Hopp til innhold

Klæbo slet med å komme seg opp av senga – så smadret han konkurrentene

DRAMMEN (NRK): Etter lørdagens Kollen-femmil har Johannes Høsflot Klæbo (22) vært så støl at selv å gå på do har vært problematisk. Likevel vant han og tok tilbake ledelsen i verdenscupen.

sprint

OVERLEGEN: Her spurter Klæbo inn til seier i Drammen.

– Jeg vært utrolig støl. Det har vært vondt å stå opp av senga om dagene, men i dag kjentes det greit ut da jeg våknet, sier Klæbo til NRK etter å ha lekt seg inn til seier.

Søndag og mandag slet han litt med å se for seg hvordan det skulle være mulig.

– Jeg var ikke høy i hatten. Alle vet hvordan det er å ha trent har styrketrening. Da vet man at det er vondt å sette seg på do og det som er, men heldigvis gikk det over. Det er verst på dag to, og så ganske bra på dag tre, sier han.

Ingen klarte nemlig å hamle opp med Klæbo i finalen i Drammen. Klæbo fikk en stor luke allerede etter den første bakken. Inn på oppløpet hadde ingen sjans mot nordmannen, som gikk inn til en overlegen seier.

– Det var egentlig som forventet at han skulle klemme til der, og jeg er så imponert over den nye kongen i Drammen, sier en lattermild Brandsdal, som tok andreplassen.

Verdenscup langrenn sprint klassisk menn

RIVAL: Aleksandr Bolsjunov mistet den gule trøya til Klæbo.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Tilbake i gult

De 100 poengene var naturligvis ekstremt viktig i Klæbos kamp om å vinne verdenscupen sammenlagt for andre år på rad.

Russiske Aleksandr Bolsjunov tok over den gule trøya med seieren på femmila i Holmenkollen, og kanskje betalte han en høyere pris for det løpet enn Klæbo.

I hvert fall røk Bolsjunov ut i kvartfinalen i Drammen, og dermed tok Klæbo tilbake ledelsen.

Før de to siste verdenscuphelgene i Falun og Quebec, leder Klæbo med 31 poeng. Det er alt annet enn en sikker ledelse når det fortsatt er 550 poeng igjen å kjempe om.

– Blir brutalt

– Man har selvfølgelig ikke lyst til å gi den fra seg, men det kommer til å bli brutalt igjen i Falun til helga. Bolsjunov viser igjen i dag at han er i form, påpeker Klæbo.

– For min del blir det viktig å gå fort i de sprintene som er igjen, og så er det rett og slett den som har dagen de neste to ukene som vinner, konstaterer han.

Med tirsdagens seier i Drammen tok Klæbo også et langt steg mot å vinne sprintcupen for tredje året på rad. Han leder med 145 poeng på Federico Pellegrino når det er 150 poeng igjen å kjempe om.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal