NRK Meny
Normal

Kjempetabbe av Bjørnstad

En kjempetabbe gjør at Henrik Bjørnstad ikke får spille på PGA-touren neste år.

Henrik Bjørnstad
Foto: Holm, Morten, Morten Holm / SCANPIX

 

Henrik Bjørnstads påmelding til PGA-tourkvalifiseringen ble ikke levert i rett tid av et budfirma, og dermed må han spille blant de nest beste neste år.

- Det er en trist hendelse. Jeg var veldig forberedt på kvalifiseringen selv, har spilt god golf i det siste og så dette som en ny sjanse. Det var en sjokkbeskjed å få, men det har begynt å gå opp for meg nå, sier en oppgitt Bjørnstad,

Han fortalte om hendelsen på en pressekonferanse i Oslo søndag, melder golf.no.

Tag Ridings skjøv ham ned fra 150. plassen på pengelisten da han så vidt greide cuten i helgens turnering i Florida.

Det tvang Bjørnstad til å gå gjennom to kvalifiseringsrunder for å beholde plassen på PGA-touren, men det får han altså ikke sjansen til.

Budfirma

- Vi sendte inn påmelding til kvalifiseringen via et budfirma, og de leverte den for sent. Dermed får ikke Henrik plass i kvalifiseringen, sier agent Johan Elliot.

- Vi har forsøkt alt vi kan overfor PGA-touren, men de er knallharde. De vil ikke høre på oss, uansett hva slags bevis vi har lagt fram.

Sportssjef Jan-Erik Aalbu var også på pressekonferansen søndag.

- Det har vært litt vondt den siste uka, og det er ikke ofte jeg lar være å ta telefonen når pressen ringer. I går fikk jeg nærmere 100 tekstmeldinger med spørsmål om Henrik skal slutte å spille golf. Det skal han ikke gjøre. Han fortsetter, men han må neste år spille på Nationwide Tour, sier Aalbu.

Der er premiesummene en brøkdel av dem det lokkes med på PGA-touren. (NTB)

 

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games: Rullebrett, street
X Games: Rullebrett, street