Kjølstad totalkollapset - Gløersen sikret VM-plassen

Johan Kjølstad var en av fire nordmenn som kjempet om de to siste sprintplassene på VM-laget. Men i Rybinsk-prologen skar det seg fullstendig for ham.

Video NRKs sportslørdag

Johan Kjølstad

Johan Kjølstad mislyktes totalt. Her fra NM i Stokke i fjor.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

Kjølstad havnet 45 sekunder bak prologvinner Alexei Petukhov fra Russland, og var dermed et hav unna å komme seg videre til utslagsrundene.

- Han fikk problemer med magen i morges. Nå står han her og kaster opp, sier sprinttrener Ulf Morten Aune til NRK.

Aune er usikker på om sykdommen til Kjølstad skyldes matforgiftning eller andre ting, men for sikkerhets skyld isoleres Kjølstad nå fra de andre utøverne i frykt for smitte.

Dahl falt trolig fra plassen

Det gikk også dårlig med John Kristian Dahl i sprinten i Russland.

Han mistet mest sannsynlig sin VM-billett da han dessverre falt under sitt heat.

Video Her faller John kristian Dahl fra VM-plass

VIDEO: Her ryker trolig Dahls VM-håp.

Gløersen sikret seg VM-billett

Det som hadde størst grunn til å være fornøyd etter lørdagens sprint, var Anders Gløersen.

Han sikret VM-billetten etter en overbevisende 3. plass i finalen. Det bekrefter sprintsjef Ulf Norten Aune overfor NRK.

- Jeg har fått beskjed av Ulf Morten at jeg kvalifiserte meg. Så da er det bare å trene og glede seg, sier Gløersen til NRK.

Anders Gløersen

Anders Gløersen er klar for VM.

Foto: Alley, Ned / SCANPIX

Ola Vigen Hattestad gikk inn til 2. plass, og sørget dermed for to norske utøvere på pallen. Hattestad var imidlertid forhåndsuttatt til VM i Holmenkollen.

Ingen av de norske hadde likevel sjanse til å slå russiske Aleksej Petukhov lørdag. Han gikk inn til en klar seier og vant 1,4 sekunder foran Hattestad, og viste at han vil bli en hard konkurrent i VM.

VM spøker for "Pølsa"

Øystein "Pølsa" Pettersen kom kun på 4. plass i sitt semifinaleheat, og gikk ikke finale. Da kan det spøke for VM-billetten til nordmannen. Pettersen gikk så vidt videre til semifinale på tid.

Ulf Morten Aune

Sprinttrener Ulf Morten Aune.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Kampen om de fem sprintplassene på det norske VM-laget er knallhard. Ola Vigen Hattestad er forhåndsuttatt, og Petter Northug er forventet å ta den andre plassen på VM-laget.

Dessuten er Eirik Brandsdahl tatt ut til VM-troppen etter verdenscupseieren i Otepää og i NM.

Nettopp derfor kan sykdommen bli skjebnesvanger for Kjølstad, som sammen med Ola Vigen Hattestad vant lagsprinten i VM for to år siden, med tanke på VM-uttaket.

Bør Kjølstad likevel få VM-plass? Diskutér!

Siste nytt

 • Hovland med eagle og tetkamp

  Med fire under par i dag og seks under par totalt er Viktor Hovland førebels nummer 8 etter to rundar av PGA Championship på europatouren i Wentworth i England.

  Hovland hadde ein eagle (to under par) og fire birdiar (eitt under par), men også tre bogeyar (eitt over par) fredag.

  Turneringa blir avslutta søndag, og er ei av fire europeiske turneringar som Hovland må delta i for å vere aktuell for Europas lag til Ryder Cup neste år.

  Viktor Hovland
  Foto: Carl Andreas Wold / NRK
 • Barcelonas stjerneskudd blir spansk

  Stortalentet Ansu Fati (16) fikk fredag spansk statsborgerskap. Det betyr at han kan spille for Spanias landslag i framtiden, melder NTB. 16-åringen er født og oppvokst i Guinea-Bissau i Afrika, men kom til Spania som sjuåring. Han startet på Barcelonas fotballakademi som tiåring og ble tidligere denne uken tidenes yngste Barcelona-spiller i mesterligaen.

  Ansu Fati er tidenes yngste Barcelona-spiller som har scoret i ligaen
  Foto: John Macdougall / AFP
 • Kristoff på tredjeplass i Slovakia

  Alexander Kristoff ble nummer tre på den fjerde etappen av Slovakia rundt fredag. Arnaud Démare fra Frankrike stakk av med seieren, melder NTB. Dette er andre gang denne uken at Kristoff kommer på pallen. Onsdag spurtet han inn til seier på den første etappen av rittet. Yves Lampaert fra Belgia beholder sammenlagtledelsen etter en femteplass fredag, og rittet avsluttes på lørdag.

  Alexander Kristoff ble nummer tre
  Foto: Marco Bertorello / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal