Her hever Jansrud utforkula: – Det er en fantastisk følelse

MERIBEL/OSLO (NRK): Kjetil Jansrud vant utforcupen sammenlagt og beviste dermed at han er verdens beste utforkjører denne sesongen. Jansrud vant også utforfinalen i Meribel.

Kjetil Jansrud

VIDEO: Se Kjetil Jansruds fantastiske utfor her.

– Det er en fantastisk følelse å lykkes, sier Jansrud i FIS-intervjuet etter rennet.

Jansrud ledet utforcupen med kun 20 poeng til konkurrenten Hannes Reichelt før finalerennet onsdag. Han var derfor avhengig av å vinne i Meribel eller slå Reichelt for å være helt sikker på en sammenlagtseier i utforcupen.

– Gelé i beina

Men Jansrud stod imot presset i finalen og kjørte inn til bestetid og seier etter et nesten prikkfritt renn. Han slo toeren Didier Defago med 24 hundredeler. Tredjeplassen gikk til Georg Streitberger fra Østerrike.

– Det ble en bra fight. Det var egentlig litt for spennende. Han har vunnet de siste rennene, så jeg følte veldig presset. Jeg var nervøs før start og treneren min så seriøs ut, så jeg trodde Reichelt hadde kjørt veldig bra, kommenterer utfor-eneren, som var totalt utmattet etter rennet.

– Jeg var gelé i beina da jeg kom i mål. Det er så deilig å lykkes. Men jeg har ønsket å vinne utforcupen, så jeg samlet krefter, sier Jansrud til NRK.

Lindsey Vonn, Kjetil Jansrud

TO ENERE: Både Lindsey Vonn og Kjetil Jansrud sikret utforkula i Meribel onsdag.

Foto: Armando Trovati / Ap

Sju seirer i cupen

Rivalen Hannes Reichelt fikk ikke til sitt løp, han gjorde flere feil underveis og havnet på 10. plass. Jansrud slo østerrikeren med 80 hundredeler i rennet og 94 poeng i utforcupen.

Dersom står Jansrud med hele sju seirer i verdenscupen denne sesongen, det er det ingen nordmenn som har klart tidligere. Han har fire seirer i utfor og tre i super-G.

Kjetil Jansrud vant også krystallkula i super-G på Kvitfjell nylig.

– Det er helt vilt, kommenterer han overfor NRK.

Les også: Aamodt: – De er i ferd med å overgå oss

Var usikker på formen

Han innrømmer imidlertid at han ikke har følt seg sikker på egen form. Resultatene har ikke vært like gode i de siste rennene som i den første delen av sesongen.

Nordmannen gjorde blant annet rent bord i fartsrennene i Lake Louise og Beaver Creek i tillegg til å vinne prestisjerennet i Kitzbühel.

– De siste rennene har jeg vært rask på trening, men ikke fått det til i renn. Om jeg ikke hadde kniven på strupen, så hadde jeg lyst til å vinne. Mange forventet det.

Torsdag kjøres det super-G i verdenscupfinalen. Med ny seier til Jansrud legger han skikkelig press på østerrikeren Marcel Hirscher i kampen om totalseieren i verdenscupen.

Etter onsdagens utforrenn ligger Jansrud 64 poeng bak Hirscher i kampen om den store krystallkula.

Laster Twitter-innhold
Kjetil Jansrud sikret seieren i utforcupen i alpint etter seieren i sesongavslutningen i Meribel.
Reichelt kjørte inn til sjette beste tid

VIDEO: Jansruds konkurrent Hannes Reichelt fikk det ikke helt til.

Siste nytt

 • «The Joker» tar ny storkamp

  MMA-utøver Jack Hermansson kommer tilbake med kamp mot tidligere UFC-mester Chris Weidman, melder SVT. Kampen går i Oklahoma 2. mai. – Det blir kult å møte Weidman, som er en legende i sporten, sier Hermansson til SVT.

  Jack Hermansson
  Foto: Michael Reaves / AFP
 • Målfest i Deila-debuten

  Ronny Deilas New York City sørget for målfest i nordmannens første tellende kamp som trener. New York-klubben sesongåpnet med 5-3 seier borte mot costaricanske San Carlos i den nord- og mellomamerikanske mesterligaen.

  – Først og fremst er jeg stolt av gutta, jeg synes de gjorde en kjempejobb i dag. Den første viktige kampen vi spiller. Du kan se hva vi ønsker å oppnå med laget og hvordan vi ønsker å spille, sa Deila på pressekonferansen etter kamp.

  Eliteserien fotball 2019 : Tromsø-Vålerenga (0-0)
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Thelin både helt og syndebukk

  Isaac Kiese Thelin scoret for begge lag da Malmø tapte 2-1 borte mot Wolfsburg i europaligaens 16-delsfinale torsdag. I andreomgang scoret svenskenes innleide spiss på straffe og sendte de lyseblå i føringen. Men etter en knapp time skulle han selv avslutte Wolfsburgs snuoperasjon. Thelin skulle bare klarere et hjørnespark, men endte i stedet opp som matchvinner, for tyskerne.

  Germany Soccer Europa League
  Foto: Michael Sohn / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal