NRK Meny
Normal

Jansrud er i kanonform: – Aldri følt meg så bra før et Kvitfjell-renn

KVITFJELL (NRK.no): Fredagens verdenscuputfor kan være i fare. Det er i så fall ekstremt dårlig nytt for hjemmefavoritt Kjetil Jansrud, som sier han aldri har vært i bedre form før et Kvitfjell-renn.

Kjetil Jansrud

Kjetil Jansrud måtte bruke store deler av torsdagen på å være innendørs da tåken førte til avlysning av treningsomgangen.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Jeg har ikke vært i så god form før dette rennet noen gang, og jeg har en seier her fra før av, sier Jansrud til NRK.no.

Alpinisten har kjære minner knyttet til bakken. Han tok sin første verdenscupseier der da han vant super-G på Kvitfjell i 2012.

Jansrud ble imidlertid møtt av regnvær og tett tåke da han stod opp torsdag, og til slutt valgte arrangøren å avlyse treningsomgangen.

Kvitfjell-arrangørene gjør et nytt forsøk på å gjennomføre en treningsomgang fredag kl 09.30. Lykkes de blir det utforrenn, riktignok i en kortere utgave, kl 11.45.

– Veldig gode sjanser

Joy of Victory Photo Gallery

Kjetil Jansrud vant gull i super-G i OL.

Foto: Gero Breloer / Ap

Stikker værgudene kjepper i hjulene for en gjennomføring av utforen også i morgen, må konkurransen strykes. Det er rett og slett ikke tid til å sette den opp før verdenscupen avsluttes i Lenzerheide.

– Jeg har veldig gode sjanser på papiret, kanskje de beste jeg noen gang har hatt, så jeg skulle gjerne sett at det ble renn, sier Kjetil Jansrud forhåpningsfullt til NRK.

– Jeg har hatt gode resultater her opp gjennom årene, og det er min favorittbakke, sier Jansrud.

Han har tatt med seg godfølelsen fra Sotsji til Gudbrandsdalen. En godfølelse som resulterte i ett OL-gull og en OL-bronse.

– Det eneste jeg vet er at jeg er i god form, og det tar jeg med meg, forteller han.

– Jeg har fått mange tilbud

Interessen for Kjetil Jansrud som person har steget i været etter OL-gullet.

Det merket man blant annet under de norske alpinistenes pressetreff på Kvitfjell torsdag kveld. For første gang på lenge var journalistene like interessert i gudbrandsdølen som Aksel Lund Svindal.

Sponsorer og privatpersoner gir også nordmannen en helt annen oppmerksomhet enn før OL i Sotsji, og Jansrud må takke nei til mange av henvendelsene.

– Jeg har fått mange tilbud og har takket nei til mye, også tilbud fra sponsorer. Men dette er ikke noe jeg hopper på med en gang, det er sånne ting som kanskje dukker opp etter hvert. Det har vært viktig for meg å se fremover og spare krefter, forteller han.

Takknemlig over respons

OL-vinneren forteller at han er overveldet og takknemlig over tilbakemeldingene han får.

– Først og fremst er det veldig mange privatpersoner som har tatt seg tid til å gratulere meg. Det har vært like viktig for meg. Det har vært alt fra tilfeldige personer som jeg møter på gata til eposter og Facebookmeldinger.

– Hvor mange meldinger kom det på telefonen?

– Det kom noen hundre meldinger på telefonen, og jeg har tatt meg tid til å takke alle sammen, men det er såpass mange Facebookmeldinger at jeg ikke har rukket over alt, sier Kjetil Jansrud.
Siste nytt

 • Verdensmester mister trolig OL

  Den slovenske alpinisten Ilka Štuhec har røket korsbåndet og mister trolig OL i Pyeongchang. Štuhec tok i fjor VM-gull i utfor og vant også utforcupen for kvinner.

  Laster Twitter-innhold
 • Hauger mester i Tyskland

  Motorsport-talentet Dennis Hauger (14) vant søndag det tyske mesterskapet i gokart. Han er den yngste vinneren gjennom tidene i mesterskapet som er går for å være det tøffeste og største i verden med fører fra et 20-talls nasjoner. Hauger er nå ferdig med gokart og tar steget opp til formelbil neste år.

  Dennis Hauger
  Foto: CRG

Sendeplan

Kl. Program Kanal