NRK Meny
Normal

Fra «juleferie» til NM-gull: – Kunne gått alle veier

Johannes Høsflot Klæbo fortsetter å vise enorm form med nok en seier. Men før start var stjerneskuddet langt fra sikker på sin egen form.

Klæbo fra NM-sprint på Gåsbu

SEIER: Klæbo tok NM-gullet på Gåsbu.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Etter seieren i Toblach midt i desember tok Johannes Høsflot Klæbo en lang juleferie, da han sto over Tour de Ski. Under den klassiske sprinten på NM på Gåsbu viste han seg nok en gang frem med en maktdemonstrasjon. At formen vedvarer ser han på som en betryggelse.

– Det har vært lenge siden jeg har gått skirenn, og jeg føler jeg har vært borte lenge, så å være tilbake og vise at jeg kan gå fort på ski er en betryggelse med tanke på det som skal skje fremover, sier han, og fortsetter:

–Jeg var litt usikker før start, så dette kunne gått alle veier, men når man får en så god prolog og en så god start smaker det godt.

Årets store stjerneskudd i langrennsverdenen tok seg enkelt videre fra både kvart- og semifinale, før han rykket i finalen. Det ble store avstander, og trønderen kunne enkelt gli inn til seier.

– Jeg vet de er sterke på et oppløp, så da ønsket jeg å komme inn alene, så jeg slapp å spurte, sier Klæbo til NRK.

Golberg skuffet

I kvartfinalen var det Klæbo og Brandsdal som så sterkest ut, og begge to kunne spare krefter før semifinalene.

Pål Golberg tok tiden til hjelp, da han gikk videre som« lucky loser», men gikk noe overraskende ut i semifinalen. Golberg, som er en av dem som håper på OL-plass, viste ikke kjempeform på NM-sprinten.

Sølvet gikk til Brandsdal, mens Kasper Stadaas kom inn som nummer tre. Stadaas ble senere disket av juryen, noe som betyr at Fredrik Riseth står igjen med bronsemedaljen.

Usikker på OL-plass

Brandsdal er en av favorittene til å få en sprintplass i OL, ved siden av Klæbo, og med dagens sølv skriver han seg inn i toppen av diskusjonen før uttaket finner sted.

– Jeg er veldig godt fornøyd, og det kjentes godt ut i dag. Men Klæbo er i en egen klasse, sier Brandsdal til NRK.

Den potensielle OL-plassen tørr ikke Kjelsås-løperen spekulere i.

– Det er steintøft og jeg er glad det ikke er jeg som skal ta ut laget. Vi må fokusere på å gjøre vårt beste på alle mulighetene vi får, og mer enn det skal jeg ikke fylle hodet mitt med i hvert fall, sier han.

I finalen var det derimot fullstendig knockout fra Klæbo, som befester sin posisjon som Norges beste sprinter.

Resultatet viser at Klæbo har trent godt mens flere av konkurrentene har gått Tour de Ski, og at han er i god rute før OL, som begynner 8. februar.

Siste nytt

 • Bastiansen sikret Frisk-seier

  Frisk Asker slo Storhamar 4–3 i den tredje NM-semifinalen mandag. De reduserte dermed til 1–2 i kamper.

  Kampen sto 3–3 etter full tid, og kampen gikk til forlengning. Der stupte Anders Bastiansen fram på en retur og sikret Frisk Asker-seier.

  Storhamar og Frisk Asker spilte i dag semifinale tre av syv kamper. Det var uhyre jevnt og kampen måtte til slutt avgjøres på første mål vinner. Storhamars Eirik Skadsdammen ble også hedret for sin kamp nummer 900 før start.
 • Thoresen-assist da SKA slo tilbake

  Patrick Thoresen var nest sist på 2-0-målet da SKA St. Petersburg vant 2–0 borte mot Lokomotiv Jaroslavl i KHL-sluttspillet mandag.

  SKA leder nå 2–1 i kvartfinaleserien som spilles best av syv kamper.

  Patrick Thoresen
  Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
 • Seier for Tromsø

  Tromsø slo byrivalen Tromsdalen 2–0 i en treningskamp mandag ettermiddag. Tromsøs kamp mot Strømsgodset ble avlyst grunnet snøvær søndag, men mandag var det gode spilleforhold på Alfheim.

  Slobodan Vuk og Mushaga Bakenga scoret for TIL.

  Eliteserien fotball 2017. Tromsø - Odd BK.
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal