NRK Meny
Normal

Kjempet mot smertene: – Det var en knallhard kamp

Erik Tysse trosset smertene etter en operasjon for fem uker siden og gikk inn til niendeplass på onsdagens 20 kilometer kappgang.

Tysse

Erik Tysse gikk inn til en sterk niendeplass på onsdagens 20 kilometer, bare fem uker etter en operasjon i leggen.

Foto: JONAS EKSTROMER / TT / NTB scanpix

– Jeg hadde håpet på topp 12, eller topp åtte på en veldig god dag. Det var deilig å få det til med så mye problemer i år og så lite trening, sa Tysse til NRK etter målgang i Zürich.

Noe bare Tysse hadde holdt skjult, var hasteoperasjonen han gjennomførte for bare fem uker siden på et sykehus i St. Moritz. Etter et løp i Kina fikk han en betennelse i leggen og måtte operere det vekk.

– Legene var ikke så optimistisk og ville at jeg skulle ta det rolig i minst to uker. Det var uaktuelt, og jeg bestemte meg bare for å ikke tenke på konsekvensene av at man har vondt i leggen, sier han.

Bilder av Tysses legg før og etter operasjonen:

operasjon

– Knallhard kamp med hodet

Kroppen ville det annerledes, men Tysse nektet å gi opp på dagens 20 kilometer.

– Det var en knallhard kamp med hodet og jeg er veldig fornøyd med at jeg bare gikk mitt løp. Av og til må man bare bestemme seg og la hodet kjøre kroppen og ikke omvendt, sier kappgjengeren.

Treneren hans, Stephan Plätzer, er full av beundring over hvordan eleven taklet smertene.

– Kappgjengerne bruker muskelen fremme på leggen mye, og vi var veldig bekymret når dette skjedde bare fem uker før EM. Han var fantastisk i dag, han ga seg aldri, sier Plätzer.

Måtte slippe ledergruppen

Erik Tysse holdt lenge følge med teten, men etter rundt 12 kilometer måtte nordmannen slippe ledergruppa.

Han klarte likevel å stå distansen relativt godt, og gikk inn til niendeplass, slått med 2:35 av vinneren, Miguel Ángel López fra Spania.

López holdt russerne Alexander Ivanov og Denis Strelkov bak seg i en jevn avslutning om medaljene. Også ukrainske Ruslan Dmytrenko var med i tetklyngen, men han endte uten medalje. López fikk vinnertiden 1.19.44. To sekunder skilte mellom de fire beste i mål.

Artikkelen fortsetter under videoen!

Kommentatorer: Lars Lystad og Vebjørn Rodal.

Se Miguel Ángel López vinne gull på 20 kilometer kappgang.

Tung dag for Haukenes

Norges andre deltaker, Håvard Haukenes, hadde en tung dag på jobben. Han ble tidlig hektet av og ble liggende blant de aller siste i feltet.

Og vondt ble til verre for Haukenes. Etter halvgått løp fikk han sin tredje advarsel, og ble dermed disket fra løpet.

Komm.: Lars Lystad og Vebjørn Rodal.

Se Håvard Haukenes få sin tredje advarsel og bli disket.

Siste nytt

 • Løperlegende fra New Zealand død

  Dick Quax (70) er død etter en årelang kamp mot kreftsykdom. I 1976 tok han OL-sølv bak Finlands Lasse Virén i Montreal. Noen år senere ble det verdensrekord med 13.12,9 i Stockholm. Quax ble diagnostisert med strupekreft i 2013, skriver NTB.

  Dick Quax
  Foto: AP
 • Ruud opp én plass på rankingen

  Favoritten Rafael Nadal åpner Roland-Garros-turneringen i tennis som verdensener. Det norske håpet Casper Ruud klatrer ett steg til 157.-plass, melder NTB. Nordmannens motstander Jordan Thompson går ned seks plasser og er nå nummer 91 på rankingen.

  Casper Ruud
  Foto: Ole Andreas Bø / NRK
 • Quarcoo løp under EM-kravet

  Friidrettsprofilen Jonathan Quarcoo (21) viste form allerede i sesongens første 200 meter. Tiden 20,69 er under EM-kravet. Tiden er Orion-løperens fjerde beste på distansen noen gang, melder NTB.

  VM i friidrett i London
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Sarpsborg 08 - Stabæk