Skal knive om VM-plass: – Må vise seg frem

Sprintlandslagstrenerne trekker frem lørdagens sprint som et «nøkkelrenn» for å sikre seg en plass på sprintlaget til VM.

Pøls

Øystein «Pølsa» Pettersen (t.v.) og Ola Vigen Hattestad er to av sprinterne som kjemper om en VM-plass i Liberec lørdag.

Aune

Sprinttrener Ulf Morten Aune vil studere helgens prestasjoner ekstra nøye.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Se lørdagens sprint i klassisk for både kvinner og menn på NRK1 og i nett-tv direkte fra klokken 14.15.

– Dagens prestasjoner er definitivt en del av uttaket. Nå gjelder det å vise seg frem, sier herresprinttrener Ulf Morten Aune til NRK.no.

Bortsett fra Petter Northug, som hviler etter utladningen av Tour de Ski, er samtlige aktuelle klassisksprintere med til Liberec lørdag.

– Alle har en sjanse

Åtte løpere (se faktaboks) skal kjempe om de fire resterende plassene bak Petter Northug til VM i Val di Fiemme 21. februar.

– Noen er nok nærmere enn andre, men alle har sjansen til å overbevise nå. Det er kun Liberec og NM i slutten av januar før vi må bestemme oss, sier Aune.

Øystein «Pølsa» Pettersen er blant dem som tidligere har vektlagt nettopp sprinten i Liberec som særlig viktig.

– Er det noen som har kniven på strupen i dag?

– Det er nok noen som føler det slik. Alt håp er ikke ute hvis det ikke går veien i dag, men det er ingen tvil om at det er et nøkkelrenn, sier Aune.

Ola Vigen Hattestad har ikke overbevist så langt i sesongen, men han håper å klamre seg fast til laget som reiser til VM.

– Jeg tenker langsiktig og VM er fortsatt målet for sesongen, sa sprinteren til langrenn.com før helgen.

Forventer finaleplass

Lørdagens sprint og søndagens lagsprint blir også avgjørende for kvinnene.

Landslagstrener Roar Hjelmeset sier at det er en åpen konkurranse bak Marit Bjørgen som står over i helgen. Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Heidi Weng er heller ikke med.

– Maiken Caspersen Falla, Celine Brun-Lie og Ingvild Flugstad Østberg har alle sikret finaleplass tidligere i sesongen. Det er mange som kjemper om de fire plassene, sier Hjelmeset til NRK.no.

– Jeg forventer at flere kommer seg til finalen, legger han til.

Men det klareste svaret får Hjelmeset i NM i slutten av januar, ifølge landslagstreneren selv.

– Da møtes alle mot hverandre. Men det er ingen tvil om at det er et kjempepluss å gjøre det godt i dag. Da nærmer man seg en VM-plass for alvor, sier Hjelmeset.

Se lørdagens sprint i klassisk for både kvinner og menn på NRK1 og i nett-tv direkte fra klokken 14.15.

Siste nytt

 • Kristoff på tredjeplass i Slovakia

  Alexander Kristoff ble nummer tre på den fjerde etappen av Slovakia rundt fredag. Arnaud Démare fra Frankrike stakk av med seieren, melder NTB. Dette er andre gang denne uken at Kristoff kommer på pallen. Onsdag spurtet han inn til seier på den første etappen av rittet. Yves Lampaert fra Belgia beholder sammenlagtledelsen etter en femteplass fredag, og rittet avsluttes på lørdag.

  Alexander Kristoff ble nummer tre
  Foto: Marco Bertorello / AFP
 • Ruud slått i kvartfinalen

  Casper Ruud vann første sett, men måtte strekke våpen for kroatiske Borna Coric i kvartfinalen i ATP-turneringa i St. Petersburg. Ruud tapte 6-3, 5-7, 3-6 for Coric, som er nummer 15 på verdsrankinga.

  Davis cup
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • EM-gull og verdsrekord

  Norge sette verdsrekord og sikra seg dermed EM-gull i langkonkurransen i skyting på 50 meter helmatch i Bologna. Simon Kolstad Claussen var best av alle med 1182 poeng, Henrik Larsen skaut 1180 poeng og tok 2.-plassen, medan junioren Jon Hermann Hegg leverte 1178 poeng. Dette gav Norge 3540 poeng i OL-øvinga. Det gamle verdsrekorden på 3535 poeng tilhøyrer Russland og vart sett under VM i fjor.

  EM-gull

Sendeplan

Kl. Program Kanal