Hopp til innhold

Skal knive om VM-plass: – Må vise seg frem

Sprintlandslagstrenerne trekker frem lørdagens sprint som et «nøkkelrenn» for å sikre seg en plass på sprintlaget til VM.

Pøls

Øystein «Pølsa» Pettersen (t.v.) og Ola Vigen Hattestad er to av sprinterne som kjemper om en VM-plass i Liberec lørdag.

Aune

Sprinttrener Ulf Morten Aune vil studere helgens prestasjoner ekstra nøye.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Se lørdagens sprint i klassisk for både kvinner og menn på NRK1 og i nett-tv direkte fra klokken 14.15.

– Dagens prestasjoner er definitivt en del av uttaket. Nå gjelder det å vise seg frem, sier herresprinttrener Ulf Morten Aune til NRK.no.

Bortsett fra Petter Northug, som hviler etter utladningen av Tour de Ski, er samtlige aktuelle klassisksprintere med til Liberec lørdag.

– Alle har en sjanse

Åtte løpere (se faktaboks) skal kjempe om de fire resterende plassene bak Petter Northug til VM i Val di Fiemme 21. februar.

– Noen er nok nærmere enn andre, men alle har sjansen til å overbevise nå. Det er kun Liberec og NM i slutten av januar før vi må bestemme oss, sier Aune.

Øystein «Pølsa» Pettersen er blant dem som tidligere har vektlagt nettopp sprinten i Liberec som særlig viktig.

– Er det noen som har kniven på strupen i dag?

– Det er nok noen som føler det slik. Alt håp er ikke ute hvis det ikke går veien i dag, men det er ingen tvil om at det er et nøkkelrenn, sier Aune.

Ola Vigen Hattestad har ikke overbevist så langt i sesongen, men han håper å klamre seg fast til laget som reiser til VM.

– Jeg tenker langsiktig og VM er fortsatt målet for sesongen, sa sprinteren til langrenn.com før helgen.

Forventer finaleplass

Lørdagens sprint og søndagens lagsprint blir også avgjørende for kvinnene.

Landslagstrener Roar Hjelmeset sier at det er en åpen konkurranse bak Marit Bjørgen som står over i helgen. Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Heidi Weng er heller ikke med.

– Maiken Caspersen Falla, Celine Brun-Lie og Ingvild Flugstad Østberg har alle sikret finaleplass tidligere i sesongen. Det er mange som kjemper om de fire plassene, sier Hjelmeset til NRK.no.

– Jeg forventer at flere kommer seg til finalen, legger han til.

Men det klareste svaret får Hjelmeset i NM i slutten av januar, ifølge landslagstreneren selv.

– Da møtes alle mot hverandre. Men det er ingen tvil om at det er et kjempepluss å gjøre det godt i dag. Da nærmer man seg en VM-plass for alvor, sier Hjelmeset.

Se lørdagens sprint i klassisk for både kvinner og menn på NRK1 og i nett-tv direkte fra klokken 14.15.

Siste nytt

  • Vellykket operasjon for van Aert

    Sykkelstjernen Wout van Aert var torsdag gjennom en vellykket operasjon etter at han ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen.

    Det skriver belgierens lag, Visma Lease a Bike, i egne mediekanaler.

    – Det er uklart når Wout vil være tilbake på sykkelsetet igjen. Han går glipp av vårens klassikere, og deltakelsen i Giro d'Italia er fortsatt usikker. På vegne av Wout takker vi for all støtte, heter det i meldingen.

    Skaden gjør at prestisjerittene Flandern rundt, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege går uten belgieren.

    Med om lag sju mil igjen av onsdagens ritt veltet flere store profiler, blant dem van Aert. TV-bildene viste en svært forslått og preget belgier der han satt i veikanten før han ble hentet av sykebilen. (NTB)

    Wout van Aert
    Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters
  • KFUM henter angrepsspiller fra Åsane

    Mame Mor Ndiaye (26) forlater Bergen og Åsane til fordel for nyopprykkede KFUM Oslo, melder BA. Sist sesong gjorde han ni mål i 1. divisjon.

    Ndiaye bekrefter selv til Bergensavisen at overgangen er i boks.

    – Det er vondt å dra fra klubben nå, men det er dette jeg har jobbet for å få til. Ønsket mitt har hele tiden vært å få sjansen i eliteserien, forteller 26-åringen til BA.

    (NTB)

    FOmDNHw_B34
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal