NRK Meny
Normal

Klæbo måtte vekkes for å møte kronprinsen

PYEONGCHANG (NRK): Det første Johannes Høsflot Klæbo gjorde på sin første morgen som olympisk mester, var å ta imot storfint besøk av en dypt imponert kronprins Haakon.

Johannes Høsflot Klæbo og kronprins Haakon

GLADE GUTTER: Johannes Høsflot Klæbo og kronprins Haakon har grunn til å smile for OL-innsatsen så langt.

Restene av seiersfesten var fortsatt godt synlig da kronprins Haakon ankom utøverhotellet der de norske langrennsløperne og skiskytterne bor i Pyeongchang.

Kanskje ikke så rart, for da kronprinsen og hans følge troppet opp til frokost klokka ni, var det mindre enn åtte timer siden media forlot kakefesten til ære for sølvjenta Maiken Caspersen Falla og gullgutten Johannes Høsflot Klæbo.

– Ekstremt imponerende hvordan han løper de bakkene på slutten, det er nesten ikke til å tro, så det var veldig gøy, sier kronprins Haakon til NRK et par timer etter ankomsten.

klæbo gull

OMSVERMET: Johannes Høsflot Klæbo er kongen på langrennsstadion i Pyeongchang.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Audiens hos sprintkongen

Da hadde han først spist frokost med de norske utøverne, vel å merke en frokost der Johannes Høsflot Klæbo glimret med sitt fravær. Etter søvnløse netter med nye nerver, var det ikke dagen for å stå opp grytidlig for Norges ferskeste olympiske mester.

Etter frokosten ventet omvisning i treningsrommet Norge har bygd rett ved hotellet.

Så fikk kronprinsen audiens på rommet hos sprintkongen, før han satte av noen minutter til å fortelle NRK om sine OL-opplevelser.

– Kommer kronprinsen til å trene på Klæbo-teknikken?

– Hahaha, det kommer han nok til å trene mye på. Jeg fikk noen tips nå. Nei da, jeg vet ikke om det er helt for meg, men det er utrolig imponerende å se på når han får det til.

Kronprins Haakon og Marit Bjørgen

KONGELIG BESØK: Mens Johannes Høsflot Klæbo sov, spiste Marit Bjørgen frokost med kronprinsen.

Foto: Henrik Myhr Nielsen / NRK

Unge gullvinnere

– Hva betyr det for lille Norge at vi har 11 medaljer etter bare fire dager?

– Det er imponerende at vi klarer å holde så høyt nivå, at de klarer å prestere i mesterskap sånn som de viser nå, hele laget. Det er veldig gøy å være med på. Så er det imponerende at de klarer å prestere under press på den måten, det er sikkert enda vanskeligere da, sånn som Klæbo eller Maren i hopp, som har store forventninger på foran. Likevel klarer de å stå på toppen og levere så utrolig, sier kronprinsen, som selv var til stede da Klæbo sikret sitt første OL-gull.

Han gleder seg også over at det er tre unge utøvere som har stått for den norske gullfangsten: Johannes Høsflot Klæbo (21), Maren Lundby (23) og Simen Hegstad Krüger (24).

– Det tyder på at det kommer bra mange unge nye talenter fra bredden, og det er viktig, for idrett handler om så mange ting. Dette er toppidrett, men så er det også det å være i fysisk aktivitet og være ute, at vi er aktive, det er kjempeviktig å ha det gøy med idrett. Det er viktig på alle nivåer at man har gleden, da er det lettere å trene og få bedre dager, påpeker kronprins Haakon.

Kan senke skuldrene

Bedre dager blir det nå også for Johannes Høsflot Klæbo, som kan senke skuldrene etter tøffe dager med massivt press.

Han står over fredagens 15 km fristil for å ha batteriene fulladet til lagsprinten og stafetten. Sannsynligvis får han ankermannjobben i begge.

Kronprins Haakon, Else-Marthe Sørlie Lybekk

PÅ OMVISNING: Onsdag morgen fikk kronprins Haakon OL-omvisning av tidligere landslagskaptein i håndball, Else-Marthe Sørlie Lybekk.

Foto: Henrik Myhr Nielsen / NRK

Siste nytt

 • Storseier mot Sverige

  Norge knuste Sverige hele 7-2 i den siste kampen i gruppespillet i curling. Kampen var over allerede etter den sjette omgangen. Norges semifinalesjanser var over allerede tirsdag. Svenskene var allerede klare for semifinale, og hadde lite å spille for.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Singh klar for Sarpsborg

  Den tidligere VIF-profilen Harmeet Singh er tilbake i norsk fotball. Midtbanespilleren signerte i dag en 1,5-årskontrakt med Sarpsborg.

  – Sarpsborg 08 har et lag der alle gir alt for hverandre. Et tøft og robust lag, sier Singh til sarpsborg08.no.

  Harmeet Singh
  Foto: Sarpsborg 08
 • Birkeland går stafetten

  Lars Helge Birkeland går inn på stafettlaget, sammen med brødrene Bø og Emil Hegle Svendsen. Det betyr at Erlend Bjøntegaard er vraket, til tross for at Bjøntegaard blant annet havnet på en kanonsterk femteplass på 10km sprint tidligere i OL.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Skøyter lagtempo
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
OL-profiler: Johannes Høsflot Klæbo