NRK Meny
Normal

Klæbo etter sykdommen: – Drømmer om OL-gull i Pyeongchang

Stortalentet Johannes Høsflot Klæbo har slitt med sykdom i sesongoppkjøringen. Nå er han frisk, og klar for å sette i gang forberedelsene til OL-sesongen.

Johannes Høsflot Klæbo

SYK: Johannes Høsflot Klæbo har vært syk i sesongoppkjøringen.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Nå er jeg i gang, og allerede til uke kommer jeg til å kjøre hardøkter. Så jeg er der jeg skal være, sier Klæbo.

NRK møter langrennskometen Johannes Høsflot Klæbo under arrangementet Gatebil på Rudskogen i Indre Østfold. 20-åringen har signert ny sponsoravtale, og får i den forbindelse sitte på med Norges beste drifter, Fredric Aasbø.

Bilen stortalentet får sitte på i har en fart på opp mot 200 kilometer i timen, men så høy fart har det ikke vært på sesongoppkjøringen til Klæbo. Da han våknet opp forkjølet på Sognefjellet i slutten av juni måtte han reise hjem, og kunne ikke trene som normalt.

Klæbo dro på ferie til Kroatia, gikk glipp av to landslagssamlinger, og måtte gjennom medisinske tester før han kunne trene igjen. Nå er han frisk, og ser fremover.

– Jeg har tatt blodprøver og alt er i orden. Så nå er det bare å kjøre på, sier Klæbo, som snakker ut som sykdomsperioden for første gang.

– Jeg er ikke redd for a jeg skal få en ny sykdomsperiode, det kan komme uansett. Og jeg er egentlig fornøyd med at den kom nå. Man må bare stå opp hver dag og kjenne på kroppen, men jeg håper selvfølgelig å få færrest mulig, da, fortsetter han.

Klæbo på Rudskogen

HØY FART: Johannes Høsflot Klæbo fikk sitte på med Norges beste drifter på Rudskogen under Gatebil. Foto: Ida Høidalen/NRK.

Drømmer om OL-gull

20-åringen slo gjennom med et brak forrige sesong. Han startet sesongen med å vinne sprinten på Beitostølen, og tok bronse på VM-sprinten i Lahti. Da antydet han at han var skuffet over at det kun ble bronse.

Johannes Høsflot Klæbo

GJENNOMBRUDDET: Johannes Høsflot Klæbo slo gjennom da han vant sprinten på Beitostølen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Nå er talentet i gang med forberedelsene til en ny sesong, og sykdomsperioden til tross – drømmen er å stå øverst på pallen under lekene i Pyeongchang.

– Jeg trenger ikke legge skjul på at drømmen er å ta OL-gull. Men det er ganske mye som må klaffe før den tid om det skal skje, sier langrennskometen.

Klæbo ser for seg at han skal gå sprinten og lagsprinten under OL om han blir med i troppen. Men han legger heller ikke skjul på at han ønsker å ta steg på distanse denne sesongen.

– Jeg har ikke lyst til å gi fra meg noen plass gratis på distanse heller, forteller han.

Tatt ut på sprintlandslaget

Gjennombruddet forrige sesong førte til en plass på sprintlandslaget, og dette blir dermed Klæbos første sesong på et seniorlandslag.

Før uttaket antydet Klæbo at han ønsket en plass på allround-landslaget, men 20-åringen er fornøyd med sin nye treningshverdag.

– Det er en fin gjeng, og jeg trives godt. Gutta er sterke, og jeg føler jeg har kommet rett. Jeg tror vi skal få til mye sammen, sier han.

 • Se video av Klæbos unike sprintteknikk under:
Johannes Sjøflot Klæbo løper opp motbakkene.

Siste nytt

 • Mixed laghopp på OL-programmet

  De norske hopperne får enda en øvelse på OL-programmet i 2022. Mixed laghopp ble offentliggjort som en del av programmet onsdag. – Med dagens vedtak viser IOC at kvinnene blir mer og mer likestilt innenfor hoppsporten, sier skipresident Erik Røste til NTB.

  Kvinner stor bakke verdenscup Holmenkollen.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Edvald fikk tidsstraff

  Edvald Boasson Hagen er ilagt en tidsstraff på to minutter og en bot på drøyt 1600 kroner etter den ellevte etappen i Tour de France. Han skal ha mottatt hjelp i form av en ny sykkel fra gamlelaget Team Sky da han fikk trøbbel med sin egen, melder TV 2

  Tour de France 2018
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Mol og Sørum tok sin andre seier

  Anders Mol og Christian Sørum vant for andre gang på rad i EM i sandvolleyball i Nederland onsdag. Den norske duoen slo et russisk par 2-0.

  Vår andre herreduo, Berntsen og Mol, gikk på sitt andre strake tap, og på kvinnesiden er EM over for Ulveseth og Lunde, som tapte tre på rad i gruppespillet.

  Mol og Sørum
  Foto: Fivb.com / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical kvalifisering