Klæbo mener Northug dro monsterbløff om formen

BEITOSTØLEN (NRK) Det var ikke måte på hvor mye Petter Northug (32) snakket ned sin egen form for bare to dager siden. Men med fasiten i hånd, mener Johannes Høsflot Klæbo (22) at alt var et spill.

Petter Northug

OVERRASKET: Petter Northug viste bedre form på Beitostølen fredag enn det mange trodde på forhånd.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Klæbo åpner med å si at dagens Northug-prestasjon på den 15 kilometer lange klassiske intervallstarten så absolutt viser at det er håp for lagkompisen når man ser på fredagens resultatliste til slutt.

– Han viser jo her at han ikke er i så dårlig form. Han bløffa. En monsterbløff, sier Klæbo til NRK.

22-åringen viser til at Northug snakket ned formen sin voldsomt under mediedagen onsdag. Han mente konkurransehelgen på Beitostølen kom til å bli nitrist for egen del. Han trodde til og med en VM-plass, selv om det ligger flere måneder frem i tid, skulle bli vanskelig.

Northugs totale avskriving av seg selv skyldtes at han har fått gjort en altfor dårlig treningsjobb på grunn av en rekke avbrekk gjennom sommeren og høsten.

Men da han endelig skulle stille til konkurranse fredag, ble flere i den norske langrennseliten positivt overrasket. 32-åringen ble disket på grunn av skøytetak, men gikk likevel inn på tiden 38.26,2.

Det var to minutter og 17 sekunder bak vinner Didrik Tønseth og hadde holdt til en 20. plass.

– Ikke så langt unna

Northug ville selv ikke si noe mer enn at «det var bedre enn forventet og selv om det ikke gikk, så var det ikke så verst».

– Det er mer enn godkjent etter den høsten han har hatt. Han skal være fornøyd med det slik han snakket seg ned her om dagen, sier Martin Johnsrud Sundby, som selv ble nummer fire.

Landslagssjef Vidar Løfshus sier at han «faktisk var overrasket».

– Han gikk greit på ski og farten på løpet hans var overraskende. Han er ikke så langt unna de aller beste. Får han gjort de riktige tingene frem til over jul, kan det hende vi får se litt av gammel storhet igjen, sier Løfshus.

Tok skøytetak ut fra start

Tror på kvantesprang

Allroundtrener Eirik Myhr Nossum er mannen som tar ut lag til distanserenn denne vinteren og fikk av NRK spørsmål om Northugs plassering og tid var bedre enn han hadde trodd.

– Utifra den pessimistiske holdningen for noen dager siden, skulle man tro at han så vidt skulle «krøke» seg i mål. Du gjør ganske mye mer enn det når du blir nummer 20 her, sier han.

– Gjør det deg optimistisk?

– Jeg har ikke stått her og vært pessimistisk på hans vegne. Men skal han på nivået og kjempe om edelt metall i Seefeld i februar, så krevet det kontinuitet i treningen fremover.

– Men er det mulig å ta inn det, over to minutter på Didrik?

– Det er alltid mulig. Det fordrer at han får lagt ned god trening fremover. Du ser hvem han konkurrerer mot. Han er avhengig av å komme opp på det nivået der, sier Nossum.

Siste nytt

 • Seier for FCK i mesterligakvaliken

  Ståle Solbakkens FC København har én fot i neste runde i mesterligakvalifiseringen etter at de tirsdag kveld vant 2-0 borte mot walisiske The New Saints.

  Dermed må det en kollaps til i Parken neste uke om Solbakken & co. ikke skal ta seg videre.

  Solbakken
  Foto: Jens Nørgaard Larsen / NTB scanpix
 • Russisk proffbokser døde etter kamp

  Maksim Dadasjev (28) døde av skadene han pådro seg under proffkampen mot Subriel Matias fredag. Bokseren kastet inn håndkleet etter elleve av tolv runder i boksestevnet i Maryland, USA. Russeren ble så kjørt til sykehus. Legene konstaterte at hjernen hans hadde hovnet opp og forsøke å operere ham, men livet sto ikke til å redde.

  Dadashev
  Foto: Steve Marcus / AFP
 • Sarpsborg-keeper solgt

  Sarpsborg 08s russiske keeper Aleksandr Vasjutin er solgt til Zenit St. Petersburg. Det bekrefter klubbene tirsdag kveld. 24 år gamle Vasjutin kom til Sarpsborg fra finske Lahti i fjor sommer.

  Eliteserien fotball, menn (15. Runde): Stabæk - Sarpsborg 08 (3-3)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal