Hopp til innhold

Kjempet mot smertene: – Det var en knallhard kamp

Erik Tysse trosset smertene etter en operasjon for fem uker siden og gikk inn til niendeplass på onsdagens 20 kilometer kappgang.

Tysse

Erik Tysse gikk inn til en sterk niendeplass på onsdagens 20 kilometer, bare fem uker etter en operasjon i leggen.

Foto: JONAS EKSTROMER / TT / NTB scanpix

– Jeg hadde håpet på topp 12, eller topp åtte på en veldig god dag. Det var deilig å få det til med så mye problemer i år og så lite trening, sa Tysse til NRK etter målgang i Zürich.

Noe bare Tysse hadde holdt skjult, var hasteoperasjonen han gjennomførte for bare fem uker siden på et sykehus i St. Moritz. Etter et løp i Kina fikk han en betennelse i leggen og måtte operere det vekk.

– Legene var ikke så optimistisk og ville at jeg skulle ta det rolig i minst to uker. Det var uaktuelt, og jeg bestemte meg bare for å ikke tenke på konsekvensene av at man har vondt i leggen, sier han.

Bilder av Tysses legg før og etter operasjonen:

operasjon

– Knallhard kamp med hodet

Kroppen ville det annerledes, men Tysse nektet å gi opp på dagens 20 kilometer.

– Det var en knallhard kamp med hodet og jeg er veldig fornøyd med at jeg bare gikk mitt løp. Av og til må man bare bestemme seg og la hodet kjøre kroppen og ikke omvendt, sier kappgjengeren.

Treneren hans, Stephan Plätzer, er full av beundring over hvordan eleven taklet smertene.

– Kappgjengerne bruker muskelen fremme på leggen mye, og vi var veldig bekymret når dette skjedde bare fem uker før EM. Han var fantastisk i dag, han ga seg aldri, sier Plätzer.

Måtte slippe ledergruppen

Erik Tysse holdt lenge følge med teten, men etter rundt 12 kilometer måtte nordmannen slippe ledergruppa.

Han klarte likevel å stå distansen relativt godt, og gikk inn til niendeplass, slått med 2:35 av vinneren, Miguel Ángel López fra Spania.

López holdt russerne Alexander Ivanov og Denis Strelkov bak seg i en jevn avslutning om medaljene. Også ukrainske Ruslan Dmytrenko var med i tetklyngen, men han endte uten medalje. López fikk vinnertiden 1.19.44. To sekunder skilte mellom de fire beste i mål.

Artikkelen fortsetter under videoen!

Kommentatorer: Lars Lystad og Vebjørn Rodal.

Se Miguel Ángel López vinne gull på 20 kilometer kappgang.

Tung dag for Haukenes

Norges andre deltaker, Håvard Haukenes, hadde en tung dag på jobben. Han ble tidlig hektet av og ble liggende blant de aller siste i feltet.

Og vondt ble til verre for Haukenes. Etter halvgått løp fikk han sin tredje advarsel, og ble dermed disket fra løpet.

Komm.: Lars Lystad og Vebjørn Rodal.

Se Håvard Haukenes få sin tredje advarsel og bli disket.

Sportsnyheter

Scenene før skrekkstraffen vekker oppsikt: – Ufattelige bilder

Ballen var søkk borte da Bernardo Silva skulle ta straffe mot Real Madrid. Eksperter mener den lange ventetiden kan ha vært avgjørende for storlaget.

Siste nytt

  • NFF fikk gjennom forslag hos Uefa

    Norges Fotballforbund (NFF) fikk gjennomslag hos Det europeiske fotballforbundet (Uefa) for å kunne registrere flere spillere til europacuper.

    I fjor sendte NFF et innspill til Uefa om at klubber som deltar i europeiske turneringer, og har sesonger som starter og slutter samme kalenderår, burde kunne registrere inn flere spillere foran cupspillet på våren. Det har forbundet nå fått gjennomslag for.

    «Uefa har sett den spesielle utfordringen med at mange spillere forsvinner etter slutt på nasjonal sesong, og vedtatt følgende», skriver NFF og lister opp de to regelendringene:

    * Hvis en klubb mister seks spillere eller mer fra A-listen før utslagsrundene starter, får de mulighet til å registrere 3+1 spillere.

    * Hvis en klubb mister åtte spillere eller mer fra A-listen før utslagsrundene starter, får de mulighet til å registrere 3+2 spillere.

    Fra før kunne klubbene kun registrere tre nye spillere foran cupspillet hvert år. Det skapte problemer for blant andre Bodø/Glimt, som måtte utelate spillere som Kasper Høgh og Omar Elabdellaoui før møtet med Ajax i conferenceligaen.

    Ulrik Saltnes jubler men målet ble annullert
    Foto: Mats Torbergsen / NTB
  • Palestina får taletid på Fifa-kongressen – ber om at Israel utestenges

    Palestinas fotballforbund mener at Israel diskriminerer palestinere og ber på det grunnlaget om at Fifa suspenderer eller utestenger Israels fotballforbund.

    Det kommer fram i et forslag Palestinas fotballforbund (PFA) vil legge fram for Fifa-kongressen i Bangkok 17. mai.

    Torsdag får NTB bekreftet fra Fifa at Palestinas fotballforbund får taletid på kongressen, der man også skal diskutere innkomne forslag fra de nasjonale forbundene.

    Palestinerne anklager Israel blant annet for brudd på menneskerettighetene, diskriminering og rasisme i sin nasjonale liga og brudd på Fifas statutter.

    Videre oppfordres Fifa til å presse Israels fotballforbund (IFA) når det gjelder den påståtte diskrimineringen og rasismen, samt at man fortsatt inkluderer lag fra de okkuperte palestinske områdene i sin egen liga.

    PFA ber Fifa om å ta i bruk artikkel 4 i sine egne vedtekter, som strengt forbyr «enhver form for diskriminering mot et land … eller en folkegruppe», og de sier at ethvert brudd på disse forpliktelsene kan straffes med «suspensjon eller utelukkelse».

    Israels krig i Gaza har pågått siden 7. oktober.

    Gianni Infantino
    Foto: Torstein Bøe / NTB
  • Klubblegenden overtok etter Mourinho – har forlenget kontrakten

    Tidligere Roma-kaptein Daniele De Rossi har forlenget sin kontrakt som Roma-manager etter bare tre måneder. Det opplyser klubbens eiere.

    Ifølge eierne Dan og Ryan Friedkin har De Rossi skrevet under på en kontrakt som gjør at han fortsetter «etter denne sesongen og i overskuelig framtid».

    De Rossi tok over for José Mourinho som fikk sparken i januar. Kontrakten var da ut sesongen.

    Da lå Roma på 9.-plass og risikerte å gå glipp av spill i Europa kommende sesong. Med De Rossi ved roret har Roma rykket opp til 5.-plass og er med i kampen om en mesterligaplass.

    De Rossi har ledet Roma i 16 kamper i alle turneringer og notert seg for elleve seirer og tre uavgjort. Det eneste tapet i Serie A er mot serieleder Inter. Det andre var et 0-1-tap for Brighton i Europa League etter at Roma vant 4-0 i den første kampen. (NTB)

    Daniele De Rossi
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal