NRK Meny
Normal

Klæbo etter sykdommen: – Drømmer om OL-gull i Pyeongchang

Stortalentet Johannes Høsflot Klæbo har slitt med sykdom i sesongoppkjøringen. Nå er han frisk, og klar for å sette i gang forberedelsene til OL-sesongen.

Johannes Høsflot Klæbo

SYK: Johannes Høsflot Klæbo har vært syk i sesongoppkjøringen.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Nå er jeg i gang, og allerede til uke kommer jeg til å kjøre hardøkter. Så jeg er der jeg skal være, sier Klæbo.

NRK møter langrennskometen Johannes Høsflot Klæbo under arrangementet Gatebil på Rudskogen i Indre Østfold. 20-åringen har signert ny sponsoravtale, og får i den forbindelse sitte på med Norges beste drifter, Fredric Aasbø.

Bilen stortalentet får sitte på i har en fart på opp mot 200 kilometer i timen, men så høy fart har det ikke vært på sesongoppkjøringen til Klæbo. Da han våknet opp forkjølet på Sognefjellet i slutten av juni måtte han reise hjem, og kunne ikke trene som normalt.

Klæbo dro på ferie til Kroatia, gikk glipp av to landslagssamlinger, og måtte gjennom medisinske tester før han kunne trene igjen. Nå er han frisk, og ser fremover.

– Jeg har tatt blodprøver og alt er i orden. Så nå er det bare å kjøre på, sier Klæbo, som snakker ut som sykdomsperioden for første gang.

– Jeg er ikke redd for a jeg skal få en ny sykdomsperiode, det kan komme uansett. Og jeg er egentlig fornøyd med at den kom nå. Man må bare stå opp hver dag og kjenne på kroppen, men jeg håper selvfølgelig å få færrest mulig, da, fortsetter han.

Klæbo på Rudskogen

HØY FART: Johannes Høsflot Klæbo fikk sitte på med Norges beste drifter på Rudskogen under Gatebil. Foto: Ida Høidalen/NRK.

Drømmer om OL-gull

20-åringen slo gjennom med et brak forrige sesong. Han startet sesongen med å vinne sprinten på Beitostølen, og tok bronse på VM-sprinten i Lahti. Da antydet han at han var skuffet over at det kun ble bronse.

Johannes Høsflot Klæbo

GJENNOMBRUDDET: Johannes Høsflot Klæbo slo gjennom da han vant sprinten på Beitostølen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Nå er talentet i gang med forberedelsene til en ny sesong, og sykdomsperioden til tross – drømmen er å stå øverst på pallen under lekene i Pyeongchang.

– Jeg trenger ikke legge skjul på at drømmen er å ta OL-gull. Men det er ganske mye som må klaffe før den tid om det skal skje, sier langrennskometen.

Klæbo ser for seg at han skal gå sprinten og lagsprinten under OL om han blir med i troppen. Men han legger heller ikke skjul på at han ønsker å ta steg på distanse denne sesongen.

– Jeg har ikke lyst til å gi fra meg noen plass gratis på distanse heller, forteller han.

Tatt ut på sprintlandslaget

Gjennombruddet forrige sesong førte til en plass på sprintlandslaget, og dette blir dermed Klæbos første sesong på et seniorlandslag.

Før uttaket antydet Klæbo at han ønsket en plass på allround-landslaget, men 20-åringen er fornøyd med sin nye treningshverdag.

– Det er en fin gjeng, og jeg trives godt. Gutta er sterke, og jeg føler jeg har kommet rett. Jeg tror vi skal få til mye sammen, sier han.

 • Se video av Klæbos unike sprintteknikk under:
Johannes Sjøflot Klæbo løper opp motbakkene.

Siste nytt

 • Ny dato for utsatte kamper

  Norges Fotballforbund har berammet de utsatte kampene i Eliteserien. Sandefjord - Ranheim og Tromsø - Strømsgodset spilles 11. april kl. 18.30. Ranheim - Brann og Stabæk - Start spilles 25. april kl. 18.30, mens Mesterfinalen går 26. april.

  Eliteserien fotball 2018. Tromsø-Strømsgodset
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Fossli vant Kulåssprinten

  Sondre Turvoll Fossli (24) vant Kulåssprinten i Sarpsborg tirsdag kveld. Rennet foregikk i klassisk stil. Aleksander Dyrberg Ek kom på andreplass, foran Emil Iversen. OL-konge og verdenscupvinner Johannes Høsflot Klæbo røk ut i kvartfinalen. Maiken Caspersen Falla vant i kvinneklassen, foran Ingvild Flugstad Østberg og Kristine Stavås Skistad.

  Sondre Turvoll Fossli
  Foto: Morten W. Røkeberg / NRK
 • Tre Toppseriekamper utsatt

  Kampen mellom Avaldsnes og Stabæk i serieåpningen i Toppserien i fotball er utsatt på grunn av utfordrende baneforhold. Det samme gjelder kampene Avaldsnes–Klepp og Kolbotn–Røa i runde to, skriver NTB.

  Avaldsnes
  Foto: Pål Berg Mortensen / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal