NRK Meny
Normal

Kjemperunde av Skarpnord – ledet OL-golfen

RIO DE JANEIRO/OSLO (NRK): Marianne Skarpnord (30) storspilte på golfturneringens andre dag.

Marianne Skarpnord

FOKUSERT: Marianne Skarpnord forbereder birdie-putten på tredjehullet. Det satt som ei kule.

Foto: Chris Carlson / Ap

 Marianne Skarpnord snakker med pressen

STRÅLENDE FORNØYD: Marianne Skarpnord snakker med pressen etter andrerunden.

Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

Den norske golfsensasjonen var ikke snauere enn at hun ledet OL-turneringen. Med totalt sju under par etter to runder solet hun seg helt på toppen av resultatlisten da hun var ferdig med sin runde.

– Det er alltid å moro å se, sier hun til NRK, idet hun ser et finfint ett-tall foran navnet sitt.

– Vi «særpinger» liker å være best, legger hun til med et smil.

– Det er deilig

30-åringen gikk andrerunden på fem under par. Det er det foreløpig bare fire jenter som har klart å overgå. Koreanske Inbee Park leder sammenlagt med 10 under par. Hun har brukt tre slag færre enn kvinnen fra Sarpsporg.

Det skal nevnes at flere utøvere fortsatt er i aksjon, men det er likevel langt fra utenkelig at Skarpnord kommer til å ligge helt i toppsjiktet når alle har har fullført runden. Den norske kvinnen storspilte så definitivt, og særlig birdie-putten på det 16. hullet var heftig.

– Det er deilig å føle at spillet sitter. Det er deilig at jeg kan slappe av og spille golf. I går var jeg litt stresset. I dag har jeg slått ballen mye bedre, forklarer 30-åringen.

Skarpnord imponerte imidlertid også på førsterunden.

Pettersen med problemer

Suzann Pettersen slo ut en del timer etter Skarpnord. Hun gikk førsterunden på par og startet i samme duren i dag. Etter dagens fire første hull, var hun forstatt på par, men så våknet Norges største golfstjerne.

Birdie på hull fem, seks og åtte gjorde at hun satte fart oppover på listene. Bogey på hull ti og 15 bremset imidlertid klatringen. En ny birdie på det siste hullet gjør at Pettersen nå ligger to under par etter to fullførte runder.

– Jeg føler jeg gjør mye riktig. Det er absolutt på tide å få ut det siste lille, sier Pettersen, som ikke er skremt av avstanden opp til teten.

– Jeg er ikke langt unna. Jeg har en jobb jeg må gjøre på lørdag og en enda større jobb å gjøre på søndag. Her er det ingenting som er kjørt, mener hun.

Stillingen etter to runder:

1. Inbee Park -10

2. Stacy Lewis -9

3. Brooke Henderson -8

3. Charley Hull -8

5. Marianne Skarpnord -7

5. Candie Kung -7

5. Nicole Broch Larsen -7

8. Ariya Jutanugarn -6

8. Minjee Lee -6

8. Aditi Ashok -6

8. In Gee Chun -6

8. Gerina Piller -6

28. Suzann Pettersen -2

Siste nytt

 • – For lang oppkjøring i Norge

  Nicklas Bendtner mener oppkjøringen i Norge på en måned og tre uker blir for lang. – Jeg ville gjerne hatt det som i England, intensivt en måned og så «bang» på, sier han til nyhetsbyrået Ritzau.

  Bendtner
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Vil satse på fartsdisiplinene

  Den doble OL-vinneren Marcel Hirscher vant sitt syvende strake verdenscuptreofé sammenlagt denne sesongen. Nå ser han at utfordringen til å ta sitt åttende ligger i å ta flere verdenscuppoeng i utfor og super-G.

  Marcel Hirscher
  Foto: Pontus Lundahl / TT / NTB scanpix
 • Gulldén blir best betalt

  Svenske Isabelle Gulldén blir verdens best betalt kvinnelige håndballspiller når hun flytter til franske Brest. Hun får snaut 3 millioner i lønn per sesong. Det er Aftonbladet som erfarer beløpet.

  Isabelle Gulldén
  Foto: Jonas Ekströmer/tt/tt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag