Skal knive om VM-plass: – Må vise seg frem

Sprintlandslagstrenerne trekker frem lørdagens sprint som et «nøkkelrenn» for å sikre seg en plass på sprintlaget til VM.

Pøls

Øystein «Pølsa» Pettersen (t.v.) og Ola Vigen Hattestad er to av sprinterne som kjemper om en VM-plass i Liberec lørdag.

Aune

Sprinttrener Ulf Morten Aune vil studere helgens prestasjoner ekstra nøye.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Se lørdagens sprint i klassisk for både kvinner og menn på NRK1 og i nett-tv direkte fra klokken 14.15.

– Dagens prestasjoner er definitivt en del av uttaket. Nå gjelder det å vise seg frem, sier herresprinttrener Ulf Morten Aune til NRK.no.

Bortsett fra Petter Northug, som hviler etter utladningen av Tour de Ski, er samtlige aktuelle klassisksprintere med til Liberec lørdag.

– Alle har en sjanse

Åtte løpere (se faktaboks) skal kjempe om de fire resterende plassene bak Petter Northug til VM i Val di Fiemme 21. februar.

– Noen er nok nærmere enn andre, men alle har sjansen til å overbevise nå. Det er kun Liberec og NM i slutten av januar før vi må bestemme oss, sier Aune.

Øystein «Pølsa» Pettersen er blant dem som tidligere har vektlagt nettopp sprinten i Liberec som særlig viktig.

– Er det noen som har kniven på strupen i dag?

– Det er nok noen som føler det slik. Alt håp er ikke ute hvis det ikke går veien i dag, men det er ingen tvil om at det er et nøkkelrenn, sier Aune.

Ola Vigen Hattestad har ikke overbevist så langt i sesongen, men han håper å klamre seg fast til laget som reiser til VM.

– Jeg tenker langsiktig og VM er fortsatt målet for sesongen, sa sprinteren til langrenn.com før helgen.

Forventer finaleplass

Lørdagens sprint og søndagens lagsprint blir også avgjørende for kvinnene.

Landslagstrener Roar Hjelmeset sier at det er en åpen konkurranse bak Marit Bjørgen som står over i helgen. Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Heidi Weng er heller ikke med.

– Maiken Caspersen Falla, Celine Brun-Lie og Ingvild Flugstad Østberg har alle sikret finaleplass tidligere i sesongen. Det er mange som kjemper om de fire plassene, sier Hjelmeset til NRK.no.

– Jeg forventer at flere kommer seg til finalen, legger han til.

Men det klareste svaret får Hjelmeset i NM i slutten av januar, ifølge landslagstreneren selv.

– Da møtes alle mot hverandre. Men det er ingen tvil om at det er et kjempepluss å gjøre det godt i dag. Da nærmer man seg en VM-plass for alvor, sier Hjelmeset.

Se lørdagens sprint i klassisk for både kvinner og menn på NRK1 og i nett-tv direkte fra klokken 14.15.

Siste nytt

 • Haaland skadefri og kampklar

  Erling Braut Haaland måtte melde forfall til landslagets EM-kvalifiseringskamper mot Spania og Romania, men er nå kvitt hofteskaden han slet med.

  Ifølge den østerrikske avisen Salzburg Nachrichten deltok nordmannen på hele onsdagens trening med Salzburg, og han meldes spilleklar til lørdagens seriemøte med Sturm Graz.

  Haaland topper toppscorerlisten i den østerrikske toppserien med elleve fulltreffere så langt denne sesongen.

  I neste uke kommer Napoli på besøk til Salzburg i det som blir en toppkamp i mesterligaens gruppe E.

  Fotball, A-landslaget menn
  Foto: Tom Hansen / Tom Hansen
 • Hovland slettet 36 år gammel rekord

  Viktor Hovland gikk første runde i PGA-turneringen i Jeju Island på 69 slag. Det var nordmannens 18. runde i touren på rad på 60-tallet, noe som er PGA-rekord. Før torsdagens turneringsstart i Sør-Korea hadde det norske golfesset spilt 17 runder på rad på PGA-touren på 60-tallet. Med sin 69-runde torsdag økte han rekken til 18, noe ingen andre spillere har klart siden statistikken ble offisiell i 1983.

  Før turneringen delte Hovland rekorden med amerikanske Bob Estes som hadde 17 runder på rad i 2001. Nå troner den norske 22-åringen alene øverst på listen.(NTB)

  Viktor Hovland
  Foto: Steve Helber / AP
 • Bokser død fire dager etter kamp

  Den 27 år gamle bokseren Patrick Day (til høyre på bildet) døde onsdag, fire dager etter at han ble slått ut i tiende runde i en kamp i Chicago.

  Den amerikanske bokseren ble lørdag kveld slått ut i tiende runde i en kamp mot den tidligere olympiske bokseren Charles Conwell i Wintrust Arena i Chicago. Slaget som sendte Day i kanvasen, var så hardt at han etterpå fikk konstatert hjerneskade.

  Day ble lagt i kunstig koma, men livet sto ikke til å redde. Etter fire dager døde bokseren på sykehus.

  I et følelsesladd brev skrev motstanderen Conwell (21) at han aldri mente at noe slikt skulle skje.

  – Alt jeg ville var å vinne. Hvis jeg kunne tatt det tilbake, ville jeg gjort det. Ingen fortjener noe slikt, sto det i brevet som er gjengitt av BBC. (NTB)

  Bokser Patrick Day, til høyre
  Foto: Frank Franklin II / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal