Kometen nekter å flytte ut: – De må bare tåle at jeg er der

QUEBEC (NRK): Tidenes yngste verdenscupvinner skal plassere krystallkula på gutterommet. Å flytte hjemmefra er nemlig totalt uaktuelt for Johannes Høsflot Klæbo.

Johannes Høsflot Klæbo og Maiken Caspersen Falla

BEST I VERDEN: Johannes Høsflot Klæbo og Maiken Caspersen Falla var vinterens raskeste langrennsløpere.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Jeg må vel finne en plass til den på gutteromet. Kanskje ikke på nattbordet, men på hylla ovenfor, sier Klæbo til NRK.

20-åringen fra Trondheim har akkurat mottat krystallkula som viser at han har vunnet sprintverdenscupen. Ingen andre har gjort det i sin første seniorsesong før.

Han er historisk. Det takker han blant annet familien for.

– Jeg føler jeg har verdens beste støtteapparat hjemme, så da ser jeg ingen grunn til å flytte, sier han.

– Kan ikke vaske klær

– Hvor er det viktig å bo hjemme?

– Det er viktig for meg å få laget mat, vasket klær og skiftet sengetøy. Alt det der er viktig. Jeg kan jo ikke å vaske klær ennå. Jeg må lære det før jeg skal vurdere å flytte.

– Har du sjekket at de vil ha deg der?

– Hehe, nei. Men det må de bare regne med. De må tåle at jeg er der en liten stund til, smiler Klæbo.

Han måtte ta til takke med en åttendeplass på den avsluttende sprinten i Quebec fredag. I prologen var han suveren, men i heatene skjedde det mye rart under spesielle værforhold.

Golberg: – Helt vilt

Det var uansett mer enn nok til å avgjøre cupen. Og mer enn nok til å skremme konkurrentene. De lurer på hvor det ender.

– Han driver med noe annet enn jeg driver med, erkjenner Pål Golberg.

– Spesielt på skøytesprint har han hevet nivået betraktelig, og det er sykt imponerende. Det er helt vilt. Jeg håper ikke han utvikler seg sånn for hvert år, smiler Golberg.

– Kan du love at du ikke utvikler deg like mye hvert år, Klæbo?

– Jeg kan ikke love noe som helst, men jeg håper å ta steg videre. Dette er så klart det største jeg har gjort i min karriere, sammen med bronsen fra VM, og jeg har ambisjoner om å evaluere og se fram mot ny sesong. Jeg har ikke tenkt å gi meg, fastslår han.

Satser på OL-sprinten

Det ligger allerede an til at OL-sprinte i Pyeongchang blir det store målet neste vinter.

– Men jeg har også mål om å ta flere steg i distanse. Så jeg skal trene bra og gjøre ting riktig, og så får vi se. Men at ting går så på skinner som i år, det kan man kanskje ikke vente i ti år på rad.

Hvor langt han har kommet i distanse, får vi svaret på i løpet av helga. Klæbo er en av favorittene til å kjempe om sammenlagtseier i minitouren i Canada.

 • Sindre Bjørnestad Skar, som er romkamerat med Klæbo i Quebec, ble nummer tre i sprintverdenscupen. Fjorårsvinner Federico Pellegrino kom på andreplass.
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Tøff EM-kvalifisering for U21-gutta

  Norges U21-landslag i fotball møter blant andre Portugal og Nederland i kvalifiseringen til EM-sluttspillet i 2021. Det ble klart etter trekningen i Sveits tirsdag. Norge skal også møte Hviterussland, Kypros og Gibraltar. Norge var seedet på nivå tre.

  Morten Thorsby
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Christiansen med nest beste tid

  Henrik Christiansen svømte inn til nest beste tid under de innledende forsøksheatene på 400 meter fri under VM kortbane i Kina. Nordmannen svømte inn til tiden 3.38.04. Han ble kun slått av Danas Rapsys fra Litauen. Finalene skal svømmes kl 12 og sendes på NRK1 og på nett.

  – Jeg har trent godt og dette var en bekreftelse på at det sitter, sier han.

  Ingen av de andre norske deltagerne greide å kvalifisere seg til tirsdagens finaler.

  Henrik
  Foto: Francois Xavier Marit / AFP
 • Rangers gikk på en smell

  Det ble blåmandag i Florida for New York Rangers, som tapte 3–6 borte mot Tampa Bay Lightning. Mats Zuccarello var ikke på isen. Han har vært ut og inn av laget med lyskeproblemer den siste tiden, og måtte stå over også mot Tampa Bay.

  NHL: New York Rangers at Tampa Bay Lightning
  Foto: Kim Klement / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
VM svømming kortbane
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
EM håndball kvinner: Spania - Romania
EM håndball kvinner: Nederland - Norge