Her får han takkeklem - snart kan han få penger av Northug

Petter Northug takker to lagkompiser etter at han vant tour-etappen på en tung dag. «Hjelperytterne» får imidlertid mer enn gode ord fra Northug, de får også penger hvis han vinner.

Tettli

Her takker Petter Northug landslagskollega Kristian Tettli Rennemo for hjelpen på 20 kilometeren i Oberstdorf søndag. – Jeg hadde ikke vunnet uten hans hjelp, sier Northug.

Foto: Åserud, Lise / Scanpix

Etter søndagens seier på skibytte-distansen hyllet Northug lagkameratene Niklas Dyrhaug og Kristian Tettli Rennemo.

– Hadde det ikke vært for Niklas, hadde jeg ikke tatt de første bonussekundene. Hadde det ikke vært for Kristian, hadde jeg ikke vunnet. De hjalp meg i dag, på en tung dag, sier Northug.

Dyrhaug

Niklas Dyrhaug var svært skuffet like etter målgang, og fikk trøstende ord fra flere lagkompiser og trenere.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Han beskriver måten de to jobbet for ham på som perfekt. På en fellesstart som i dag er det en del knuffing, taktiske bytter av spor og skuling på hverandre.

Fulgte ordre

Da er det godt å ha noen som baner vei, og der gjorde de to kompisene mye for Northug.

– På mine beskjeder gikk Kristian akkurat slik han etter boka skal gjøre på sisterunden, skisserer Northug.

Northug bekrefter overfor pressen at «hjelperytterne» kommer til å få en påskjønnelse for jobben de gjør dersom han går hen og vinner Tour de Ski. Veldig konkret vil han ikke være, men han svarer «ja» på spørsmål om det allerede er bestemt hva de vil få.

Det er voksne pengepremier i Tour de Ski. Førstemann opp slalåmbakken i Val di Fiemme får 640.000 norske kroner i premie. I tillegg er det pengepremier for å vinne enkeltetapper.

Les videre under bildet!

Gutta

Her er Niklas Dyrhaug i front tidlig i løpet. De mer etablerte løperne Sjur Røthe og Eldar Rønning ligger på linje med Northug like bak.

Foto: Åserud, Lise / Scanpix

– Kunne vunnet

Selv var Niklas Dyrhaug en blanding av forbannet og glad etter 20 kilometeren. Forbannet fordi han falt like før slutt, og glad fordi han hjalp Northug til 15 bonussekunder og dermed ledelse sammenlagt.

– Han kunne ha vunnet i dag, han. Han kunne ha gått fra i siste bakken, sier Northug.

– Når du føler deg så sterk, og føler du kunne ha vunnet, så er det j..lig surt å gå på trynet i siste sving, sier Dyrhaug.

Men oppofrelsen han viste for Northug er han svært fornøyd med.

– Jobben min på klassisken var å punktmarkere Dario. På skøytingen skulle jeg dra Petter opp til spurtpriser. Det funka jo bra det.

– Å hjelpe Petter til den første norske seieren i Touren er det store målet, men i dag ville det ikke ha vært feil med en plass på pallen heller.

Video Northug seiret

VIDEO: Northug seiret i spurten mot Cologna.

Siste nytt

 • Søderlund klar for Häcken

  Alexander Søderlund er klar for Häcken i Allsvenskan. Overgangen er bekreftet av Norges Fotballforbund (NFF), melder Adresseavisen. Det har ikke lykkes avisen å komme i kontakt med RBK-trener Eirik Horneland eller sportslig leder Mikael Dorsin. Häcken holder til i Göteborg. 32-årige Søderlund har spilt i RBK fra 2018. Han har tidligere vært i utlandet og spilt for franske St. Etienne. (NTB).

  NV_SvzKOU8k
  Foto: Ole Martin Wold
 • Avviser bekymring rundt Kollen-renn

  Tirsdag ble det kjent at verdenscupsprinten i Drammen ikke kan arrangeres i sentrumsgatene på grunn av snømangel. Bare noen dager senere er det klart for den tradisjonsrike Homenkoll-helga. Heller ikke der er det snø i overflod, men rennene er ikke i fare. Arrangørene føler seg trygge på at rennene skal kunne gjennomføres som oppsatt. (NTB)

  Vinterferiestart i Oslo
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Casper Ruud skuffet etter tap i Rio

  Casper Ruud, som ble historiens første nordmann til å vinne en ATP-turnering søndag, kom brått ned på jorda igjen natt til onsdag. 21-åringen tapte mot italieneren Gianluca Mager allerede i første runde av ATP-turneringen i Rio de Janeiro. Dermed må Ruud belage seg på å falle ned flere plasser fra den historisk gode 34. plassen på rankingen.

  – Jeg visste at det var en tøff utfordring å spille kamp 48 timer etter finalen på søndag. Det er klart at det er litt tøft, men sånn er det innimellom, det er en del av idretten. Jeg gjorde mitt beste og prøvde å vinne denne kampen her, men det gikk ikke i dag, fortalte en tydelig skuffet Casper Ruud til NRK i Rio de Janeiro.

  Argentina Open Tennis
  Foto: Gustavo Garello / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal