 • NM-gull til Kristoffersen

  Henrik Kristoffersen lå på en tredjeplass før den finaleomgangen i Hemsedal, men kjørte seg opp og tok NM-gullet. Leif Kristian Nestvold-Haugen tok sølvet og Max Røiseland tok bronsen.

  AFP_1EQ832
  Foto: JAVIER SORIANO

Sendeplan

Kl. Program Kanal