NRK Meny
Normal

Kjempetabbe av Riiber etter å ha gjort alt rett

Jarl Magnus Riiber hadde grepet om seieren da han plutselig gikk feil vei på oppløpet. Unggutten sparte tid og blir dermed disket.

Austria Nordic Combined World Cup
Foto: Kerstin Joensson / Ap

– Hvordan kunne dette skje?, spør NRKs reporter etter rennet.

– Det er egentlig et fantastisk godt spørsmål. Han gjør alt riktig. Jeg vet ikke helt hva som skjer. Det er en liten kortslutning, sier landslagstrener Bjørn Kåre Ingebrigtsen.

Jarl Magnus Riiber svarte da Eric Frenzel og Aktio Watabe yppet seg på siste runde i langrennsdelen. Unggutten rykket ifra, men gikk feil og blir dermed diskvalifisert.

Riiber vet det selv. Han er tydelig skuffet når han går inn til mål, sier NRKs kommentator, Jann Post.

– Jeg ble helt satt ut da jeg så det. Dette burde rett og slett ikke skje. Jarl Magnus Riiber gikk ut på en runde ekstra. Hva er det som skjedde, spør NRKs kommentator seg.

Her går Riiber feil etter å ha lekt med konkurrentene.

Hadde troen på at det skulle gå bedre

– Forhåpentligvis går det bedre enn i fjor, da jeg krasjet med Rydzek, så det blir spennende, sa Jarl Magnus Riiber etter hoppdelen.

Riiber gikk først ut med et forsprang på 28 sekunder. Det økte til hele 40 sekunder etter de to første rundene, men da unggutten gikk ut på siste runde hang tyskeren Frenzel og japaneren Watabe med.

Men Riiber hadde et ekstra gir på slutten. Han rykket ifra Watabe og Frenzel. Med en soleklar ledelse kunne han kontrollert kjørt inn til mål. Istedenfor å holde til høyre og kjøre inn på oppløpet, skjærer unggutten inn og er på vei ut til en ny runde.

– Dette skal rett og slett ikke skje. Nå står han og forklarer seg for Jan Schmid der nede. Det er ingen tvil om hvor oppløpet er. Han vet at han skal gå fire runder og en annen sløyfe inn til mål.

En av mange ganger det går galt for Riiber

Dagens tabbe føyer seg i rekken av flere for 18-åringen. I Seefeld glemte Riiber tidtakerbrikken og ble diskvalifisert, mens han i verdenscupen i Trondheim hoppet han langt, men mistet skia under landing og dermed mistet mange poeng.

Siste nytt

 • Verdensmester mister trolig OL

  Den slovenske alpinisten Ilka Štuhec har røket korsbåndet og mister trolig OL i Pyeongchang. Štuhec tok i fjor VM-gull i utfor og vant også utforcupen for kvinner.

  Laster Twitter-innhold
 • Hauger mester i Tyskland

  Motorsport-talentet Dennis Hauger (14) vant søndag det tyske mesterskapet i gokart. Han er den yngste vinneren gjennom tidene i mesterskapet som er går for å være det tøffeste og største i verden med fører fra et 20-talls nasjoner. Hauger er nå ferdig med gokart og tar steget opp til formelbil neste år.

  Dennis Hauger
  Foto: CRG

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Odd - Lillestrøm