Kjemperunde av Skarpnord – ledet OL-golfen

RIO DE JANEIRO/OSLO (NRK): Marianne Skarpnord (30) storspilte på golfturneringens andre dag.

Marianne Skarpnord

FOKUSERT: Marianne Skarpnord forbereder birdie-putten på tredjehullet. Det satt som ei kule.

Foto: Chris Carlson / Ap

 Marianne Skarpnord snakker med pressen

STRÅLENDE FORNØYD: Marianne Skarpnord snakker med pressen etter andrerunden.

Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

Den norske golfsensasjonen var ikke snauere enn at hun ledet OL-turneringen. Med totalt sju under par etter to runder solet hun seg helt på toppen av resultatlisten da hun var ferdig med sin runde.

– Det er alltid å moro å se, sier hun til NRK, idet hun ser et finfint ett-tall foran navnet sitt.

– Vi «særpinger» liker å være best, legger hun til med et smil.

– Det er deilig

30-åringen gikk andrerunden på fem under par. Det er det foreløpig bare fire jenter som har klart å overgå. Koreanske Inbee Park leder sammenlagt med 10 under par. Hun har brukt tre slag færre enn kvinnen fra Sarpsporg.

Det skal nevnes at flere utøvere fortsatt er i aksjon, men det er likevel langt fra utenkelig at Skarpnord kommer til å ligge helt i toppsjiktet når alle har har fullført runden. Den norske kvinnen storspilte så definitivt, og særlig birdie-putten på det 16. hullet var heftig.

– Det er deilig å føle at spillet sitter. Det er deilig at jeg kan slappe av og spille golf. I går var jeg litt stresset. I dag har jeg slått ballen mye bedre, forklarer 30-åringen.

Skarpnord imponerte imidlertid også på førsterunden.

Pettersen med problemer

Suzann Pettersen slo ut en del timer etter Skarpnord. Hun gikk førsterunden på par og startet i samme duren i dag. Etter dagens fire første hull, var hun forstatt på par, men så våknet Norges største golfstjerne.

Birdie på hull fem, seks og åtte gjorde at hun satte fart oppover på listene. Bogey på hull ti og 15 bremset imidlertid klatringen. En ny birdie på det siste hullet gjør at Pettersen nå ligger to under par etter to fullførte runder.

– Jeg føler jeg gjør mye riktig. Det er absolutt på tide å få ut det siste lille, sier Pettersen, som ikke er skremt av avstanden opp til teten.

– Jeg er ikke langt unna. Jeg har en jobb jeg må gjøre på lørdag og en enda større jobb å gjøre på søndag. Her er det ingenting som er kjørt, mener hun.

Stillingen etter to runder:

1. Inbee Park -10

2. Stacy Lewis -9

3. Brooke Henderson -8

3. Charley Hull -8

5. Marianne Skarpnord -7

5. Candie Kung -7

5. Nicole Broch Larsen -7

8. Ariya Jutanugarn -6

8. Minjee Lee -6

8. Aditi Ashok -6

8. In Gee Chun -6

8. Gerina Piller -6

28. Suzann Pettersen -2

Siste nytt

 • Fossesholm dropper høydesamling

  Helene Marie Fossesholm (20) blir ikke med resten av langrennskvinnene på høydesamling til Italia i slutten av uken.

  – Jeg var litt «hissig på grøten» på høydesamlingen i august og september, sier Fossesholm i en pressemelding fra Skiforbundet.

  Hun pådro seg en forkjølelse som satt henne ut av spill en periode.

  – Selv om jeg nå er tilbake i full aktivitet så prioriterer jeg – i samråd med trenerteamet – en sesongoppkjøring jeg er vant til og føler er tryggest.

  – Helene er friskmeldt og lærte mye av høydesamlingen i Livigno og Lavaze, sier landslagstrener Ole Morten Iversen.

  Kvinnelandslag langrenn
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Vil innskrenke sponsorreglane

  18 av dei 20 klubbane i Premier League vil ha forbod mot sponsorar som har koblingar med klubbeigarane, melder Sky Sports.

  Bakgrunnen er dei omstridde nye arabiske eigarane av Newcastle United, og frykta for at dei skal teikne sponsorkontrakter med saudiarabiske statseigde selskap.

  Forbodet er i utgangspunktet mellombels og varer ein månad. Då er det meininga at eit permanent forbod skal vere på plass.

  18 av dei 20 klubbane i Premier League røysta for forbodet på det ekstraordinære medlemsmøtet måndag. Newcastle røysta imot, og Manchester City avsto frå å røyste.

  Ifølgje The Guardian meiner Newcastles advokatar at vedtaket er ulovleg. Klubben har ikkje kommentert resultatet av røystinga.

  Det saudiarabiske investeringsselskapet PIF har kjøpt 80 prosent av Newcastle. Dei andre klubbane fryktar at eigarane vil kunne omgå dei økonomiske reglane i fotballen, Financial Fair Play.

  Newcastle United
  Foto: Oli Scarff / AFP
 • OL til (minst) 31 milliardar

  Ein priskalkyle for sommar-OL i australske Brisbane i 2032 viser at leikane vil koste 5 milliardar australske dollar, eller drygt 31 milliardar norske kroner, opplyser sportsminister Richard Colbeck.

  – Men på grunn av infrastrukturen som må byggjast ut, kan nok prislappen bli noko meir enn det, kommenterte Colbeck.

  Arrangørane har planlagt å oppgradere eksisterande anlegg i staden for å byggje nytt.

  Men allereie no har delstaten Queensland bestemt seg for å bruke over seks milliardar kroner på oppgradering av Gabba Cricket Gound, som blir hovudstadion.

  – Det kom litt overraskande på oss, seier sportsministeren.

  Så spørst det om budsjettet vil sprekke endå meir i dei 11 åra som gjenstår. Det var i juli i år at Brisbane blei tildelt sommar-OL 2032.

  Først er det OL i Paris i 2024 og i Los Angeles i 2028.

  Sommer-OL i Brisbane 2032
  Foto: Toru Hanai / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal