Klæbo måtte vekkes for å møte kronprinsen

PYEONGCHANG (NRK): Det første Johannes Høsflot Klæbo gjorde på sin første morgen som olympisk mester, var å ta imot storfint besøk av en dypt imponert kronprins Haakon.

Johannes Høsflot Klæbo og kronprins Haakon

GLADE GUTTER: Johannes Høsflot Klæbo og kronprins Haakon har grunn til å smile for OL-innsatsen så langt.

Restene av seiersfesten var fortsatt godt synlig da kronprins Haakon ankom utøverhotellet der de norske langrennsløperne og skiskytterne bor i Pyeongchang.

Kanskje ikke så rart, for da kronprinsen og hans følge troppet opp til frokost klokka ni, var det mindre enn åtte timer siden media forlot kakefesten til ære for sølvjenta Maiken Caspersen Falla og gullgutten Johannes Høsflot Klæbo.

– Ekstremt imponerende hvordan han løper de bakkene på slutten, det er nesten ikke til å tro, så det var veldig gøy, sier kronprins Haakon til NRK et par timer etter ankomsten.

klæbo gull

OMSVERMET: Johannes Høsflot Klæbo er kongen på langrennsstadion i Pyeongchang.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Audiens hos sprintkongen

Da hadde han først spist frokost med de norske utøverne, vel å merke en frokost der Johannes Høsflot Klæbo glimret med sitt fravær. Etter søvnløse netter med nye nerver, var det ikke dagen for å stå opp grytidlig for Norges ferskeste olympiske mester.

Etter frokosten ventet omvisning i treningsrommet Norge har bygd rett ved hotellet.

Så fikk kronprinsen audiens på rommet hos sprintkongen, før han satte av noen minutter til å fortelle NRK om sine OL-opplevelser.

– Kommer kronprinsen til å trene på Klæbo-teknikken?

– Hahaha, det kommer han nok til å trene mye på. Jeg fikk noen tips nå. Nei da, jeg vet ikke om det er helt for meg, men det er utrolig imponerende å se på når han får det til.

Kronprins Haakon og Marit Bjørgen

KONGELIG BESØK: Mens Johannes Høsflot Klæbo sov, spiste Marit Bjørgen frokost med kronprinsen.

Foto: Henrik Myhr Nielsen / NRK

Unge gullvinnere

– Hva betyr det for lille Norge at vi har 11 medaljer etter bare fire dager?

– Det er imponerende at vi klarer å holde så høyt nivå, at de klarer å prestere i mesterskap sånn som de viser nå, hele laget. Det er veldig gøy å være med på. Så er det imponerende at de klarer å prestere under press på den måten, det er sikkert enda vanskeligere da, sånn som Klæbo eller Maren i hopp, som har store forventninger på foran. Likevel klarer de å stå på toppen og levere så utrolig, sier kronprinsen, som selv var til stede da Klæbo sikret sitt første OL-gull.

Han gleder seg også over at det er tre unge utøvere som har stått for den norske gullfangsten: Johannes Høsflot Klæbo (21), Maren Lundby (23) og Simen Hegstad Krüger (24).

– Det tyder på at det kommer bra mange unge nye talenter fra bredden, og det er viktig, for idrett handler om så mange ting. Dette er toppidrett, men så er det også det å være i fysisk aktivitet og være ute, at vi er aktive, det er kjempeviktig å ha det gøy med idrett. Det er viktig på alle nivåer at man har gleden, da er det lettere å trene og få bedre dager, påpeker kronprins Haakon.

Kan senke skuldrene

Bedre dager blir det nå også for Johannes Høsflot Klæbo, som kan senke skuldrene etter tøffe dager med massivt press.

Han står over fredagens 15 km fristil for å ha batteriene fulladet til lagsprinten og stafetten. Sannsynligvis får han ankermannjobben i begge.

Kronprins Haakon, Else-Marthe Sørlie Lybekk

PÅ OMVISNING: Onsdag morgen fikk kronprins Haakon OL-omvisning av tidligere landslagskaptein i håndball, Else-Marthe Sørlie Lybekk.

Foto: Henrik Myhr Nielsen / NRK

Siste nytt

 • England gikk fra nedrykk til seier

  Med under et kvarter igjen lå England under 0–1 hjemme mot Kroatia og styrte mot nedrykk i nasjonsligaen. Så dukket Lingard og Kane opp og fikset 2–1. Dermed vant England gruppe 4 i nasjonsligaen foran Spania, mens Kroatia rykker ned til nivå B.

  England Croatia Nations League Soccer
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Ny norsk hoppnedtur i Wisla

  Johann André Forfang ble beste nordmann på 10.-plass under sesongens første individuelle hopprenn. Daniel Andre Tande og Andreas Stjernen kvalifiserte seg ikke til finaleomgangen. Jevgenij Klimov vant rennet, som første russiske vinner noensinne.

  Daniel-Andre Tande
  Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix
 • Andre strake NM-gull for Riiber

  Jarl Magnus Riiber tok helgens andre NM-seier da han også vant 10-kilometeren i kombinert på Beitostølen. Riiber vant også lørdagens 5-kilometer. Jørgen Graabak tok sølvet, mens Magnus Krog kapret bronsen - over 50 sekunder bak Riiber.

  Nasjonal åpning langrenn på Beitostølen.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sjakk: Parti 7
VM sjakk: Parti 7: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 7 Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 7: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 7, Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
Sportsrevyen