NRK Meny
Normal

Her får han takkeklem - snart kan han få penger av Northug

Petter Northug takker to lagkompiser etter at han vant tour-etappen på en tung dag. «Hjelperytterne» får imidlertid mer enn gode ord fra Northug, de får også penger hvis han vinner.

Tettli

Her takker Petter Northug landslagskollega Kristian Tettli Rennemo for hjelpen på 20 kilometeren i Oberstdorf søndag. – Jeg hadde ikke vunnet uten hans hjelp, sier Northug.

Foto: Åserud, Lise / Scanpix

Etter søndagens seier på skibytte-distansen hyllet Northug lagkameratene Niklas Dyrhaug og Kristian Tettli Rennemo.

– Hadde det ikke vært for Niklas, hadde jeg ikke tatt de første bonussekundene. Hadde det ikke vært for Kristian, hadde jeg ikke vunnet. De hjalp meg i dag, på en tung dag, sier Northug.

Dyrhaug

Niklas Dyrhaug var svært skuffet like etter målgang, og fikk trøstende ord fra flere lagkompiser og trenere.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Han beskriver måten de to jobbet for ham på som perfekt. På en fellesstart som i dag er det en del knuffing, taktiske bytter av spor og skuling på hverandre.

Fulgte ordre

Da er det godt å ha noen som baner vei, og der gjorde de to kompisene mye for Northug.

– På mine beskjeder gikk Kristian akkurat slik han etter boka skal gjøre på sisterunden, skisserer Northug.

Northug bekrefter overfor pressen at «hjelperytterne» kommer til å få en påskjønnelse for jobben de gjør dersom han går hen og vinner Tour de Ski. Veldig konkret vil han ikke være, men han svarer «ja» på spørsmål om det allerede er bestemt hva de vil få.

Det er voksne pengepremier i Tour de Ski. Førstemann opp slalåmbakken i Val di Fiemme får 640.000 norske kroner i premie. I tillegg er det pengepremier for å vinne enkeltetapper.

Les videre under bildet!

Gutta

Her er Niklas Dyrhaug i front tidlig i løpet. De mer etablerte løperne Sjur Røthe og Eldar Rønning ligger på linje med Northug like bak.

Foto: Åserud, Lise / Scanpix

– Kunne vunnet

Selv var Niklas Dyrhaug en blanding av forbannet og glad etter 20 kilometeren. Forbannet fordi han falt like før slutt, og glad fordi han hjalp Northug til 15 bonussekunder og dermed ledelse sammenlagt.

– Han kunne ha vunnet i dag, han. Han kunne ha gått fra i siste bakken, sier Northug.

– Når du føler deg så sterk, og føler du kunne ha vunnet, så er det j..lig surt å gå på trynet i siste sving, sier Dyrhaug.

Men oppofrelsen han viste for Northug er han svært fornøyd med.

– Jobben min på klassisken var å punktmarkere Dario. På skøytingen skulle jeg dra Petter opp til spurtpriser. Det funka jo bra det.

– Å hjelpe Petter til den første norske seieren i Touren er det store målet, men i dag ville det ikke ha vært feil med en plass på pallen heller.

Video Northug seiret

VIDEO: Northug seiret i spurten mot Cologna.

Siste nytt

 • Uavgjort i Leicester

  Leicester utlikna ti minutt før slutt og spela 1-1 mot West Bromwich i Premier League i kveld. Nacer Chadli gav WBA leiinga midt i andre omgang, og det var Riyad Mahrez som utlikna for heimelaget.

  Leicester er dermed framleis på tredje siste plass i ligaen.

  Riyad Mahrez
  Foto: ANDREW BOYERS / Reuters
 • Bakelants ute av intensiven

  Den belgiske sykkelprofilen Jan Bakelants, som brakk to ryggvirvler og sju ribbein i en stygg velt nylig, er på bedringens vei.

  Mandag ble 31-åringen flyttet ut av intensivavdelingen, tre dager etter at han gjennomgikk en ryggoperasjon.

  Han fikk skadene da han veltet stygt i en utforkjøring under Giro di Lombardia nylig.

  Jan Bakelants
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters
 • Malmö blei svensk meister

  Med 3-1 borte over Norrköping forsvarte Malmö FF seriegullet frå i fjor og sikra årets svenske meisterskap tre rundar før slutt.

  David Moberg Karlsen gav heimelaget tidleg leiing. Men Carlos Strandberg, Lasse Nielsen og Anders Christiansen scora for Malmö i andre omgang.

  Malmö-jubel
  Foto: Björn Lindgren/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal