Kometen nekter å flytte ut: – De må bare tåle at jeg er der

QUEBEC (NRK): Tidenes yngste verdenscupvinner skal plassere krystallkula på gutterommet. Å flytte hjemmefra er nemlig totalt uaktuelt for Johannes Høsflot Klæbo.

Johannes Høsflot Klæbo og Maiken Caspersen Falla

BEST I VERDEN: Johannes Høsflot Klæbo og Maiken Caspersen Falla var vinterens raskeste langrennsløpere.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Jeg må vel finne en plass til den på gutteromet. Kanskje ikke på nattbordet, men på hylla ovenfor, sier Klæbo til NRK.

20-åringen fra Trondheim har akkurat mottat krystallkula som viser at han har vunnet sprintverdenscupen. Ingen andre har gjort det i sin første seniorsesong før.

Han er historisk. Det takker han blant annet familien for.

– Jeg føler jeg har verdens beste støtteapparat hjemme, så da ser jeg ingen grunn til å flytte, sier han.

– Kan ikke vaske klær

– Hvor er det viktig å bo hjemme?

– Det er viktig for meg å få laget mat, vasket klær og skiftet sengetøy. Alt det der er viktig. Jeg kan jo ikke å vaske klær ennå. Jeg må lære det før jeg skal vurdere å flytte.

– Har du sjekket at de vil ha deg der?

– Hehe, nei. Men det må de bare regne med. De må tåle at jeg er der en liten stund til, smiler Klæbo.

Han måtte ta til takke med en åttendeplass på den avsluttende sprinten i Quebec fredag. I prologen var han suveren, men i heatene skjedde det mye rart under spesielle værforhold.

Golberg: – Helt vilt

Det var uansett mer enn nok til å avgjøre cupen. Og mer enn nok til å skremme konkurrentene. De lurer på hvor det ender.

– Han driver med noe annet enn jeg driver med, erkjenner Pål Golberg.

– Spesielt på skøytesprint har han hevet nivået betraktelig, og det er sykt imponerende. Det er helt vilt. Jeg håper ikke han utvikler seg sånn for hvert år, smiler Golberg.

– Kan du love at du ikke utvikler deg like mye hvert år, Klæbo?

– Jeg kan ikke love noe som helst, men jeg håper å ta steg videre. Dette er så klart det største jeg har gjort i min karriere, sammen med bronsen fra VM, og jeg har ambisjoner om å evaluere og se fram mot ny sesong. Jeg har ikke tenkt å gi meg, fastslår han.

Satser på OL-sprinten

Det ligger allerede an til at OL-sprinte i Pyeongchang blir det store målet neste vinter.

– Men jeg har også mål om å ta flere steg i distanse. Så jeg skal trene bra og gjøre ting riktig, og så får vi se. Men at ting går så på skinner som i år, det kan man kanskje ikke vente i ti år på rad.

Hvor langt han har kommet i distanse, får vi svaret på i løpet av helga. Klæbo er en av favorittene til å kjempe om sammenlagtseier i minitouren i Canada.

 • Sindre Bjørnestad Skar, som er romkamerat med Klæbo i Quebec, ble nummer tre i sprintverdenscupen. Fjorårsvinner Federico Pellegrino kom på andreplass.
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Vant gull i karate under ungdoms-OL

  Annika Sælid (17) fra Sentrum Kampsportklubb i Sarpsborg vant torsdag gull i kvinnenes +59-kilosklasse under ungdoms-OL i Buenos Aires.

  Hun vant alle sine tre innledende gruppekamper.

  Annika Sælid
  Foto: Pøbel Film
 • Jacob Noer scora to i sterk siger

  Lillehammer Ishockey tok ein sterk siger over Manglerud Star torsdag. Fjorårets «Get Rookie of the Year» Jacob Lundell Noer scora to av Lillehammers mål.

  NM Ishockey 4. Semifinale: Lillehammer - Sparta (5-1)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Kloster Aasen skal vurdere søkere

  Det norske IOC-medlemmet Kristin Kloster Aasen har fått plass i evalueringskomiteen som skal vurdere kandidatene til vinter-OL i 2026. Calgary i Canada, italienske Milano/Cortina d'Ampezzo og Stockholm i Sverige er søkerbyene.

  Visepresident i Norges Idrettsforbund Kristin Kloster Aasen under et åpent møte i idrettsstyret på Olympiatoppen torsdag ettermiddag.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal