NRK Meny
Normal

Gull til Østerrike - bronse til Norge

Østerrike tok gullet i lagkonkurransen i kombinert, rett foran Tyskland. Og Magnus Moan sikret bronsen for Norge.

Østerrike vinner kombinert

Østerrike går inn til seier i lagkonkurransen i kombinert.

Foto: NRK

Se NRK's direktesending fra Holmenkollen

Magnus Moan

Magnus Moan gikk Norge inn til bronse i kombinert lagkonkurranse.

Foto: NRK

Det ble stilt store spørsmål rundt langrennsformen til Magnus Moan før løpet. Men Moan gjorde en respektabel innsats. Han holdt unna for Frankrike og i deler av løpet tok han også inn på Østerrike og Tyskland som lå i front.

Tredje veksling:

Østerrike og Tyskland veksler omtrent likt. Jan Schmid har dratt fra franskmannen, og sender ut Magnus Moan 28,7 bak Frankrike.

Magnus Moan har vært syk, og det er svært spennende hvilken langrennsform Moan er i nå.

Andre veksling:

Østerrike vekslet først, bare 0,1 foran Tyskland. Men Norge ligger på tredje plass, 7,2 bak Østerrike.

Frankrike som ledet ligger ved vesksling 9,8 bak Østerrike.

Første veksling:

Norske Mikko Kokslien vekslet foran Østerrike. Tyske Rydzek har sluppet. Frankrike ligger 18,6 foran Norge. Det ble en luke ned til Østerrike.

Miko Kokslien har gått en meget god første etappe.

– Mye frustrasjon skulle ut, og jeg jar lært mye i dette mesterskapet. Det ble nok mer trykk enn jeg trodde, så jeg mistet litt fokuset jeg hadde før mesterskapet. Det var i alle fall godt å avslutte med et godt løp, sier Mikko Kokslien.

De første kilometerne:

Frankrike går ut først, før Tyskland, Østerrike og Norge. Mikko Kokslien går første etappe for Norge. Han går nå virkelig Norge inn i medaljekampen. Kokslien kjører nå. Men i front går Frankrike svært fort.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Frankrike ledet etter hopprennet

Alt så mørkt ut da Mikko Kokslien gjorde et dårlig hopp. På slutten var det fullstendig opp til Håvard Klemetsen om Norge skulle ha sjans på en topplassering og et godt utgangspunkt før langrennet. Og Håvard Klemetsen ordnet dette. Han gjorde et kjempehopp på 135,5 meter. Norge starter nå som nummer fire, 54 sekunder bak ledende Frankrike.

– Jeg var sinnsykt nervøs. Jeg visste jeg måtte levere, men det er ikke tvil om at jeg er i hoppform. Jeg er glad for at vi fortsatt har mulighet til medalje. Nå legger trenerene opp taktikken for langrennet. Jeg vet ikke hvilken rekkefølge det blir. Men vi må være offensive fra start. Vi skal gå oss oppover i medaljekampen, sier Håvard Klemetsen.

Video Kokkslien misset i bakken

Etter Mikko Koksliens hopp så det ut som om Norge var ute av medaljekampen.

Frankrike leder

Frankrike skal gå først ut i langrennet som starter klokka 16.00. Jason Lamy Chappuis sikret den franske ledelsen, uten å imponere. Men lagkameratene hadde da allerede gitt Frankrike et godt utgangspunkt.

Når da heller ikke Eric Frenzel, Tyskland, imponerte i det siste tyske hoppet, betyr det at det er jevnt i teten. Bak Frankrike kommer altså Tyskland, Østerrike og så Norge.

Syk Magnus Moan

Magnus Moan er fortsatt syk. Dette slo ikke ut i hoppingen, men det er spenning rundt langrennsformen hans. I hoppbakken sørget han for at Norge fortsatt hang med til en akseptabel plassering.

– Jeg gjør jobben min bra. Det er bra at jeg får vist at jeg kan hoppe, og ikke bare gå på ski. Vi er dessverre alt for langt bak. Vi får se, vi har en vanvittig jobb foran oss, sier Magnus Moan.

Video Moan gjorde jobben i hoppbakken

Moan gjorde jobben i hoppbakken, og sørget for at Norge fortsatt hang med.

– Dette var rævva

Mikko Kokslien var langt nede etter et mislykket hopp. Han var ubalansert og hadde ikke trykk på skiene. Der og da så det ut som om Norge var ute av medaljekampen.

– Jeg har ikke noen forklaring. Dette var rævva. Det er ikke så lett med hoppingen alltid, og jeg har kommet inn i en vond sirkel. Dette var skuffende, sier Mikko Kokslien.

– Det ser vanskelig ut med gullet nå. Men vi er på langt nær færdig, sier NRK-kommentator Halldor Skard.

Video Godt hopp av Jan Schmid

Jan Schmid gjorde et godt hopprenn.

– Bedre enn forventet

Før hopprennet var det hoppformen til Jan Schmid det ble stilt spørsmålstegn ved. Mye press lå på Jan Schmid, men hans hopp var over all forventning. Han hevet seg fra prøveomgangen, og hoppet bedre enn han har gjort i Holmenkollen noen gang.

– Jeg er ganske letta nå. Jeg har slitt i den store bakken. Jeg har mer å gå på, men dette var en grei start. I langrennet skal jeg gå det jeg makter, sier Jan Schmid.

Langrennet starter klokka 16.00.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Siste nytt

 • Norge opnar mot Sverige

  Norge innleder OL-turneringen i ishockey for menn mot sterke Sverige 15. februar. Vel et døgn senere droppes pucken til oppgjøret mot Finland. Så venter en hviledag før gruppespillet avsluttes mot Tyskland.

  Utslagskampene spilles 20. februar, kvartfinalene 21. februar, semifinalene 23. februar og finalen 25. februar.

 • Dansk VM-kvalik avlyst

  Danmark har avlyst fredagens VM-kvalifiseringskamp i fotball mot Sverige på grunn av konflikten med spelarane. Det stadfestar det danske fotballforbundet.

 • Danske fotballjenter møtte ikkje

  Spelarane på Damarks kvinnelandslag i fotball møtte heller ikkje i dag på trening, melder Danmarks Radio. Dei nektar å spele før ein økonomisk avtale er på plass.

  Dermed ser det ut til at Damark må trekkje seg VM-kvalifiseringskampar mot Sverige og Kroatia fredag og tysdag.

Sendeplan

Kl. Program Kanal