Hopp til innhold

Klæbo om Ustjugovs taktikk: – Jeg skjønte meg ikke på ham

Johannes Høsflot Klæbo fikk nok å bryne seg på mot Sergej Ustjugov på oppløpet. Bare to tideler skilte Klæbo og russeren, og nå stusser Klæbo over russerens plan.

Se den tette spurten her.

Johannes Høsflot Klæbo og Harald Østberg Amundsen kom til dekket bord på ankeretappen, og dermed lå alt i deres hender mot rivalen Russland med Sergej Ustjugov og Ivan Jakimusjkin.

Det hadde Klæbo få problemer med å hamle opp med, selv om Ustjugov var fryktelig nære i spurten.

Nå stiller Klæbo spørsmålstegn over russeren sin opptreden i sporet.

Jeg skjønte meg ikke helt på ham i dag, og jeg skjønte ikke taktikken hans. Han sa jeg skulle gå ut først. Han ser så skummel ut med skjegget sitt, så da var det bare å gå foran, sier Klæbo til NRK.

– Pokerspill

Trønderen forstod rett og slett ikke hva russeren prøvde på, der ute sammen med lagkamerat Jakimusjkin.

Cross-Country Skiing, FIS World Cup, Lillehammer, Men's Relay 4x7,5

FORVIRRET: Johannes Høsflot Klæbo skjønte seg ikke på taktikken til Ustjugov.

Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN

– De begynte å prate russisk. Da han lå bakerst og Jakimusjkin lå først, ropte de mellom hverandre i skogen, og da må jeg si at jeg skjønte lite. Så gikk han fra å først legge seg bakerst, til å ta føringa der det var tungt, og så fortsatte han der det var lett. Det var mange valg jeg ikke skjønte i dag, sier Klæbo videre.

Russernes hovedtrener Marcus Cramer mener at Sergej Ustjugov prøvde å forvirre Klæbo.

– Av og til forstår heller ikke jeg hva han gjør, sier Cramer humoristisk, før han fortsetter:

– Det er en del av spillet. Det er som et pokerspill for ham, og han liker å gjøre det på denne måten. Jeg mener han gjorde alt riktig i dag.

Det stusser Klæbo over.

– Det kan bli litt mye. Du må ha fokus på én ting om gangen. Det var mange greier i dag og jeg ble litt overrasket, sier Klæbo.

Verdenscup i langrenn på Lillehammer

Se vinterstudio her.

Frykter kamp i OL

Man kan likevel si at russerens taktikk fungerte i stor grad. Ustjugov ga kamp til siste slutt, og det gir ekspertene hodebry.

– Jeg ble litt skremt av den avslutningen til Ustjugov, som har vært litt usikker i formen. Det han viser her er at Russland kan matche Norge i en OL-stafett, sier NRKs ekspert Fredrik Aukland.

Selv tar Klæbo tidelene knusende med ro.

– Vi hadde massevis av tideler å gå på, hele to stykk. Det var tett der. Jeg var litt overrasket over at det var så lite oppgått på oppløpet der. Det var som å gå på lim. Det var litt sjokk, men det viktigste var å komme først, sier Klæbo og fortsetter:

– Det er godt å ha de to tidelene i banken. Så da håper jeg han sover litt ekstra dårlig i natt.

Lagkamerat Emil Iversen mener det er særdeles godt å se at Klæbo kan få litt kamp til siste slutt.

– Det var godt å se at han kan se litt menneskelig ut på oppløpet, sier Iversen.

Russisk-norsk duell

Norge stilte med to lag på herrestafetten på Lillehammer, og allerede på første etappen startet den ventede duellen mellom Russland og Norge.

Erik Valnes lå seg tidlig i tet mot russiske Aleksej Tsjervotkin, men det var et samlet felt i store deler av den sju kilometer lange løypa. Pål Golberg gikk førstetappen for Norge 2.

Etter seks kilometer vartet russiske Aleksandr Terentjev opp med et enormt taktskifte. Det tok litt tid før de norske utøverne forstod hva som nettopp hadde skjedd, men både Valnes og Golberg bet seg fast, og holdt rygg inn til veksling.

Iversen slet

Nøkkeletappen kom allerede på andre runde. Da var det duket for en enorm duell mellom Emil Iversen og Aleksandr Bolsjunov. Dessuten var Iivo Niskanen og Martin Nystrøm Nyenget i samme etappe.

Bolsjunov lå seg tidlig i tet, men etter halvgått etappe slapp han teten og trakk seg bakover i feltet for å spare krefter før siste runde.

Landslagstrener Eirik Myhr Nossum ventet en rakett fra Bolsjunov, og den kom. Plutselig satte Bolsjunov inn støtet, og det var bare Niskanen som klarte å henge på.

Over elleve sekunder bak måtte nordmennene ta til takke med inne på tredje veksling.

– Det var fin etappe, men jeg ble kjørt noe voldsomt på slutten. Jeg vet ikke hva som skjedde, men kanskje jeg var litt uoppmerksom. Det var irriterende, sier Iversen til NRK etter etappen.

Verdenscup i langrenn på Lillehammer

KJEMPET: Emil Iversen.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Tettet luken

Lørdagens vinner, Simen Hegstad Krüger, måtte bruke tid på å tette luken under tredje etappe, men den oppgaven klarte han med glans. Hans Christer Holund, for Norge 2, hengte seg på som nummer tre, før han satte inn et enormt «monster»-kjør, som ekspertene kalte det.

Inne på siste veksling var regnskapet i balanse, og alt lå i Johannes Høsflot Klæbo og Harald Østberg Amundsen sine hender.

– Det ble litt som spådd på forhånd. Vi fikk ikke noe store avstander, men det gjør stafetten fryktelig spennende, da, sa Myhr Nossum om hva som skjedde i de tre første etappene.

Siste nytt

  • Vålerenga-spissen slo tilbake i enkel cupseier

    Vålerenga hadde få problemer mot 3.-divisjonsklubben Oppsal og gikk videre til 3. runde i cupen etter 4-0-seier. For Mees Rijks ble det en liten revansj etter helgens utvisning mot Lyn.

    Rijks ble slaktet av egen sportssjef etter sitt røde kort i helgens byderby. Nederlenderen ble utvist på stillingen 1-0 til VIF, og kampen endte til slutt 1-1.

    Torsdag fikk Rijks æren av å score Vålerengas siste i 4-0-seieren mot Oppsal.

    – Det har ikke vært lett de siste dagene siden det røde kårtet. Sånn er spillet. Det har vært en spesiell uke, sier Rijks til TV 2.

    Tidligere i kampen hadde Jones El-Abdellaoui, Vegar Eggen Hedenstad og Aleksander Hammer Kjelsen scoret Vålerengas tre første mål.

    Neste uke får Vålerenga besøk av Tromsø i cupens tredje runde.

    NM i fotball 2024: Oppsal - VIF
    Foto: Cornelius Poppe / NTB
  • Fifa har inngått gigantavtale med saudiarabisk oljeselskap

    Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har signert en kontrakt med oljeselskapet Saudi Aramco ut 2027.

    Den fire år lange avtalen skal innebære at Saudi Aramco blir en Fifa-partner i turneringer som VM for menn i 2026 og VM for kvinner i 2027.

    Noe beløp er ikke kjent, men ifølge nyhetsbyrået AP er det den største avtalen Fifa har inngått med en sponsor om man regner årlig verdi.

    Avtalen har vært ventet siden i fjor høst. Da ble Saudi-Arabia bekreftet som arrangørland til fotball-VM for menn i 2034.

    – Dette partnerskapet vil hjelpe Fifa til å lykkes med å gjennomføre sine flaggskipsturneringer, sier Fifa-president Gianni Infantino i en uttalelse.

    Oljestaten Saudi-Arabia har pumpet inn milliarder inn i idretter over hele verden som golf, fotball, motorsport og kampsport.

    Idrett er ett av satsingsområdene i det regimet kaller «Visjon 2030», en økonomisk plan som skal bygge nye næringer og skape arbeidsplasser. Saudi-Arabia er i en årrekke blitt kritisert for brudd på menneskerettighetene og vært anklaget for å drive med sportsvasking.

    Statseide Aramco eier laget Al-Qadsiah, som leder nivå to i hjemlig liga, og bygger et stadion i byen Dammam hvor det skal spilles kamper i Asian Cup om tre år. Trolig også i VM i 2034.

    – Gjennom dette partnerskapet med Fifa tar vi sikte på å bidra til fotballutvikling og utnytte sportens kraft for å utgjøre en forskjell over hele verden, sier Aramco-president Amin H. Nasser.

    (NTB)

    yxSHGc2NkxA
    Foto: AP
  • Medier: Red Bull-topp forlater laget etter Horner-anklagene

    Flere medier skriver at Adrian Newey, hjernen bak Red Bull-bilen, slutter i Formel 1-laget grunnet misnøye med håndtering av trakassering-anklagene mot Christian Horner.

    Horner ble tidligere i år anklaget av en kvinnelig kollega, men etter en ekstern etterforskning fikk briten fortsette som Red Bull-sjef.

    Nå skal det imidlertid virke som bråket koster laget sin tekniske sjef. Newey har vært i Red Bull siden 2005, men situasjonen med Horner skal ha gjort 65-åringen urorlig.

    Det skriver flere medier torsdag, blant andre BBC, Auto Motor und Sport og Autosport.

    Neweys kontrakt med Red Bull går ut ved utgangen av 2025, men han skal ha fortalt laget at han vil videre allerede nå.

    Den genierklærte briten har blant annet vært koblet til Ferrari.

    Bahrain Grand Prix
    Foto: Hamad I Mohammed / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal