Hopp til innhold

Kometen nekter å flytte ut: – De må bare tåle at jeg er der

QUEBEC (NRK): Tidenes yngste verdenscupvinner skal plassere krystallkula på gutterommet. Å flytte hjemmefra er nemlig totalt uaktuelt for Johannes Høsflot Klæbo.

Johannes Høsflot Klæbo og Maiken Caspersen Falla

BEST I VERDEN: Johannes Høsflot Klæbo og Maiken Caspersen Falla var vinterens raskeste langrennsløpere.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Jeg må vel finne en plass til den på gutteromet. Kanskje ikke på nattbordet, men på hylla ovenfor, sier Klæbo til NRK.

20-åringen fra Trondheim har akkurat mottat krystallkula som viser at han har vunnet sprintverdenscupen. Ingen andre har gjort det i sin første seniorsesong før.

Han er historisk. Det takker han blant annet familien for.

– Jeg føler jeg har verdens beste støtteapparat hjemme, så da ser jeg ingen grunn til å flytte, sier han.

– Kan ikke vaske klær

– Hvor er det viktig å bo hjemme?

– Det er viktig for meg å få laget mat, vasket klær og skiftet sengetøy. Alt det der er viktig. Jeg kan jo ikke å vaske klær ennå. Jeg må lære det før jeg skal vurdere å flytte.

– Har du sjekket at de vil ha deg der?

– Hehe, nei. Men det må de bare regne med. De må tåle at jeg er der en liten stund til, smiler Klæbo.

Han måtte ta til takke med en åttendeplass på den avsluttende sprinten i Quebec fredag. I prologen var han suveren, men i heatene skjedde det mye rart under spesielle værforhold.

Golberg: – Helt vilt

Det var uansett mer enn nok til å avgjøre cupen. Og mer enn nok til å skremme konkurrentene. De lurer på hvor det ender.

– Han driver med noe annet enn jeg driver med, erkjenner Pål Golberg.

– Spesielt på skøytesprint har han hevet nivået betraktelig, og det er sykt imponerende. Det er helt vilt. Jeg håper ikke han utvikler seg sånn for hvert år, smiler Golberg.

– Kan du love at du ikke utvikler deg like mye hvert år, Klæbo?

– Jeg kan ikke love noe som helst, men jeg håper å ta steg videre. Dette er så klart det største jeg har gjort i min karriere, sammen med bronsen fra VM, og jeg har ambisjoner om å evaluere og se fram mot ny sesong. Jeg har ikke tenkt å gi meg, fastslår han.

Satser på OL-sprinten

Det ligger allerede an til at OL-sprinte i Pyeongchang blir det store målet neste vinter.

– Men jeg har også mål om å ta flere steg i distanse. Så jeg skal trene bra og gjøre ting riktig, og så får vi se. Men at ting går så på skinner som i år, det kan man kanskje ikke vente i ti år på rad.

Hvor langt han har kommet i distanse, får vi svaret på i løpet av helga. Klæbo er en av favorittene til å kjempe om sammenlagtseier i minitouren i Canada.

  • Sindre Bjørnestad Skar, som er romkamerat med Klæbo i Quebec, ble nummer tre i sprintverdenscupen. Fjorårsvinner Federico Pellegrino kom på andreplass.
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Skaslien og Nedregotten til semifinale i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten knuste Spania 9-3 og vant med det gruppen i VM i parcurling.

    Det betyr at de går direkte videre til semifinalen. Sveits, som lå likt med Norge før sist gruppespillskamp, tapte 7-8 for Japan.

    Den norske duoen endte som eneste par med sju seire på ni kamper.

    Estland ble nummer tre i gruppen og skal sammen med Sveits ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B, som fortsatt har én kamp igjen å spille.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Curling - Mixed Doubles Round Robin Session 13 - Switzerland v Norway
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters
  • Ruud møter serber i Madrid

    Tennisstjernen Casper Ruud skal bryne seg på Miomir Kecmanovic i den 2. runden i storturneringen i Madrid. Serberen har vunnet flest kamper mellom de to.

    Torsdag ettermiddag vant Kecmanovic 1. runde mot kinesiske Zhang Zhizhen. Kampen var over på en drøy time og endte med sifrene 6-3, 6-2.

    Ruud har walkover til 2. runde i turneringen, der han møter Kecmanovic fredag.

    Kecmanovic vant de to første kampene mot Ruud på ATP-nivå. Det var riktig nok tilbake i 2019. Mye har skjedd for Ruud siden den gang, og i fjor ble Kecmanovic slått i finalen i Estoril.

    Italieneren Jannik Sinner venter for Ruud i en eventuell kvartfinale i den spanske hovedstaden. (NTB)

    Miomir Kecmanovic
    Foto: Denis Balibouse / Reuters
  • Spanske myndigheter griper inn – skal «overvåke» landets fotballforbund

    Spanias fotballforbund har havnet under lupen til den spanske regjeringen som følge av flere skandaler det siste året.

    Forbundet skal de neste månedene «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD).

    – Regjeringen vedtok denne avgjørelsen for å rette opp i den alvorlige situasjonen RFEF er i, slik at forbundet kan fornye seg under stabile forhold, står det i en melding fra CSD.

    Idrettsrådet har tette bånd til Spanias idrettsdepartement.

    Det har stormet rundt landets fotballforbund siden det mye omtalte kysset på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Da ble nybakt verdensmester Jenni Hermoso kysset på munnen av Spanias daværende fotballpresident Luis Rubiales.

    Senere trakk Rubiales seg fra vervet på grunn av bråket som fulgte, men ro i RFEF ble det ikke.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon. (NTB)

    Soccer Spain Rubiales
    Foto: Manu Fernandez / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal