Normal

Dæhlie om Klæbo: – En fart og teknikk jeg aldri har sett før

DAVOS/OSLO (NRK): Johannes Høsflot Klæbo forlenget sin smått utrolige seiersrekke da han vant sprinten i Davos. Etterpå vanket det ros og store ord fra langrennslegenden Bjørn Dæhlie.

Johannes Høsflot Klæbo tar nok en seier med dagens førsteplass i sprint.

Ingen greide å henge på Johannes Høsflot Klæbo denne lørdagen, heller. (Bilder med tillatelse fra TV 2)

Laster innhold, vennligst vent..

– Han har en fart og en teknikk som jeg aldri har sett før, sier en imponert Bjørn Dæhlie etter å ha sett Johannes Høsflot Klæbo knuse konkurrentene - nok en gang.

Sprintseieren i Davos var 21-åringens sjette strake i verdenscupen så langt denne sesongen, og forsterket bare bildet av Klæbo som rimelig uslåelig akkurat nå. Dæhlie var selv ganske så suveren i sin tid som aktiv, men han mener Klæbo overgår det meste.

dæhlie

Bjørn Dæhlie sier han sjelden har sett noen som Klæbo.

Foto: Frode Hansen / VG

– Det verste er at han er like god på distanse, da fellesstart, og sprint. Han er en unik gutt, sier Dæhlie, før han legger til:

– Han har utviklet langrennssporten. Det han er for den nå er helt fantastisk. Jeg tror han kommer til å vinne femmiler også, jeg.

Rykket - igjen

Det var en innbitt Klæbo som vant sprinten i Davos.

21-åringen gikk rett i tet omtrent fra første stavtak i sprintfinalen, og halvveis satte han i gang et rykk. Bare italienske Frederico Pellegrino greide å henge på, men det var bare frem til Klæbo satte inn et nytt padlerykk opp den siste bakken - i etter hvert velkjent stil.

Da fikk Klæbo nok en gang avstanden som til slutt sikret ham seieren.

– Jeg følte meg sterk i finalen, og heldigvis fikk jeg luka jeg trengte. I prologen var det tungt og jeg følte meg fryktelig stiv. Men artig å ta med seg at det endte godt på en høyde som det her, sier Klæbo til NRK.

Switzerland Cross Country World Cup

Klæbo vant foran Pellegrino og russiske Alexander Bolshunov.

Foto: Gian Ehrenzeller / AP

Taklet høyden

Klæbo var på forhånd usikker på hvordan han ville håndtere å konkurrere i mellomhøyden i Davos. Han er nemlig ikke like vant til å være i høyden som en del av de litt mer rutinerte konkurrentene.

Det så imidlertid ikke ut til å påvirke ham særlig, det heller. Klæbo vant prologen, og kontrollerte deretter kvartfinalen, semifinalen og til slutt finalen akkurat som han ville.

– Jeg har vært på Sognefjellet noen år på sommeren, og det er 1400 meter. Det er høyt nok for en gutt som meg, og det er vel den erfaringen jeg har med høyden også, sier Klæbo og smiler.

Klæbo har generelt hatt en vanvittig start på sesongen. Han vant alle tre konkurranser i Ruka, før han vant begge rennene på Lillehammer forrige helg. Tar man med seierene hans på tampen av sesongen i fjor, teller han nå åtte seiere på rad.

Vet ikke hvor mye han går før jul

I herrefinalen var han eneste norske innslag.

Emil Iversen og Håvard Solås Taugbøl ble slått ut i semifinalen, mens Pål Golberg, Sindre Bjørnestad Skar og Sondre Turvoll Fossli alle ble slått ut i kvartfinalen.

Finn Hågen Krogh var uheldig og falt i prologen. Dermed ble det ingen finaler på finnmarkingen.

I kvinnenes finale var det Stina Nilsson som vant foran Maiken Caspersen Falla.

Klæbo får ikke sjansen til å ta syv strake seiere, for han skal stå over søndagens distanserenn - noe som har vært planen hele tiden.

Han vet heller ikke hvor mye mer han kommer til å gå før jul.

– Det har gått på skinner nå i tre uker, så det kan hende det er på tide med en juleferie. Jeg, Arild (Monsen, trener) og morfar skal ta en grundig vurdering på hva jeg skal gå fremover, og om jeg i det hele tatt skal gå noe. Det handler om å være litt fornuftig, sier Klæbo.

– Hva vil du selv aller helst?

– Jeg vil gå skirenn, sier Klæbo og ler.

Siste nytt

 • Norsk junior på 5.-plass i VM

  Den belgiske favoritten Remco Evenepoel var i en klasse for seg i juniorenes temporitt i sykkel-VM tirsdag. Han var 1,24 minutter foran australske Lucas Plapp. Norske Søren Wærenskjold skuffet noe med sin 5.-plass. Han var 1,50 minutter bak vinneren.

  Søren Wærenskjold
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Havnaa med brukket tommel

  Kai Robin Havnaa ble i går operert etter smerter i tommelen under boksetrening. Undersøkelser viste en brukket tommel hos 29-åringen. Opptreningsperioden vil ta flere måneder, og dermed går han glipp av det store stevnet på hjemmebane i Arendal.

  Kai Robin Havnaa
  Foto: Sander Heggheim / NRK
 • Fauske forlenger med Herning-Ikast

  Den danske storklubben Herning-Ikast har forlenget kontrakten med landslagsspilleren Helene Fauske. Den nye avtalen strekker seg fram til 2021.

  21-årige Fauske kom til klubben forrige sesong fra Stabæk.

  Helene Fauske
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
Team Ingebrigtsen