Hopp til innhold

Klæbo fikk tøff kamp: – Gidder ikke å bli slått en gang til i spurt

Johannes Høsflot Klæbo tok sin verdenscupseier nummer 60 da han vant sprinten i Livigno lørdag. På oppløpet ble han satt under press av franske Richard Jouve på oppløpet, men den norske verdenscuplederen holdt unna.

– Jeg tenkte at jeg gidder ikke å bli slått en gang til i spurt, da blir det så mye styr, så vi må komme oss først i mål, sier Klæbo til TV 2, med referanse til sprinten i Davos i desember. Der ble han slått i spurten av Federico Pellegrino.

Klæbo påpeker at Livigno er spesielt, over 500 meter i slak stigning.

– Når man kommer inn der, har man bare lyst til å legge sen ned å skrike, sier han, og legger til:

– Hvis du får det bittelitt så taper du meter med en gang. Men jeg føler jeg klarte å holde trykket hele veien ti mål og det var en god følelse.

Janik Riebli fra Sveits ble nummer tre, og tok med det sin første pallplass i verdenscupen. Pål Golberg ble nummer fire.

Blant kvinnene ble det svensk storeslem. Verdensmester Jonna Sundling vant i sin første verdenscupstart for sesongen.

– Jeg er lettet. Nå kan jeg senke skuldrene. Det er fint å være tilbake, sier Sundling til TV 3.

Deretter fulgte Maja Dahlqvist og Emma Ribom, som for øvrig fikk gult kort for å ha gått finalen uten startnummer.

Siste nytt

 • Dette er neste sesongs landslag i skiskyting

  Norges Skiskytterforbund har tatt ut landslagene for kommende sesong.

  – Uttak er utfordrende, og det skal det være. Det er kamp om plassene på alle landslag, men vi har landet på et oppsett vi er fornøyde med. Vi tror vi har gode sjanser til å hevde oss både i Norge og internasjonalt neste sesong, sier landslagssjef Per Arne Botnan i pressemeldingen.

  Elite kvinner:

  Juni Arnekleiv, Ragnhild Femsteinevik, Maren Hjelmeset Kirkeeide, Karoline Knotten, Ida Lien, Ingrid Landmark Tandrevold.

  Elite menn:

  Filip Fjeld Andersen, Johannes Thingnes Bø,Tarjei Bø, Vetle Sjåstad Christiansen, Johannes Dale, Sturla Holm Lægreid, Sivert Guttorm Bakken.

  Verdenscup skiskyting i Holmenkollen
  Foto: Javad Parsa / NTB
 • Udnes Weng inn til suverent NM-gull

  Tiril Udnes Weng knuste konkurrentene og tok NM-gull på Tolga. Det var Margrethe Bergane som var nærmes, og hun endte med sølv.

  – Det var ikke så spennende, hun gikk veldig fort. Hun var stort sett best, og jeg er godt fornøyd med sølv, sier Bergane til NRK.

  Marte Skaanes imponerte nok en gang, og tok den siste medaljen som tredje best.

  – Motivasjonen er litt bedre enn tidligere. Det er veldig artig å vise at jeg kan gå fort på ski, sier Skaanes.

  Med det har Udnes Weng avsluttet en utrolig sesong, der hun også vant verdenscupen sammenlagt. Hun fikk også med seg to stafettmedaljer fra VM i Planica.

  Udnes Weng tok ledelsen fra start og økte etter hvert forspranget. Midtveis hadde hun en ledelse på over nesten ett minutt ned til Bergane. Det forspranget minsket noe da Bergane satte opp farten med seks kilometer igjen, men Nes-løperen holdt unna og vant.

  Ragnhild Haga kjørte på sin side sitt siste renn. Resultatet ble ikke det store, men hun ble hyllet av lagvenninner da hun krysset målstreken for siste gang som profesjonell langrensløper.

  NM-ski del 2: 30 km klassisk kvinner
 • Hauger tier i Melbourne-kvalifiseringen – starter først i sprintløpet

  Det var realt ruskevær i Melbourne fredag, og banen var svært våt under kvalifiseringen. Det skapte problemer for flere, men Hauger holdt seg unna trøbbel. Dermed starter som nummer én i sprintløpet lørdag, hvor rekkefølgen blant de ti beste blir snudd.

  – Dennis er kjent for å være en kløpper i regnvær. Det har han vært hele karrieren, konstaterte Viaplay-ekspert Atle Gulbrandsen.

  Han starter som nummer ti i hovedløpet. Tidligere fredag ble Hauger nummer tolv på treningen.

  Aurskog-gutten var en tur innom sykehus sist uke med mistanke om blindtarmbetennelse. Etter ultralyd og en CT-undersøkelse ble det besluttet at operasjon ikke var nødvendig, men han mistet verdifull tid til forberedelser foran Melbourne-helgen. (NTB)

  Porsche Festival 2022
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste