Klæbo hyller togtvang og utstyrskutt: – Det går i rett retning

MOLDE (NRK): Norske langrennsstjerner, med Johannes Høsflot Klæbo i spissen, er positive til grønn profil og utgiftsreduksjoner i den nye norsksvenske langrennstouren.

Medietreff Langrenn Menn Elite Sprint & Allround

ØNSKER ENDRINGEN VELKOMMEN: Johannes Høsflot Klæbo vil være blant favorittene i Ski Tour 2020.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Det går i rett retning. Det handler om å tenke på mange ting. Det er en samfunnsutvikling vi skal se på, og for min del tenker jeg det kan være positivt at vi får færre par ski, sier Johannes Høsflot Klæbo.

Tirsdag fortalte NRK om de mange særegenhetene som vil kjennetegne den seks etapper lange skitouren i Sverige og Norge i februar 2020. Blant annet blir det obligatorisk togtransport for utøverne mellom arrangørstedene.

Det blir dessuten innført begrensninger i antall skipar utøverne får bruke i løpet touren. En arbeidsgruppe jobber med å bestemme hvor mange par hver utøver skal få lov å ha med seg.

Verdens beste skiløper sist vinter ønsker utviklingen velkommen.

– Det kan være dyrt å skulle kjøpe langrennsutstyr, og dermed er det viktig at vi på toppnivå også kan klare å kutte litt, fastslår han.

– Likt for alle

Emil Iversen bor i Meråker, der det er målgang for den 37 kilometer lange jaktstarten som bringer utøverne over riksgrensa.

Han kunne dermed bodd hjemme, og bekrefter overfor NRK at det ville han mest sannsynlig gjort – om det altså ikke var for at arrangørene pålegger ham å ta toget fra Åre til start på renndagen.

– Det gjør meg ingenting. Nabotoget går så det suser. Hvis alle må ta toget, så er det jo likt for alle. Det kan være trivelig. Får man komfortsete, kan tog være ganske bra, smiler han.

Etappen til Meråker er identisk med det tradisjonelle Storlirennet, som Iversen har vunnet flere ganger.

Didrik Tønseth

SPENT: Didrik Tønseth mener skibegrensninger og trøndervær kan bli en interessant kombinasjon.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Vil alliere seg med Gislefoss

– Men det vil henge høyere når det er et verdenscuprenn. Får man en verdenscupseier på hjemmebane, så har man kommet langt her i livet, så det vil jeg tenke mye på, erkjenner han.

Didrik Tønseth bor et steinkast fra Granåsen, der de to siste etappene går.

– Det blir spennende å se hvor mange skipar vi får bruke. Får du væromslag på Storlien, kan det bli veldig trå ski i Granåsen hvis vi har få par, konstaterer han.

– Det gjelder å alliere seg med far og sønn Gislefoss, de blir kanskje våre viktigste støttespillere hvis vi må velge par før start, for vi vet alle at i Trøndelag kan det fort bli væromslag, erkjenner Tønseth.

Jo færre skipar, jo mindre forutsigbare konkurranser, konstaterer han.

Siste nytt

 • Syk Northug isolert

  Petter Northug er blitt syk og bor på et annet hotell enn resten av sprintlandslaget i langrenn i italienske Val Senales, melder TV 2.

  Til NRK sier landslagstrener Monsen at de vil komme med mer informasjon om Northus tilstand i løpet av dagen.

  Northug
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Norge tapte bronsekampen

  Det norske mixed-laget i curling røk knepent 7-8 for Russland i kampen om VM-bronsen lørdag. Medaljen glapp helt på tampen. Canada vant VM-gullet på hjemmebane. Det skjedde etter 6-2-seier over Spania

  Ingvild Skaga
  Foto: Valentin Flauraud / AP
 • Ruud slått ut i semifinalen

  Casper Ruud gnistret tidvis i semifinalen mot australske toppseedede Jordan Thompson i challengerturneringen i Calgary lørdag, men tapte til slutt 2-1. Ruud tapte med settsifrene 7-6, 0-6, 6-7.

  Casper Ruud
  Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportssøndag: med oppdatering fra norsk og internasjonal fotball
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien: Stabæk - Brann