NRK Meny
Normal

Gull til Østerrike - bronse til Norge

Østerrike tok gullet i lagkonkurransen i kombinert, rett foran Tyskland. Og Magnus Moan sikret bronsen for Norge.

Østerrike vinner kombinert

Østerrike går inn til seier i lagkonkurransen i kombinert.

Foto: NRK

Se NRK's direktesending fra Holmenkollen

Magnus Moan

Magnus Moan gikk Norge inn til bronse i kombinert lagkonkurranse.

Foto: NRK

Det ble stilt store spørsmål rundt langrennsformen til Magnus Moan før løpet. Men Moan gjorde en respektabel innsats. Han holdt unna for Frankrike og i deler av løpet tok han også inn på Østerrike og Tyskland som lå i front.

Tredje veksling:

Østerrike og Tyskland veksler omtrent likt. Jan Schmid har dratt fra franskmannen, og sender ut Magnus Moan 28,7 bak Frankrike.

Magnus Moan har vært syk, og det er svært spennende hvilken langrennsform Moan er i nå.

Andre veksling:

Østerrike vekslet først, bare 0,1 foran Tyskland. Men Norge ligger på tredje plass, 7,2 bak Østerrike.

Frankrike som ledet ligger ved vesksling 9,8 bak Østerrike.

Første veksling:

Norske Mikko Kokslien vekslet foran Østerrike. Tyske Rydzek har sluppet. Frankrike ligger 18,6 foran Norge. Det ble en luke ned til Østerrike.

Miko Kokslien har gått en meget god første etappe.

– Mye frustrasjon skulle ut, og jeg jar lært mye i dette mesterskapet. Det ble nok mer trykk enn jeg trodde, så jeg mistet litt fokuset jeg hadde før mesterskapet. Det var i alle fall godt å avslutte med et godt løp, sier Mikko Kokslien.

De første kilometerne:

Frankrike går ut først, før Tyskland, Østerrike og Norge. Mikko Kokslien går første etappe for Norge. Han går nå virkelig Norge inn i medaljekampen. Kokslien kjører nå. Men i front går Frankrike svært fort.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Frankrike ledet etter hopprennet

Alt så mørkt ut da Mikko Kokslien gjorde et dårlig hopp. På slutten var det fullstendig opp til Håvard Klemetsen om Norge skulle ha sjans på en topplassering og et godt utgangspunkt før langrennet. Og Håvard Klemetsen ordnet dette. Han gjorde et kjempehopp på 135,5 meter. Norge starter nå som nummer fire, 54 sekunder bak ledende Frankrike.

– Jeg var sinnsykt nervøs. Jeg visste jeg måtte levere, men det er ikke tvil om at jeg er i hoppform. Jeg er glad for at vi fortsatt har mulighet til medalje. Nå legger trenerene opp taktikken for langrennet. Jeg vet ikke hvilken rekkefølge det blir. Men vi må være offensive fra start. Vi skal gå oss oppover i medaljekampen, sier Håvard Klemetsen.

Video Kokkslien misset i bakken

Etter Mikko Koksliens hopp så det ut som om Norge var ute av medaljekampen.

Frankrike leder

Frankrike skal gå først ut i langrennet som starter klokka 16.00. Jason Lamy Chappuis sikret den franske ledelsen, uten å imponere. Men lagkameratene hadde da allerede gitt Frankrike et godt utgangspunkt.

Når da heller ikke Eric Frenzel, Tyskland, imponerte i det siste tyske hoppet, betyr det at det er jevnt i teten. Bak Frankrike kommer altså Tyskland, Østerrike og så Norge.

Syk Magnus Moan

Magnus Moan er fortsatt syk. Dette slo ikke ut i hoppingen, men det er spenning rundt langrennsformen hans. I hoppbakken sørget han for at Norge fortsatt hang med til en akseptabel plassering.

– Jeg gjør jobben min bra. Det er bra at jeg får vist at jeg kan hoppe, og ikke bare gå på ski. Vi er dessverre alt for langt bak. Vi får se, vi har en vanvittig jobb foran oss, sier Magnus Moan.

Video Moan gjorde jobben i hoppbakken

Moan gjorde jobben i hoppbakken, og sørget for at Norge fortsatt hang med.

– Dette var rævva

Mikko Kokslien var langt nede etter et mislykket hopp. Han var ubalansert og hadde ikke trykk på skiene. Der og da så det ut som om Norge var ute av medaljekampen.

– Jeg har ikke noen forklaring. Dette var rævva. Det er ikke så lett med hoppingen alltid, og jeg har kommet inn i en vond sirkel. Dette var skuffende, sier Mikko Kokslien.

– Det ser vanskelig ut med gullet nå. Men vi er på langt nær færdig, sier NRK-kommentator Halldor Skard.

Video Godt hopp av Jan Schmid

Jan Schmid gjorde et godt hopprenn.

– Bedre enn forventet

Før hopprennet var det hoppformen til Jan Schmid det ble stilt spørsmålstegn ved. Mye press lå på Jan Schmid, men hans hopp var over all forventning. Han hevet seg fra prøveomgangen, og hoppet bedre enn han har gjort i Holmenkollen noen gang.

– Jeg er ganske letta nå. Jeg har slitt i den store bakken. Jeg har mer å gå på, men dette var en grei start. I langrennet skal jeg gå det jeg makter, sier Jan Schmid.

Langrennet starter klokka 16.00.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Siste nytt

 • Nytt nederlag for Zuccarello

  Drømmen om NHL-sluttspill henger i en enda tynnere tråd for New Yorks Rangers og Mats Zuccarello etter nok et tap. Det endte 3-4 mot Philadelphia Flyers. Det er ti poeng opp til New Jersey Devils, som har den siste «wild card»-plassen.

  Video Zucca spent foran ny sesong
  Foto: Nyhetsspiller
 • Ringerike rykker opp

  Drømmen om eliteserien brast for Arctic Eagles som ble knust av Ringrike i kveldens kvalifiseringskamp. Nordlendingene måtte ha minimum uavgjort, men Ringerike vant hele 7-2 og tar steget opp til øverste nivå neste sesong.

  Ishockey: Kvalifisering til Get-ligaen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Graham Hansen briljerte

  Caroline Graham Hansen storspilte da Wolfsburg knuste Slavia Praha i mesterligaens kvartfinale. 23-åringen leverte både scoring og målgivende pasning i 5-0-seieren. Dermed har det tyske storlaget et meget bra utgangspunkt før returoppgjøret i Tjekkia.

  FBL-C1-WOMEN-PARIS-WOLFSBURG
  Foto: FRANCK FIFE / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM alpint: Super-G, kvinner og menn
NM alpint: Super-G kvinner og menn
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
V-cupfinale skiskyting: Sprint kvinner
Vinterstudio
V-cupfinale hopp: Skiflyging
Sport i dag med V-cupfinaler, skiskyting og hopp
Sport i dag
Privatlandskamp fotball menn: Norge - Australia