NRK Meny
Normal

Kometen nekter å flytte ut: – De må bare tåle at jeg er der

QUEBEC (NRK): Tidenes yngste verdenscupvinner skal plassere krystallkula på gutterommet. Å flytte hjemmefra er nemlig totalt uaktuelt for Johannes Høsflot Klæbo.

Johannes Høsflot Klæbo og Maiken Caspersen Falla

BEST I VERDEN: Johannes Høsflot Klæbo og Maiken Caspersen Falla var vinterens raskeste langrennsløpere.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Jeg må vel finne en plass til den på gutteromet. Kanskje ikke på nattbordet, men på hylla ovenfor, sier Klæbo til NRK.

20-åringen fra Trondheim har akkurat mottat krystallkula som viser at han har vunnet sprintverdenscupen. Ingen andre har gjort det i sin første seniorsesong før.

Han er historisk. Det takker han blant annet familien for.

– Jeg føler jeg har verdens beste støtteapparat hjemme, så da ser jeg ingen grunn til å flytte, sier han.

– Kan ikke vaske klær

– Hvor er det viktig å bo hjemme?

– Det er viktig for meg å få laget mat, vasket klær og skiftet sengetøy. Alt det der er viktig. Jeg kan jo ikke å vaske klær ennå. Jeg må lære det før jeg skal vurdere å flytte.

– Har du sjekket at de vil ha deg der?

– Hehe, nei. Men det må de bare regne med. De må tåle at jeg er der en liten stund til, smiler Klæbo.

Han måtte ta til takke med en åttendeplass på den avsluttende sprinten i Quebec fredag. I prologen var han suveren, men i heatene skjedde det mye rart under spesielle værforhold.

Golberg: – Helt vilt

Det var uansett mer enn nok til å avgjøre cupen. Og mer enn nok til å skremme konkurrentene. De lurer på hvor det ender.

– Han driver med noe annet enn jeg driver med, erkjenner Pål Golberg.

– Spesielt på skøytesprint har han hevet nivået betraktelig, og det er sykt imponerende. Det er helt vilt. Jeg håper ikke han utvikler seg sånn for hvert år, smiler Golberg.

– Kan du love at du ikke utvikler deg like mye hvert år, Klæbo?

– Jeg kan ikke love noe som helst, men jeg håper å ta steg videre. Dette er så klart det største jeg har gjort i min karriere, sammen med bronsen fra VM, og jeg har ambisjoner om å evaluere og se fram mot ny sesong. Jeg har ikke tenkt å gi meg, fastslår han.

Satser på OL-sprinten

Det ligger allerede an til at OL-sprinte i Pyeongchang blir det store målet neste vinter.

– Men jeg har også mål om å ta flere steg i distanse. Så jeg skal trene bra og gjøre ting riktig, og så får vi se. Men at ting går så på skinner som i år, det kan man kanskje ikke vente i ti år på rad.

Hvor langt han har kommet i distanse, får vi svaret på i løpet av helga. Klæbo er en av favorittene til å kjempe om sammenlagtseier i minitouren i Canada.

 • Sindre Bjørnestad Skar, som er romkamerat med Klæbo i Quebec, ble nummer tre i sprintverdenscupen. Fjorårsvinner Federico Pellegrino kom på andreplass.
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Tilskuersvikt i eliteserien

  Hvis trenden fortsetter går Eliteserien mot sitt laveste tilskuertall på 17 år, skriver VG. Så langt denne sesongen har man gjennomsnittlig mistet 930 tilskuere per kamp sammenlignet med tallene fra forrige sesong.

  Etter at 18 av 30 serierunder er gjennomsnittet 5758. I fjor endte tallet på 6698.

  Fotballpublikum
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • N'Zonzi klar for Roma

  Steven N’Zonzi er klar for Roma. Han kommer fra Sevilla og koster cirka 250 millioner kroner. 29-åringen var med i Frankrikes VM-tropp som tok gull tidligere i sommer. Midtbanemannen har underskrevet en 4-årsavtale.

  SOCCER-WORLDCUP-FINAL/
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters
 • Ajer og Celtic utslått

  Det blir ikke mesterligafotball på Kristoffer Ajer og Celtic i høst. AEK Aten tok seg videre til siste kvalrunde med 3–2 sammenlagt. Grekerne vant 2–1 hjemme tirsdag og klarte 1–1 i Glasgow. Ajer var ikke med til Aten på grunn av karantene.

  Kristoffer Ajer
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live med NM-veka
NM-veka: Skyting, finpistol kvinner
NM-veka
NM-veka: Skyting finpistol, kvinner
NM-veka: X trial, finale for junior og kvinner
NM-veka: X trial
NM-veka: Skating
NM-veka: Skateboard