Hopp til innhold

Karlsson sjanseløs mot Johaug – yndlingen skuffet og irritert over å bli stoppet i Ski Tour

ÖSTERSUND/OSLO (NRK): Mens Therese Johaug vartet opp med et superløp, gikk svenskenes yndling inn til en 19. plass. Frida Karlsson var skuffet og legger ikke skjul på at hun skulle ønske hun fullførte hele touren de neste åtte dagene.

mBiW1Mlzj9A

SKUFFET: Frida Karlsson, her fra verdenscuprennet i Falun sist helg.

Foto: Henrik Montgomery/TT / Henrik Montgomery/TT

Laster innhold, vennligst vent..

Men i stedet er det stopp for Karlsson allerede etter morgendagens jaktstart. Da skal hun nemlig hjem igjen. Det var tungt for Karlsson å snakke om i pressesonen etter å ha havnet nesten to minutter bak dagens suverene vinner på ti kilometer fristil, Therese Johaug.

– Ja... Men jeg adlyder ordre, sier Karlsson til NRK, på spørsmål om hun er irritert for at hun kun får gå to av seks løp under Ski Tour 2020.

Skuffet

Hun var svært skuffet der hun gikk rundt og snakket med samtlige medier etter 19. plassen lørdag. Karlsson gjennomførte sin første konkurranse i Falun sist helg etter å ha fått startnekt i desember.

Grunnen til at hun nå stoppes etter bare to konkurranser i Ski Tour handler om hensynet til belastning.

Når NRK spør om det har vært stor uenighet mellom Karlsson-leiren og landslagsledelsen, svarer hun slik:

– Jeg kan si at jeg er ingen ekspert på kroppen og hva som egentlig er best for meg. Jeg som løper er ivrig, vil gå og konkurranser er belønning for all treningsslitet man gjør sommer og høst.

– Det er klart jeg ble skuffet over å ikke få gå hele touren. Men jeg er glad for de løpene jeg får.

Karlssons store frustrasjon er at hun føler hun får for få sjanser til å vise seg frem som ski-løper. To renn har det blitt etter at hun ikke oppfylte alle krav i helseattesten.

Ski Tour 2020

FORNØYD: Johaug var meget fornøyd med egen innsats lørdag ettermiddag. Hun var best fra start til mål.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Kan være uenig, men samtidig forstå

Ingvild Flugstad Østberg ble nummer tre i rennet lørdag. Hun var også ute en drøy måneds tid av samme grunn er som sin svenske kollega.

Hun har imidlertid forståelse for Karlssons frustrasjon og mener at det er en bra, fin og naturlig reaksjon at hun ønsker å gå flest mulig renn når svensken tross alt er toppidrettsutøver.

– Men akkurat det samarbeidet med helseteamet, det må man på en måte finne en god måte å få til å funke. Kanskje man kan være uenig, men samtidig forstå, sier Østberg.

Ski Tour 2020

PALLEN: Det ble en norsk knallåpning på Ski Tour. Therese Johaug vant foran Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Beste skøyteløpet i karrieren

Ingen skal beskylde Karlsson for at hun ikke forsøkte å prege løpet på hjemmebane. Hun sprengåpnet og etter 2,6 kilometer hadde hun andre beste tid bak Johaug. Men etter hvert raste svensken nedover resultatlistene.

Johaug fortsatte å fosse frem. Hun bare økte ved hver eneste passering. Hun brukte i underkant av 22 minutter på ti kilometeren og vant med det overlegent.

– Dette er det beste skøyteløpet i karrieren min. Jeg kjente at jeg hadde en utrolig god dag, jeg kunne bare mate på hele veien. Jeg hadde fantasisk gode ski. Det var utrolig moro å kjenne at jeg har utviklet meg teknisk og kapasitetsmessig, sier Johaug til NRK.

Ski Tour 2020

FULLSTENDIG OVERLEGEN: Therese Johaug gikk kanskje sesongens beste løp på åpningsetappen av Ski Tour. Det sier mye om tempoet på dagens ti-kilometer.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Like bak utspilte det seg en nervepirrende kamp om de to siste pallplassene. Til slutt var det Heidi Weng som holdt stand foran Ingvild Flugstad Østberg. Det ble en drømmestart på touren sett med norske øyne.

– Er Ski Tour allerede avgjort?

– Nei, overhodet ikke. Det er ett av seks skirenn som er unnagjort i dag. Mye kan fortsatt skje, men jeg er veldig fornøyd med løpet i dag.

Trio jakter Johaug

Søndag er det klassisk jaktstart i Østersund. Der kommer i hvert fall en gruppe på tre løpere til å forsøke å ta opp jakten på Johaug. Weng, Østberg og Ebba Andersson går alle ut mellom 45 og 53 sekunder bak Dalsbygda-ekspressen.

Østberg er usikker på om hun kommer til å få noen hjelp av Heidi Weng underveis.

– Hvor irriterende er det å gå i ei gruppe der du trolig må gjøre jobben for alle?

– Jeg har vel gjort det i ti år, så jeg er vant til det. Det er lov å legge opp løpene akkurat som man vil, sier Østberg

– Jeg mener noen ganger at samlet sett hadde en gruppe gått fortere hvis man hadde jobbet enda bedre sammen, men det skal man få lov til å velge helt selv hvordan man gjør, så det er ikke noe å irritere seg over sånn sett, for da bruker man bare energi på det.

Siste nytt

  • Skadet Hegerberg ute av landslagstroppen

    Norge må starte EM-kvalifiseringen uten stjernespiss Ada Hegerberg (28).

    – Ada ble skadet i en kamp. Det var en takling, et spark. Hun har veldig god framgang, og vi håpet virkelig at hun skulle bli klar til denne samlingen. Hun ønsker virkelig å bli klar. Hun har gjort alt hun kunne, men denne samlingen kommer litt for fort, sier landslagssjef Gemma Grainger til NRK.

    Også kaptein Maren Mjelde (34) er ute av troppen med skade. Verken Hegerberg eller Mjelde har vært i kamptroppene for sine respektive klubblag den siste tiden. Dermed har de blant annet gått glipp av kvartfinalene i mesterligaen, der Hegerbergs Lyon og Mjeldes Chelsea begge har tatt seg videre.

    Norges Fotballforbund presenterte skjærtorsdag uttaket til de kommende EM-kvalifiseringskampene. Norge spiller hjemme mot Finland 5. april og borte mot Nederland fire dager senere.

    – Hovedmålet er så klart å bli blant de to beste i gruppa. Vi ønsker å kvalifisere oss direkte til EM. Målet er også å prestere godt i disse kampene, og for laget å ha en klar identitet i spillet. Jeg ønsker at laget skal bli bedre for hver kamp, sier landslagssjef Gemma Grainger i en pressemelding fra fotballforbundet.

    Synne Jensen, som har scoret mye for Real Sociedad i spansk fotball, er inne i Norges A-tropp for første gang siden 2021. Fortsatt er det ingen Emilie Haavi å se i troppen tross godt spill i Roma.

    Troppen:

    Målvakter: Aurora Mikalsen (Brann), Cecilie Fiskerstrand (LSK Kvinner), Guro Pettersen (Werder Bremen).

    Backer: Tuva Hansen (Bayern München), Guro Bergsvand (Brighton), Thea Bjelde (Vålerenga), Marit Bratberg Lund (Brann), Mathilde Harviken (Rosenborg), Marthine Østenstad (Brann), Emilie Marie Woldvik (LSK Kvinner).

    Midtbanespillere: Ingrid Syrstad Engen (Barcelona), Vilde Bøe Risa (Atlético Madrid), Karina Sævik (Vålerenga), Lisa Naalsund (Manchester U.), Frida Maanum (Arsenal), Justine Kielland (Brann), Guro Reiten (Chelsea), Elisabeth Terland (Brighton), Signe Gaupset (Brann).

    Spisser: Caroline Graham Hansen (Barcelona), Sophie Román Haug (Liverpool), Celin Bizet Ildhusøy (Tottenham), Synne Jensen (Real Sociedad).

    (NTB)

    muQhvzRI73c
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Reitens Chelsea videre i Mesterligaen

    Guro Reiten og hennes Chelsea tok seg komfortabelt videre til Mesterligaens semifinale etter 1-1 hjemme mot Ajax onsdag kveld.

    London-klubben vant 3-0 borte og ledet også 1-0 på Stamford Bridge, men Ajax utlignet etter en drøy time.

    Reiten slo den målgivende pasningen da Chelsea scoret. Hjemmelaget vant ballen høyt og ballen endte hos nordmannen. Reiten tok den med seg noen meter fremover i banen før hun spilte gjennom til Mayra Ramírez som var sikker alene med keeper.

    Chelsea møter vinneren av kampen mellom Brann og Barcelona torsdag.

    Guro Reiten
  • Napolis Jesus skuffet over utfallet av rasismesak

    Italias fotballforbund straffer ikke Inters Francesco Acerbi etter påstander om rasisme. Napolis Juan Jesus kjenner på «bitterhet» over avgjørelsen.

    Det var i Serie A-oppgjøret mellom Napoli og Inter tidligere i måneden at Acerbi skal ha uttrykt seg rasistisk til Jesus.

    Acerbi beklaget etter hendelsen, men benekter å ha kommet med noen rasistiske bemerkninger. Han måtte likevel reise hjem fra landslagssamlingen med Italia mens forbundet etterforsket saken. Tirsdag ble den skrinlagt på grunn av manglende bevis.

    – Selv om jeg respekterer avgjørelsen, har jeg problemer med å forstå den, og jeg kjenner på bitterhet, sier Jesus i en uttalelse Napoli har publisert på sine nettsider.

    – Jeg er skuffet over utfallet av en alvorlig sak som jeg håndterte som en «gentleman», for å unngå å stoppe en viktig kamp. Jeg frykter at denne avgjørelsen vil sette et uheldig eksempel som rettferdiggjør en viss type oppførsel.

    Acerbi risikerte å bli utestengt i opp mot ti Serie A-kamper og deler av sommerens EM hvis han hadde blitt kjent skyldig.

    – Jeg har vært profesjonell i 20 år, og jeg vet hva jeg sier. Det kom ikke den typen ord ut av munnen min, det var han som misforsto, sa Acerbi like etter kampen.(NTB)

    Juan Jesus
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal