NRK Meny
Normal

Kjempesmell for Arctic Race: Risikerer å miste alle stjernene

Sykkelrittet Arctic Race of Norway kolliderer med sykkel-EM, og er desperate etter å flytte rittet. – Det er en uheldig kollisjon, sier sportssjef i NCF Hans Falk.

SYKKEL-VM BERGEN 2017.

DROPPER NORD-NORGE?: Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen, her avbildet under VM i Bergen i år.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sykkel-EM i Glasgow arrangeres fra 5. til 12. august neste år.

I UCI-kalenderen står Arctic Race of Norway oppført fra onsdag 8. til søndag 12. august – samtidig som mesterskapet i Skottland.

Landeveisrittet i EM går 12. august, samtidig som avslutningsetappen i Arctic Race of Norway. Dermed blir det umulig å kjøre begge ritt.

Kristoff dropper Nord-Norge

Alexander Kristoff

EUROPAMESTER: Alexander Kristoff på toppen av pallen i Herning i august i år.

Foto: Henning Bagger / NTB scanpix

– Alexander selv har uttalt at han vil satse på EM, så han kommer til å kjøre der, sier sportssjef i sykkelforbundet, Hans Falk, til NRK.

Alexander Kristoff er regjerende europamester, og vil forsøke å beholde trøya i Glasgow 12. august.

– Det betyr mye for ham å forsvare trøya, sier Falk.

Det betyr at Kristoff dropper Nord-Norge. Han kan også dra med seg flere av de beste norske.

– Han ønsker et sterkt lag rundt seg, og kjører på lag med Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen. Det er naturlig at de blir med til EM. Jeg vet ikke hva de andre lagene gjør, men det er en uheldig kollisjon, sier Falk.

– Håper det løser seg

Sykkel-EM i Glasgow er en del av et større arrangement med flere europamesterskap. I tillegg til sykkel, arrangeres europamesterskapet i roing, turn, svømming, golf og triatlon.

Arctic Race of Norway arrangeres av franske ASO. Ettersom to ulike organisasjoner står bak, var ingen oppmerksomme på kollisjonen. Norges Cykleforbund måtte varsle ASO, og nå jobber de for å finne nye datoer for Arctic Race.

– Vi håper det løser seg, så vi får de største stjernene på start i EM. ASO har mye makt, så det kan være de får flyttet rittet, sier Falk.

Uansett om rittet flyttes, vil det kollidere med andre ritt.

Tour de France avsluttes 29. juli, halvannen uke før Arctic Race of Norway. Det vil derfor bli vanskelig å flytte rittet i Nord-Norge en uke framover. Helgen etter, 16.–19. august, er det Ladies Tour of Norway, som også skal sendes på TV 2.

Arctic Race of Norway ønsker ikke å kommentere saken.

Siste nytt

 • Start henter ny keeper

  Med Håkon Opdal ute til sommeren, hadde Start kun én seniorkeeper. Nå har klubben hentet tyske Jonas Deumeland, har de to.

  – Med situasjonen som oppstod med Håkon, måtte vi foreta oss noe, sier sportslig leder Tor-Kristian Karlsen.

  Tor-Kristian Karlsen
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Felder tar over Østerrike

  Andreas Felder er mannen som skal få Østerrikes hopplandslag tilbake i verdenstoppen. Felder ble presentert av det østerrikske skiforbundet fredag.

  – Jeg er overrasket over at jeg fikk tilbudet, men ser fram til oppgaven, sier Felder.

 • Wenger ferdig i Arsenal

  Arsène Wenger (68) gir seg som manager i Arsenal. Det skriver klubben i en pressemelding. – Etter nøye vurdering og diskusjoner med klubben, føler jeg tiden er riktig for å gi seg etter sesongen, sier franskmannen, som har ledet laget i over 21 år.

  Arsene Wenger
  Foto: Adrian Dennis / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag