Kjøll varsler vaksine-initiativ

Idrettspresident Berit Kjøll mener Paralympics- og OL-utøvere bør være først i vaksinekøen bak risikogruppene. Nå bekrefter hun at et initiativ overfor helsemyndighetene er «rett rundt hjørnet».

– Vi har hele tiden sagt at vi ikke ønsker å snike i køen, og at alle risikogrupper må få sine vaksiner. Men når det har skjedd, bør vi kunne komme fremst i køen med tanke på å sikre at våre utøvere og støtteapparat er vaksinert, sier Kjøll til NRK.

Idrettspresidenten garanterer at det kommer et initiativ snart med tanke på oppholdet som trengs mellom første og andre vaksinedose.

Kjøll
Foto: Berit Roald / NTB

Siste nytt

 • Hovland fem slag bak lederen

  Viktor Hovland gikk første runde i PGA-turneringen i North Carolina på 69 slag etter fire birdier og to bogeyer. Det gir delt 18.-plass etter første dag.

  Det er fem slag opp til lederen Phil Mickelson, som med åtte birdier og en eneste bogey la nærmeste konkurrent to slag bak seg.

  50-åringen med fem majortitler blant sine 54 turneringsseirer jager sin første triumf på to år. (NTB)

  Valspar Championship - Final Round
  Foto: Julio Aguilar / AFP
 • Arsenal og Ødegaard ute

  Arsenal er ute av Europaligaen etter at det andre semifinale-oppgjeret mot Villarreal enda 0–0. Det spanske laget leia 2–1 etter det første oppgjeret, og sjølv om Arsenal hadde sine sjansar så lukkast dei ikkje med å få ballen i mål.

  Martin Ødegaard hadde ein relativt anonym kveld for heimelaget, og blei bytta ut etter om lag halvspelt andre omgang med det som såg ut som ein liten smell.

  Villarreal møter Manchester United i finalen i Gdansk 26. mai

  Europa League - Semi Final Second Leg - Arsenal v Villarreal
  Foto: Hannah Mckay / Reuters
 • Solskjær til sin første finale

  Ole Gunnar Solskjær skal leie Manchester United i sin første finale. For sjølv om dei tapa 3–2 i det andre semifinale-oppgjeret i Europaligaen mot Roma, så vann dei 8–5 samanlagt. Edinson Cavani blei tomålsskårar for United. Bryan Cristante, Edin Dzeko og eit sjølvmål av Alex Telles stod for Roma sine mål.

  I finalen i Gdansk 26. mai møter dei Villarreal.

  Europa League - Semi Final Second Leg - AS Roma v Manchester United

Sendeplan

Kl. Program Kanal