NRK Meny
Normal

Fra «juleferie» til NM-gull: – Kunne gått alle veier

Johannes Høsflot Klæbo fortsetter å vise enorm form med nok en seier. Men før start var stjerneskuddet langt fra sikker på sin egen form.

Klæbo fra NM-sprint på Gåsbu

SEIER: Klæbo tok NM-gullet på Gåsbu.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Etter seieren i Toblach midt i desember tok Johannes Høsflot Klæbo en lang juleferie, da han sto over Tour de Ski. Under den klassiske sprinten på NM på Gåsbu viste han seg nok en gang frem med en maktdemonstrasjon. At formen vedvarer ser han på som en betryggelse.

– Det har vært lenge siden jeg har gått skirenn, og jeg føler jeg har vært borte lenge, så å være tilbake og vise at jeg kan gå fort på ski er en betryggelse med tanke på det som skal skje fremover, sier han, og fortsetter:

–Jeg var litt usikker før start, så dette kunne gått alle veier, men når man får en så god prolog og en så god start smaker det godt.

Årets store stjerneskudd i langrennsverdenen tok seg enkelt videre fra både kvart- og semifinale, før han rykket i finalen. Det ble store avstander, og trønderen kunne enkelt gli inn til seier.

– Jeg vet de er sterke på et oppløp, så da ønsket jeg å komme inn alene, så jeg slapp å spurte, sier Klæbo til NRK.

Golberg skuffet

I kvartfinalen var det Klæbo og Brandsdal som så sterkest ut, og begge to kunne spare krefter før semifinalene.

Pål Golberg tok tiden til hjelp, da han gikk videre som« lucky loser», men gikk noe overraskende ut i semifinalen. Golberg, som er en av dem som håper på OL-plass, viste ikke kjempeform på NM-sprinten.

Sølvet gikk til Brandsdal, mens Kasper Stadaas kom inn som nummer tre. Stadaas ble senere disket av juryen, noe som betyr at Fredrik Riseth står igjen med bronsemedaljen.

Usikker på OL-plass

Brandsdal er en av favorittene til å få en sprintplass i OL, ved siden av Klæbo, og med dagens sølv skriver han seg inn i toppen av diskusjonen før uttaket finner sted.

– Jeg er veldig godt fornøyd, og det kjentes godt ut i dag. Men Klæbo er i en egen klasse, sier Brandsdal til NRK.

Den potensielle OL-plassen tørr ikke Kjelsås-løperen spekulere i.

– Det er steintøft og jeg er glad det ikke er jeg som skal ta ut laget. Vi må fokusere på å gjøre vårt beste på alle mulighetene vi får, og mer enn det skal jeg ikke fylle hodet mitt med i hvert fall, sier han.

I finalen var det derimot fullstendig knockout fra Klæbo, som befester sin posisjon som Norges beste sprinter.

Resultatet viser at Klæbo har trent godt mens flere av konkurrentene har gått Tour de Ski, og at han er i god rute før OL, som begynner 8. februar.

Siste nytt

 • Rosenborg vant årets første kamp

  Rosenborg slo 3.divisjonslaget Kolstad 4-1 i en treningskamp. Erik Botheim og Erlend Sørhøy scoret hvert sitt mål, mens Andreas Helmersen scoret tre.

  Laster Twitter-innhold
 • Walcott klar for Everton

  Theo Walcott (28) går fra Arsenal til Everton. Han har signert en avtale som strekker seg til juni 2021.

  – Jeg ønsker å ta klubben til et nytt nivå, sa Walcott da han ble presentert for de blåkledde.

  Arsenal's Theo Walcott
  Foto: Alastair Grant / AP
 • Carlsen-remis mot Kramnik

  Magnus Carlsen sto svakt, men reddet til slutt remis mot Vladimir Kramnik i Wijk aan Zee onsdag kveld. Spillerne ble enige om remis etter 63 trekk.

  Carlsen har en seier og fire remis etter fem runder.

  Magnus Carlsen, VM lynsjakk
  Foto: Christian Kråkenes / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal