Klæbo hyller togtvang og utstyrskutt: – Det går i rett retning

MOLDE (NRK): Norske langrennsstjerner, med Johannes Høsflot Klæbo i spissen, er positive til grønn profil og utgiftsreduksjoner i den nye norsksvenske langrennstouren.

Medietreff Langrenn Menn Elite Sprint & Allround

ØNSKER ENDRINGEN VELKOMMEN: Johannes Høsflot Klæbo vil være blant favorittene i Ski Tour 2020.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Det går i rett retning. Det handler om å tenke på mange ting. Det er en samfunnsutvikling vi skal se på, og for min del tenker jeg det kan være positivt at vi får færre par ski, sier Johannes Høsflot Klæbo.

Tirsdag fortalte NRK om de mange særegenhetene som vil kjennetegne den seks etapper lange skitouren i Sverige og Norge i februar 2020. Blant annet blir det obligatorisk togtransport for utøverne mellom arrangørstedene.

Det blir dessuten innført begrensninger i antall skipar utøverne får bruke i løpet touren. En arbeidsgruppe jobber med å bestemme hvor mange par hver utøver skal få lov å ha med seg.

Verdens beste skiløper sist vinter ønsker utviklingen velkommen.

– Det kan være dyrt å skulle kjøpe langrennsutstyr, og dermed er det viktig at vi på toppnivå også kan klare å kutte litt, fastslår han.

– Likt for alle

Emil Iversen bor i Meråker, der det er målgang for den 37 kilometer lange jaktstarten som bringer utøverne over riksgrensa.

Han kunne dermed bodd hjemme, og bekrefter overfor NRK at det ville han mest sannsynlig gjort – om det altså ikke var for at arrangørene pålegger ham å ta toget fra Åre til start på renndagen.

– Det gjør meg ingenting. Nabotoget går så det suser. Hvis alle må ta toget, så er det jo likt for alle. Det kan være trivelig. Får man komfortsete, kan tog være ganske bra, smiler han.

Etappen til Meråker er identisk med det tradisjonelle Storlirennet, som Iversen har vunnet flere ganger.

Didrik Tønseth

SPENT: Didrik Tønseth mener skibegrensninger og trøndervær kan bli en interessant kombinasjon.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Vil alliere seg med Gislefoss

– Men det vil henge høyere når det er et verdenscuprenn. Får man en verdenscupseier på hjemmebane, så har man kommet langt her i livet, så det vil jeg tenke mye på, erkjenner han.

Didrik Tønseth bor et steinkast fra Granåsen, der de to siste etappene går.

– Det blir spennende å se hvor mange skipar vi får bruke. Får du væromslag på Storlien, kan det bli veldig trå ski i Granåsen hvis vi har få par, konstaterer han.

– Det gjelder å alliere seg med far og sønn Gislefoss, de blir kanskje våre viktigste støttespillere hvis vi må velge par før start, for vi vet alle at i Trøndelag kan det fort bli væromslag, erkjenner Tønseth.

Jo færre skipar, jo mindre forutsigbare konkurranser, konstaterer han.

Siste nytt

 • Juventus sikret ligagullet

  Juventus snudde 0-1 til 2-1 hjemme mot Fiorentina og kunne juble for Serie A-gull, fem kamper før slutt. Ligatittelen er klubbens åttende på rad. Alex Sandro og selvmål av German Pezzella sørget for Juventus-seier. Nikola Milenkovic scoret 0-1-målet.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Luca Bruno / AP
 • Nadal feid av banen i semifinalen

  For første gang siden 2015 får Monte Carlo Masters en annen vinner enn Rafael Nadal. Den spanske gruskongen tapte mot italienske Fabio Fognini i lørdagens semifinale. Fognini tok seg til finalen med settsifrene 6-4, 6-2.

  Monaco Monte Carlo Tennis Masters
  Foto: Claude Paris / AP
 • King brente kjempesjanse

  En upresset Joshua King blåste ballen høyt over mål fra seks meter da et kvarter var spilt mot Fulham. Det viste seg å bli skjebnesvangert for Bournemouth, som tapte seriekampen 0-1. Aleksandar Mitrovic scoret på straffe for Fulham.

  X03810
  Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal