Hopp til innhold

Siste nytt

 • Dobbelt norsk på skiskyttersprinten i EM – Bjøntegaard sikret gullet

  Erlend Bjøntegaard skjøt feilfritt og gikk inn til EM-gull på skiskyttersprinten i Lenzerheide fredag. Vebjørn Sørum fulgte på sølvplass.

  Bjøntegaard sikret gullet med 11,5 sekunder ned til landsmannen Sørum. Sølvvinneren skjøt to bom, men gikk et fantomløp i sporet. Tyske Philipp Nawrath tok bronsen.

  Gullvinneren gikk et tilnærmet perfekt løp, uten noen bom på verken liggende eller stående skyting.

  Gullet er Bjøntegaards andre individuelle EM-seier. Han har også to gull i blandet stafett.

  Sindre Fjellheim Jorde skjøt fire bom og endte som nummer 16, mens Sverre Dahlen Aspenes og Endre Strømsheim fulgte på 17.- og 20.-plass med henholdsvis to og fire bom. Martin Uldal ble nummer 29 med to bom. Mats Øverby røk på fire bom og endte på 59.-plass

  Karoline Erdal ble beste norske på kvinnenes sprint med 7.-plass.

  (©NTB)

  NvICmi0x_DA
  Foto: Anders Wiklund/TT / NTB
 • Østberg Amundsen med god VM-søknad – vant 10 kilometeren

  Harald Østberg Amundsen vant den viktige 10 kilometeren i franske Les Rousses.

  – En viktigere seier er vanskelig å få på denne tiden av året, kommenterte Jann Post på NRK Sport.

  – For et press han har hatt. Han klemmer Eirik Myhr Nossum og han er nok også glad. Nå vet han at VM-plassen til Østberg Amundsen er sikker, la Torgeir Bjørn til.

  Hans Christer Holund er nemlig den eneste med friplass til 15 kilometeren i VM på grunn av gullet fra Oberstdorf-VM, men for de andre norske sto en plass på VM-laget på spill på 10 kilometeren i Les Rousses fredag.

  Dermed var det i praksis fire VM-plasser de norske gutta konkurrerte om i de franske skogene.

  Og Harald Østberg Amundsen, Pål Golberg, Iver Tildheim Andersen, Didrik Tønseth og Sjur Røthe viste at de mente alvor da alle var med i pallkampen halvveis i løpet.

  Johannes Høsflot Klæbo og Simen Hegstad Krüger som begge er sett på som de heteste kandidatene til å gå 15 kilometeren i VM, hang ikke med de andre landsmennene.

  Med presset på skuldrene var forrige ukes norgesmester på 15 kilometer, Østberg Amundsen den som imponerte mest.

  Sjur Røthe var den eneste som kunne måle seg med Amundsen og med i underkant av to kilometer igjen hadde vossingen sneket seg inn på Amundsen, og var bare 6,9 sekunder bak.

  Men Røthe klarte ikke hamle opp med Amundsens avslutning og gikk inn til en andreplass. Svenske William Poromaa ble tredjemann.

  NM på ski
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Syk Riiber vurderer å dra hjem: – Idioti av meg å gå skirenn

  Jarl Magnus Riiber røpet etter fjerdeplassen i Seefeld fredag at han har sykdom i kroppen. Nå vurderer han å droppe resten av helgen.

  Riiber ledet etter hopprennet i Østerrike, men fikk det tungt i langrennssporet og måtte nøye seg med den sure fjerdeplassen.

  – Det er som forventet. Nei, vi er en uke inn i den sykdommen jeg har. Det er idioti av meg å gå skirenn, egentlig. Jeg må vurdere hva jeg gjør framover, sier han til NRK.

  Jens Lurås Oftebro vant rennet i Seefeld. Det var Oftebros tredje verdenscupseier i karrierren.

  Oftebro gikk ut som nummer sju, men leverte et solid langrenn. Han avgjorde det hele opp den siste stigningen med et voldsomt rykk.

  Verdenscup i nordiske grener i Ruka
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Slik husker vi Pelé 01:30
Neste